Vondroušová poprvé v sezoně postoupila do čtvrtfinále. Martincová ve Gstaadu semifinále neobhájí

18. 7. 2018, 12:22
Aktuality 29
WTA GSTAAD - Markéta Vondroušová na turnaji WTA International ve švýcarském Gstaadu potvrdila roli favoritky i ve druhém kole a po vítězství nad Elicou Kostovovou z Bulharska si poprvé od loňského triumfu ve švýcarském Bielu zahraje čtvrtfinále na okruhu WTA. Tereza Martincová loňské semifinále nezopakuje. Třiadvacetiletá Češka letos končí už v prvním kole po porážce s Mandy Minellaovou.
Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová po měsíční pauze zaviněné zraněním třísla prohrála pět ze šesti zápasů, ale zdá se, že si tento týden ve Gstaadu dělá zálusk na další velký výsledek na švýcarské půdě.

Devatenáctiletá Češka v prvním kole vyřadila nasazenou Španělku Arruabarrenaovou a dnes si rovněž bez ztráty setu poradila s Elicou Kostovovou. Bulharku bez většího zaváhání porazila dvakrát 6-4.

Rodačka ze Sokolova v úvodním dějství excelovala na servisu. Soupeřce povolila pouhé dva fiftýny a díky brejku z pátého gamu šla po půl hodině hry do vedení.

Druhá sada už byla pro českou favoritku mnohem komplikovanější. Vondroušová dlouho nemohla prorazit podání Bulharky. Podařilo se jí to až v sedmé hře, když využila pátý brejkbol. Poté však sama zaváhala a poprvé v utkání ztratila servis. Mírnou ztrátu koncentrace ovšem okamžitě napravila a v dalších dvou gamech ztratila jen jeden bod.

Vondroušová si na švýcarské antuce zahraje první letošní čtvrtfinále. Na okruhu WTA postoupila mezi nejlepší osmičku poprvé od loňského dubna, kdy senzačně triumfovala na švýcarské halové akci v Bielu. O postup mezi nejlepší kvarteto si premiérově zahraje s Jevgenijí Rodinovou.

Tereza Martincová loňské semifinále ve Gstaadu nezopakuje. Třiadvacetiletá Češka letos končí už v prvním kole po porážce 3-6 6-7(3) s Mandy Minellaovou, se kterou prohrála i třetí souboj. Martincovou čeká pád mimo druhou stovku žebříčku až někam k 215. místu.

• WTA INTERNATIONAL GSTAAD •
Švýcarsko, antuka, 250.000 dolarů
středeční výsledky (18. 7. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Vondroušová (ČR) - Kostovová (Bulh.) 6-4 6-4
Rodinová (Rus.) - Barthelová (Něm.) 6-4 2-6 7-5
• Dvouhra - 1. kolo •
Minellaová (Luc.) - Martincová (ČR) 6-3 7-6(3)
Sorribesová (Šp.) - Ivachněnková (Rus.) 7-6(5) 6-1
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

29
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pro mě je největší talent Barča Štefková a dokonce ani ten tenis hrát nemusí :D :-)
Reagovat
blixa
A já myslel že ty jen černošky, Justine ... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
můj obzor je daleko širší :-)
Reagovat
tommr
což nebude rozhodně nic lehkýho. Rodina je ted docela ve formě ...
Reagovat
EllNino
tojo, ale zatím se tu dost nadřela a má obrovský problémy s dopodáváním nebo jakýmkoli jiným ukončením zápasu ... takže šance tam budou ... je taková robotická, ale není z těch, které by pozabíjely míče na potkání ... takže šance je
Reagovat
tommr
Markéta jí hlavně nesmí podcenit. Ona sice vypadá jako že není úplně fit, ale v jejím případě zdání klame. A herně je na tom taky dobře o čemž svědčí její tažení ve Wimbledonu. Porazit Keysovou není jen tak ...
Reagovat
Frick
A kdo všechno od Vondroušů přijede na to ČF? třeba i Brownie?
Reagovat
blixa
Fricku, ten pes bude mít tak 3x vyšší IQ než ty, tak se neztrapňuj ...
Reagovat
slacker
a 5x vyssi nez tvoje
Reagovat
Andrew89
:D:D
Reagovat
marcel19752
Díval jsem se na zápas Terky,ale to byla opravdu bída. Minelle v kritických chvilkách stačilo dávat kopce a ona to Terka kazila. Bohužel ona není schopna i z kratších míčů,které si volají po winneru dát vítězný úder. Vždycky to bylo takové nemastné neslané as oupeřky vždy doběhla a vrátila zpátky kopec na lajnu....no o těch kopcích už jsem psal.
naopak Mrkéta zahrála dobře a soupeřka jí rozhodně(hlavně druhý set) nedala nic zadarmo.Díval jsem se na to na tipsportu a druhý set jsem nahrál. Kvalita sice nic moc,ale stream jsem si zvětšil na 200% a nahrál.Nicméně je pořád natolik dobrá,že míčky se Vám ztrácet na kurtu nebudou.Video bude k dispozici cca 14:40. nahrává se:https://www.youtube.com/watch?v=1qqkW77HKqU&feature=youtu.be
Reagovat
tommr
Tereza je sice snaživá, ale je vidět, že to prostě v tý ruce nemá ...
Reagovat
Frick
Má, nemá. Myslim, že přecijen i tak hraje pod svoje možnosti
Reagovat
EllNino
První čtvrtfinále, konečně ... ona ty letošní dobré turnaje měla většinou včetně kvaldy, takže v Doha a Stuttgartu z toho bylo jenom 2. kolo respektive osmifinále ... na IW sice porazila 3 hráčky, ale také to bylo "pouze" osmifinále, ikdyž tenhle výsledek je nadprůměrný :)

Konečně čtvrtfinále, v něm hratelné Rodina - Barthel ... celkově si myslím, že pokud Markéta udrží chladnou hlavu, může zde i vyhrát ... sebevědomí roste

Dneska opět fungovaly kraťasy, dobrý pohyb a mohla se spolehnout na základní údery, což hlavně na trávě nebylo zvykem, to asi nebude úplně Markétin povrch ... antuka a beton to ale snad vynahradí ... a s trávou se člověk musí sžít :) Lucka Šafi ji nenáviděla a nakonec má jedno ze dvou SF na GS právě z travnatých dvorců ...

Tak ještě 3 ;)
Reagovat
travar
Ještě když byla Maky v juniorkách a hrála juniorský Wimbledon, tak tvrdila, že má trávu ráda a že pro její hru je tráva dobrá :) Její nejlepší povrch je podle mě jednoznačně antuka.
Reagovat
EllNino
na trávě často hlava nepustí ... a Markéta na ní letos hrála v době, kdy se vracela po zranění, a neměla tudíž moc sebevědomí ... třeba se postupem let na trávě zase chytne ...
Reagovat
tommr
první set byl zcela v režii Markéty, která předvedla i několik parádiček ... :)
Reagovat
tommr
i ve druhým setu byla Markéta jasně lepší a s přehledem zvítězila ... :)
Reagovat
horska.kraslice
Koukala jsem se na druhý set, byl takový rozháraný, Jelica byla myslím o něco lepší hráčkou, ale v posledním gamu se najednou zcela rozsypala, naopak Markéta se zkoncentrovala, takže slaví další výhru.
Reagovat
horska.kraslice
Markéta nevyužila hodně breakballů, což se jí mohlo vymstít, naštěstí se tak nestalo.
Reagovat
tommr
soupeřka se sice ve druhým setu zlepšila, ale Markéta to měla stále pod kontrolou ...
Reagovat
horska.kraslice
Mně se to tak nejevilo, ale každý má právo na svůj názor :-)
Reagovat
tommr
celej zápas se hrálo takříkajíc na jednu branku. Markéta zaváhala jen jednou když za stavu 4:3 ve druhým setu nedokázala potvrdit brejk, ale svoje zaváhání okamžitě napravila a v posledních dvou hrách dovolila soupeřce uhrát jen jeden míček ...
Reagovat
EllNino
ve 2. to mohlo dopadnout klidně 3:6, naštěstí to dopadlo 6:4 :)
Reagovat
travar
Markéta byla jasně lepší a to i v druhém setu. S přehledem si držela podání (až na jedno). Zato soupeřka musela o svůj servis bojovat skoro pokaždé.
Reagovat
travar
Dnes Markéta dobře servírovala. Konečně se na to dalo koukat.
Reagovat
tommr
jj až na to jedno zaváhání v závěru zápasu si Markéta servis dokázala ohlídat a to se pak hned hraje líp. Ani nepamatuju kdy si Markéta naposledy dovolila tolik kratasů jako dneska ... :)
Reagovat
EllNino
tovíš, s jídlem rostě chuť :)
Reagovat
fretek
V budoucnu by bylo dobré, kdyby Markéta (a skoro všechny Češky) využívala více otevřený kurt k úderům podél lajny. Kraťasy měla Kostová lepší, ne tak vysoké.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist