Vondroušová přehrála Strýcovou i potřetí a v Istanbulu si zahraje o druhý titul

27. 4. 2019, 13:40
Aktuality 22
WTA ISTANBUL - Markéta Vondroušová na antuce v Budapešti znovu potvrdila svou skvělou formu, když krajanku Barboru Strýcovou přehrála snadno 6-2 6-1 a ani ve třetím vzájemném střetnutí tak neztratila set. Ve svém třetím finále na okruhu WTA bude devatenáctiletá Češka usilovat o druhý titul proti neoblíbené soupeřce Chorvatce Petře Martičové.
Markéta Vondroušová

Devatenáctiletá Vondroušová porazila o 14 let starší Strýcovou i ve třetím vzájemném zápase, ani tentokrát neztratila proti zkušenější krajance jediný set. V obou sadách prolomila své deblové partnerce z istanbulského turnaje podání třikrát v každé sadě, zatímco sama na servisu neuspěla jen jednou.

Vedení se Vondroušová ujala brejkem hned v prvním gamu a Strýcová ve zbytku zápasu marně hledala cestu, jak vývoj zvrátit. Zatímco sama zahrála jen osm vítězných míčů a nasbírala 31 nevynucených chyb, Vondroušová ji zasypala 20 vítěznými míči a postup vybojovala po necelé hodině a půl.

"Jsem ráda, že to mám za sebou a úspěšně. Bára je pro mě těžká soupeřka. Hrajeme spolu debla, rozumíme si a tak si naše zápasy moc neužívám," řekla Vondroušová. "Dneska výsledek úplně neodráží, co se na kurtu dělo. Skoro všechny gamy byly přes shodu. Byl to fakt boj," konstatovala.

Finále si letos rodačka ze Sokolova zahrála už na konci února v Budapešti, formu pak potvrdila dvěma čtvrtfinále v Indian Wells a v Miami. Na antuce se úspěšně rozehrála o víkendu ve Fed Cupu, v němž vyhrála obě dvouhry v baráži proti Kanadě.

První a zatím jedinou trofej získala Vondroušová před dvěma lety na turnaji v Bielu. Postupem do třetího finále v kariéře si vylepší žebříčkové maximum, kterým bylo dosud 43. místo, a poprvé pronikne do první čtyřicítky.

S Martičovou se utká počtvrté. Všechny tři předchozí duely vyhrála osmadvacetiletá Chorvatka, a přestože byly zápasy pokaždé vyrovnané, Vondroušová v nich nezískala ani set. Naposledy s Martičovou prohrála v lednu na Australian Open.

• WTA INTERNATIONAL ISTANBUL •
Turecko, antuka, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (27. 04. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Vondroušová (ČR) - Strýcová (ČR) 6-2 6-1
Martičová (6-Chorv.) - Gasparjanová (Rus.) 6-1 skreč G.
• Čtyřhra - semifinále •
Babosová/Mladenovicová (1-Maď./Fr.) - Voráčová/Listerová (ČR/Švéd.) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
EllNino
Doufám, že zítra finále vyhraje a pak se vyprdne na Prahu, aby se neutavila ...

Hraje teď pěkně, ale musí ty turnaje volit opravdu obezřetně :) ... Zítra ji přeju do finále Ritu :)
Reagovat
EllNino
No ... Markétu čeká ve finále Petra Martic, které dneska vzdala po první stavu za stavu 6:1 Rita Gasparyan ... Markéta s ní zatím neuhrála ani jeden set, všechny zápasy se hrály na tvrdém povrchu v posledních dvou letech ... uvidíme, mám trochu strach, že to ani tentokrát nevyjde ...
Reagovat
lavamancer
můj bederní obratel mi hlásí, že tentokrát to vyjde... na něj je spoleh :-)
Reagovat
Frick
Na zápas dvou žebříčkových sousedek, z nichž ta favorizovaná je na svém kariérním maximu, přičemž ta druhá byla nedávno v TOP 20. Říkal jsem si, co je to za klauniádu a nakonec výsledek jasně řekl, že ten kuru seděl.

Snad to nebyla poslední výhra Maky na turnaji a složí reparát za Buda/Budín-Pešť.
Reagovat
tommr
jednoznačná záležitost. Bára byla bez šance. Místama to vypadalo, že Markéta ani nehraje naplno, aby Báru příliš nezesměšnila ... :)
Obě hráčky se už v žebříčku dostaly před Katku Siniakovou. Bára je momentálně česká trojka a Markéta na čtvrtým místě za ní zaostává jen o 8 bodů. Pokud by se Markétě podařilo získat titul bude od pondělí nová česká trojka ona ...
Reagovat
blixa
Markéta je zatím na svém TOP (40), v race pak 16. Pokud by vyhrála finále, přeskočí v race i Sabalenku na 15 místě.
Reagovat
Fransoas
Markéta potvrdila,že má v současnosti úžasnou formu a je právem ve finále.Zbývá pouze jeden zápas k absolutoriu na tomto turnaji.Držim palce.Maky pojď.
Reagovat
dadaft
Tak nakonec to dopadlo dle očekávání a Markéta Báru přejela. Na trávě by ten souboj byl mnohem zajímavější...
Gratulace Maky.
Reagovat
horska.kraslice
Tak to máte holky za sebou. Bára hezké gesto u sítě, úsměv a objetí Markéty, pak další úsměv a zamávání pro hrstku diváků, kteří ji vyprovodili potleskem.
Reagovat
d@ve
Ano, hezké gesto od Báry. :)
https://twitter.com/i/status/1122127958770999296
Reagovat
horska.kraslice
Škoda, že je to předčasně useknuté a není tam vidět to Bářino usměvavé mávání divákům při odchodu, a taky slyšet potlesk.
Reagovat
George_Renel
Všechno vrátím,
Když to jde tak to zkrátím,
a když to je extra vhod,
hodím tam i lob.
:-D
Reagovat
Andrew89
hrala hodne na pohodu. Hlavne at vydrzi zdravi
Reagovat
Dobry-den
A objetí u sítě? Wow, to bych teda nečekal. :-)
Reagovat
petrulinka
Ty prázdné tribuny tam jsou fakt boží. Postrádám smysl turnaje, na který nechodí diváci
Reagovat
sojka1
Maky jakoby ten prvni set dopodavala.. musim se ucit lepe cist jeji hru, zavery nekterych "vypinkavacek" jsou velmi chytre.. :-)
Reagovat
sojka1
predevsim ta prekvapeni po care.. ;-)
Reagovat
bIbec
Jan Hernych říkal, že to to ta Maky pěkně té Báře vrací, přesto měla Maky mnohem víc vítězných míčů. Ač to není bum bum agresivní mašina, tak ten cit pro konečný úder tam asi nějaký bude.
Reagovat
sojka1
soucasna Strycova zase ale nema cim Marketku ohrozit, vysledek je skutecne podle ocekavani, jak pise dadaft..
Reagovat
Andrew89
si temer jisty ze Maky v Praze startovat nebude. Unava,koleno...sice jsem se na ni tesil,ale jsou pred ni dulezitrjsi turnaje. Praha je proste fakt v blbem terminu:(
Reagovat
George_Renel
přesně tak. Je třeba se dát do kupy, body přijdou jinde.
Reagovat
horska.kraslice
Jasně, únava je i psychická. Vždyť ani nestačila pořádně zažít tu fedcupovou premierovou a úspěšnou jedničku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist