Vondroušová první zápas po půlroce nezvládla, na okruhu ITF nestačila hned na soupeřku ze třetí stovky

26. 10. 2022, 16:21
Aktuality 14
ITF W80 POITIERS - Markéta Vondroušová dnes na podniku ITF W80 ve francouzském Poitiers odehrála svůj první soutěžní zápas po půlroční pauze. Třiadvacetiletá Češka, která je v nominaci na finálový turnaj Billie Jean King Cupu, v něm po hodině hry nestačila 2-6 4-6 na 251. hráčku světa Juliji Hatoukovou.
Markéta Vondroušová (© AFP)

Markéta Vondroušová se naposledy představila ve druhé půlce dubna na antuce ve Stuttgartu, kde v prvním kole ve třech setech podlehla Ons Džabúrové. Třiadvacetiletá Češka kvůli operaci zápěstí přišla o tři letošní grandslamy a před návratem na kurty se stihla vdát za svého dlouholetého partnera Štěpána Šimka.

Jako první akci po půlroční pauze si vybrala aktuální halový podnik ITF s dotací 80 tisíc dolarů v Poitiers. Nasazená pětka, která je v nominaci na listopadový finálový turnaj Billie Jean King Cupu, skončila hned v prvním kole na Juliji Hatoukové a pozici jasné favoritky nepotvrdila.

Finalistka French Open 2019 měla navrch pouze na začátku druhé sady, od stavu 2-0 však ztratila čtyři gamy v řadě a manko brejku už smazat nedokázala, ačkoli k tomu měla dvě příležitosti.

Bývalá světová čtrnáctka si ve Francii zahraje ještě čtyřhru, v níž startuje po boku krajanky Miriam Kolodziejové. V singlu se znovu představí v příštím týdnu na podniku ITF W100 ve Velké Británii.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
mamina
Taky jsem se podivovala nad její nominaci, ale bylo mi "vysvětleno", že na rozehrání má 2 (slovy dva) turnaje, že tu herní pauzu dožene. Tak v prvnim z nich vypadla v 1. kole. Nic proti ní nemám, smaozřejmě se musi rozehrát, ale tak narychlo jí nominovat, to se mi nezdá. Ale vzhledem k tomu, že tomu paskvilu, který svým pojetím nahradil nejen DC ale i FC nepřikládám žádnou oblibu, je to celkem jedno, kdo tam bude hrát. Ale na "otrkání" tam opravdu mohli nominovat některou mladou pušku. Toť jen můj názor.
Reagovat
EllNino
Ona hraje i debl s Miri Kolodziejovou, vyhraly spolu GS v juniorkach a jsou to nejlepsi kamaradky :)
Tak treba ji Miri pomuze se trochu rozehrat
Reagovat
Dobry-den
Klasická nominace za zásluhy. Pro Pálu typické...
Reagovat
EllNino
Výsledky přijdou :)
Reagovat
horska.kraslice
smile
Reagovat
GaelM
Dalo se to čekat, nehrála fakt dlouho. Jediný otazník je co si od ní sliboval Pála, když ji nominoval na Fed cup. Klidně tam mohla být nějaká juniorka na nabrání zkušeností a nehrála by hůř...
Reagovat
tommr
tu nominaci taky nechápu. Nominovat hráčku po půlroční pauze bez jedinýho odehranýho zápasu? Pála se asi musel zbláznit ... smile
Pokud máme ve finále uspět musí Pála ukecat Marii Bouzkovou, která je ted asi jako jediná z našich ve formě ...
Reagovat
tromas12
Bára je na tom taky dobře a pokud by hrála i Marie, tak by to šance našich určitě o dost zvedlo.
Takhle moc nechápu koho chce postavit jako dvojku, Markéta dlouho nehrála a Karolina je mimo.. smile
Reagovat
com
Karolina tam vsem ukaze smile
Reagovat
Oin
Ukáže tak maximálně svůj kyselý gesicht.
Reagovat
tommr
jako jedničku bych dal Bouzkovou a jako dvojku Plíškovou. Krejčíkovou a Siniakovou bych nechal hrát jen debla, protože budou utahaný z TM a Bára se navíc loni jako týmová jednička moc neosvědčila ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile A místoMaky tam mohla být jedna z juniorek.
Reagovat
Titan
Třeba Bouzková nechce hrát pouťáky, což je jedině dobře. Jó, kdyby existoval FEDCup, tak neřeknu, ale tahle komedie...
Reagovat
Titan
FEDCup už neexistuje, teď je to paskvil pojmenovaný po žijící americké tenistce...smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist