Vondroušová po odkladu semifinále drží rutinu, přijel za ní přítel

6. 6. 2019, 14:33
Aktuality 7
Markéta Vondroušová dnes počítala se semifinále Roland Garros proti Johanně Kontaové, ale místo toho ji na pařížské antuce čekal další tréninkový den. Po středečním dešti, který zrušil další čtvrtfinálový program, museli pořadatelé odložit semifinále na pátek. A tak si dnes Vondroušová zopakovala středeční rutinu. Může ji těšit společnost přítele Štěpána, který za ní ve středu přiletěl.
Profily hráčů
Markéta Vondroušová (© j48tennis.net)

Devatenáctiletá česká hráčka a její tým odklad neřeší. "Komplikace to je spíš pro pořadatele. My se soustředíme na to, co ovlivnit můžeme, a to je, aby Maky byla na semifinále připravená," uvedl pro ČTK její trenér Jan Hernych.

Scénář byl stejný jako ve středu, kdy Vondroušová stihla ještě před deštěm odtrénovat. "V jedenáct jsme se byli rozehrát, oběd, odpoledne protažení. Jediná změna je, že dnes koukneme na zápasy, co měly být včera," řekl Hernych.

Pokud by hrála dnes, bylo by semifinále na centrálním kurtu Philippa Chatriera. V pátek se ale musejí odehrát rovněž obě mužská semifinále a hrozí další déšť, takže pořadatelé improvizovali a právě semifinále Vondroušové nasadili na kurt Simonne Mathieuové, který je až třetí největší v areálu. Chtěli, aby se obě ženská semifinále hrála souběžně.

Poslední Češka v pavouku se tím nezabývala. "Tohle jde mimo Markétu. Včera jí přiletěl přítel Štěpán, na kterého se těšila. Až přijde čas jít na kurt, tak bude ready," dodal kouč ještě před zveřejněním pátečního programu.

Talentovaná česká tenistka je v semifinále grandslamu poprvé, dosud bylo jejím maximem osmifinále z loňského US Open. Osmadvacetileté Kontaové se podařil průlom na Roland Garros, kde při předchozích čtyřech startech v hlavní soutěži nevyhrála ani zápas. V semifinále grandslamu je potřetí, ale na Australian Open 2016 ani ve Wimbledonu 2017 do finále nepostoupila.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
Pavlis
6b.cz/GNZ7 - 6b.cz/7OGj - 6b.cz/tR2T - 6b.cz/KYZ7
Reagovat
tommr
přesunutí zápasu z Chartriera na CSM je bohužel výhoda pro Kontaovou, protože na CSM je rychlejší povrch než na centru. Nechápu proč ten zápas nemohli nechat na centru když se tam mužský semifinále začne podle plánu hrát až za dvě hodiny po začátku ženskýho semifinále. To by ženský určitě stihly dohrát včas ...
I tak si ale myslím, že Markéta by Kontaovou mohla zaskočit pokud se nesloží z důležitosti zápasu. Díval jsem se na záznam zápasu Konta-Stephens a Kontaová se mi rozhodně nezdála neporazitelná ...
Reagovat
jirkomar
Jj, taky se mi nezdála hra Johany nějak brutální. Možná je to jen můj pocit, ale Petra Matričová hrála podle mě tvrdší údery. Sloane spoustu míčů vychladila a tak to vypadalo, že ty rány byly tak skvělý, ale třeba se pletu.:-)Myslím, že když Markéta Johaně pár míčů vrátí, tak to s ní trochu zacloumá a tam vidím šanci pro Markétu.
Reagovat
smazaný uživatel
A keby 2-3hodiny pršalo, tak čo by robili?...

Org. isli na istotu a rozumne.
Reagovat
jirkaS
jak je to s tou "vášní" den před? ;-)
Reagovat
rybicka
Individuální :-)
Reagovat
Fransoas
Především jde hlavně o tenis.Na tu Vaši " vášeň " nebude takový časový prostor.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist