Vondroušová se prodrala na Roland Garros! Při premiéře v kvalifikaci ztratila jen sedm her

26. 5. 2017, 18:12
Aktuality 50
FRENCH OPEN - Markéta Vondroušová při své premiéře v kvalifikaci grandslamu ztratila ve třech kolech dohromady jen sedm gamů. Dnes v rozhodujícím utkání sedmnáctiletá Češka přehrála Rusku Blinkovovou a může se těšit na start v hlavní soutěži, do které vstoupí jako favoritka. Narazí na domácí Amandine Hesseovou.
Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová se v lednu vrátila po osm měsíců dlouhé pauze zaviněné zraněním loktu a zatím prožívá parádní sezonu.

Sedmnáctiletá Češka vyhrála tři turnaje ITF, v dubnu ve švýcarském Bielu si připsala první titul na okruhu WTA, odbyla si premiéru ve Fed Cupu, poprvé se posunula do Top 100 a tento týden na pařížské antuce úspěšně debutovala v grandslamové kvalifikaci. 

"Je to sen se dostat do hlavní. Je to můj první grandslam, takže si toho hodně vážím," řekla Vondroušová. "Hrála jsem tady i první grandslam v juniorkách a mám k tomu dobrý vzpomínky," poukázala na rok 2014, kdy postoupila mezi juniorkami do semifinále.

Vondroušová byla v boji o start na Roland Garros suverénní. Se třemi soupeřkami ztratila během tří dnů pouze sedm gamů. Po výhrách 6-0 6-1 nad Podorskou a Haasovou dnes nedala šanci ani o rok starší Rusce Anastasii Blinkovové, kterou přehrála 6-1 6-4.


"Vyšlo mi to neskutečně. Hrála jsem hodně dobře a až poslední set na mě padla nervozita a svazovalo mě to, ale dohrála jsem to," řekla rodačka ze Sokolova, jež od stavu 4-1 přišla dvakrát po sobě o podání, ale duel dokázala ukončit na returnu.

Dnešní výhra byla pro Vondroušovou už padesátou v sezoně, přičemž prohrála jen šestkrát. Minulý týden triumfovala na podniku ITF 100k v Trnavě a nyní odehrála už osm zápasů v řadě bez prohraného setu.

"Je neskutečný, že to takhle jde. Jednou to asi skončí, ale doufám, že to dojde co nejdál," přeje si svěřenkyně Zdeňka Kubíka.  "V lednu jsem hrála na turnajích ITF 15k. Teď budu hrát hlavní soutěž grandslamu. Nemohu tomu uvěřit!"

Vondroušová bude favoritkou i v prvním kole hlavní soutěže, neboť se utká s domácí 223. hráčkou světa Amandine Hesseovou, která dostala divokou kartu. V případě výhry by vyzvala nasazenou Rusku Kasatkinovou, nebo Belgičanku Wickmayerovou. Třetí kolo by teoreticky mohla přinést souboj s papírově největší favoritkou na titul Rumunkou Halepovou.

Poslední krok dnes nezvládla zkušená Lucie Hradecká, která podlehla Belgičance Alison Van Uytvanckové po setech 4-6 3-6.

• FRENCH OPEN 2017•
Francie / Paříž, antuka, 6.947.000 dolarů
páteční výsledky (26. 05 2017)
• Kvalifikace žen - 3. kolo •
Vondroušová (2-ČR) - Blinkovová (Rus.) 6-1 6-4
Van Uytvancková (9-Belg.) - Hradecká (ČR) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

50
Přidat komentář
freeteepek
Chudák Siegemundová. Zrovna minulý týden jsem na té operaci byl. Jí to asi normáně přišijou, mě dělali plastiku. Ve finále to ale si nebude tak velký rozdíl. No, alespoň uvidím, kdy se z toho dostane ona a kdy já. Stejně je mi ale divný, že se jí to stalo při obyčejném sklouznutí na antuce. Nejspíš to už měla načatý...
Reagovat
dadaft
https://sport.aktualne.cz/tenis/vondrousova-musi-byt-obezretna-varuji-experti-hrozi-fyzicky/r~3daa3faa424911e791210025900fea04/
Reagovat
sprchon
Pravda. Už pár dní se to tu snažím naznačit. ;)
Reagovat
bIbec
vlétnout do kolotoče velkého tenisu v tak krátké době může být určitě do budoucna kontraproduktivní. Snad se s tím Markéta dovede poprat co nejlépe.
Reagovat
horska.kraslice
Je to jasný. Mám o Markétu strach už dlouho. Občas zde nabádám k odpočinku. A ať první kolo dopadne jakkoliv, smekám před ní.
Reagovat
smazaný uživatel
V osmnácti uragán (porazila Serenu), těsně před 19. narozeninami v top 10, ale jako členka top 10 uhrála v následujích 4 měsích 5 vítězství...
A ve dvaceti po operaci ruky...
Reagovat
sprchon
Nebo Vaidišová...

BeBe je škoda, ale Maky je ještě talentovanější. Uvidíme, co přinese čas. ;)
Reagovat
tommr
Markéta sice letos odehrála velký množství zápasů, ale spousta z nich byla relativně lehkejch. Typickým příkladem jsou ty tři vyhraný zápasy v kvalifikaci, při kterých Markéta dohromady vydala zhruba stejně sil jako při jednom dlouhým třísetáku. Takže myslím, že není třeba propadat panice ... :)
Reagovat
sprchon
Ale nějakej výpadek zákonitě musí přijít. Vím, jak je těžký soustředit se na svoji hru celej zápas a obdivuju Maky, jak to zatím zvládá a ty výpadky nemá...
Reagovat
Frick
Taky jsem se to chystal napsat. V řadě těch zápasů se opavda Maky zdržela na kurtu jen krátce a tolik sil jí asi nevzaly.

Docela jsem zvědav, kde/kdy bude hrát po RG. I kdyby vypadla už v R128, tak neočekávám, že by chtěla hrát turnaj ve druhém týdnu RG, otázka ale co týden poté. No ale asi spíš by nikde moc hrát neměla.
Reagovat
EllNino
hraje prý Hertogebosch
Reagovat
horska.kraslice
Ale jde i o psychické síly, ty se taky vyčerpávají. Krátký zápas může sebrat spoustu psychických sil díky silné koncentraci na každý míč.
Reagovat
blixa
To je pravda , ale Markéta v tomto směru vypadá jako bezedná studnice ;-)
Reagovat
horska.kraslice
Navenek to nedává znát, ale co se děje v ní, je věc druhá.
Reagovat
blixa
No jasně, ale ona je takový mládě, mě přijde že co na srdci to na jazyku, není to ten typ co v sobě všechno schová.
Reagovat
horska.kraslice
Jasně, je otevřená, sdílná a zdá se upřímná, ale ani ona sama asi neví, kdy nastane ten okamžik, že jí dojde šťáva.
Reagovat
dadaft
bezedné studnice neexistují (kromě pohádek).
je mladá, má spoustu síly a všechno se jí zahojí,,,,,,,,,,,,,,,,, ale nikdo nevydrží takové tempo dlouhodobě a není třeba napálit dno................. po trávě by měla dát zaslouženou dovču.
Reagovat
blixa
No to rozhodně. Nakládají na ní, až to hezký není.
Reagovat
tommr
kdo na ní co nakládá? S výjimkou dvou FC zápasů snad po ní nikdo nic navíc nechtěl. To má jako schválně prohrávat, aby neměla tolik odehraných zápasů?
Reagovat
freeteepek
Ještě 2-3 zápasy a odpočine si. Myslím, že ke kolapsu nedojde, prostě jí to přestane jít a bude vypadávat v prvních kolech
Reagovat
bIbec
tak bude teď i v konfrontaci s o dost silnější konkurencí. Takže asi jo. Klidně se může stát, že před Wimbledonem odehraje jeden zápas na trávě.
Reagovat
bIbec
a tam taky klidně může vypadnout v prvním kole.. teď už to začne být těžké.

Možná právě tohle FO napoví, jak na tom je. Hodně rád bych ji viděl proti Kasatkině.
Reagovat
bIbec
a nebo i proti Halep. Jak by dokázala držet krok s takovým levelem.
Reagovat
rusedski
Podle kurzů je Markéta 8.-12. největší favoritkou na titul :D
Reagovat
Frick
Mne přijde, že jí přecenujou. Nemůžu si pomoct.
Reagovat
EllNino
ano, přeceňujou
Reagovat
Frick
Ještě, že jsou sázkařský weby až od 18....
Reagovat
lars
Kurzy jsou divny
Kvitko ma > sanci nez Cibule nebo Bacsa
Puig ma > sanci nez Siniak
Reagovat
Frick
Takže jakoby to vyhraje spíš než Wozniacká, jó?
Reagovat
A.R.R.
Markéto, jsi borka, takhle zvládnou kvaldu, klobrc dole!!!
Reagovat
Dobry-den
Až se mi tomu nechce věřit, že takhle mladá hráčka hraje neustále tak vyrovnaně bez jakýchkoliv větších výkyvů.

Tak ať jí to vydrží co nejdýl! Ideálně ještě aspoň 7 zápasů.
Reagovat
tommr
si v kvalifikaci dobře potrénovala a ještě za to získala cenných 40 bodů do žebříčku díky kterým má první stovku jistou i nadále ... :)
Měla i velký štěstí na los takže věřím, že postoupí minimálně do druhýho kola. Dál zatím nemá cenu myslet abychom to ještě nezakřikli ... :)
Reagovat
blixa
"ale duel dokázala ukonit na returnu". Hmmm, "ukonit" zajímavý výraz ale celkem sedí :D :D
Reagovat
Jabadu
Hrou mi trochu připomíná Simonu. Ta sebejistota, klid, pohoda ... těžký úder vypadá jako return Petry ... vždyť na tom tenise vlastně nic není.
:-)
Reagovat
tommr
no myslím, že je to trochu přehnaný, protože tu poslední hru vyhrála poměrně suverénně bez ztráty jedinýho míčku a o žádnou haluz tedy rozhodně nešlo ... :)
Reagovat
blixa
Já bych to neviděl jako synonymum pro "haluz". Haluz používá třeba Kája, Markéta má prostě svoji specifickou hru která si zaslouží specifické výrazy ;-)
Reagovat
sprchon
Dobře, celkem to sedí. Takže v Makyultras zavádíme výraz "ukonit", kterým se bude označovat těsnější výhra Markéty.

Vezmu jen pár posledních...

"Maky ukonila titul v Bielu. Na Stromovce ukonila první kolo proti Wickmayer, ale poté jí došla šťáva. Po vynucené kratší pauze hladce prošla turnajem v Trnavě až do finále, kde ukonila titul proti Cepede."

Myslím si, že na FO ukonila jen ten poslední set. :)
"
Reagovat
EllNino
proti Witthoeft, ne Wickmayer, ale jinak super :D
Reagovat
sprchon
Jo, Withoeft, pardon. :) Yaninu smázla. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale konit může ve 2. kole RG klidně i proti Wickmayer :-)
Reagovat
sprchon
Já myslím, že Kosatka si na Yanině smlsne. ;)
Reagovat
tommr
ovšem jen když bude zdravá což zatím není ani zdaleka jistý ... :)
Reagovat
sprchon
Pořád hraje s tou podporou kotníku, ale řekl bych, že už jen pro prevenci. ;) Snad bude v pořádku.
Reagovat
Jabadu
Dtttt ... Její "jakoby" budou všichni Češi jednou milovat. Bude to její Trademark.
Reagovat
janek_da
by si to mohla zařvat po wineru
Reagovat
sprchon
Řve už osvědčený "pojď" a funguje to dobře. ;) "Jakoby" je celkem dlouhý, ale určitě se to dá zařvat úderně, procítit to... Promyslíme to.
Reagovat
janek_da
tak třeba jenom Kobyyy
Reagovat
sprchon
Ona už to zkrátila i v rozhovorech. Teď místo toho říká "jako". :)
Reagovat
VlS
Tak by si to mohla zařvat před winnerem
Reagovat
vendulkabendulka
Mohla by na konci zápasu podávat ruku se slovy "sorryjako"
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist