Vondroušová sezonu opět nedohraje. Se zápěstím byla na operaci u doktora Kebrleho

17. 9. 2019, 20:44
Aktuality 28
Markéta Vondroušová se rozhodla řešit přetrvávající bolesti levého zápěstí, které si poranila krátce pár týdnů po senzační jízdě do finále French Open, operací. Dvacetiletou Češku čeká zhruba dvouměsíční přestávka, letošní sezonu tak předčasně ukončila.
Profily hráčů
M. Vondroušová (© Instagram M.V.)

Sokolovská rodačka Vondroušová laborovala se zraněním od Wimbledonu. Její potíže způsobilo přetížení ruky během antukové sezony, zánět se pak rozvinul při přechodu na trávu. Nehrála proto v Torontu ani v Cincinnati a plánovala návrat v New Yorku. Z US Open se však odhlásila a další turnaje již nestihne.

Zákrok dnes odpoledne podstoupila v Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou u Radka Kebrleho, který zachránil pořezanou ruku Petře Kvitové. Vondroušová má podobný osud jako její starší kolegyně, také má v sádře levou ruku.

"Dva měsíce jsem se snažila zápěstí léčit konzervativně a vyzkoušela vše možné. Bohužel nic nevedlo k výraznému zlepšení. Proto jsem se rozhodla k tomuto řešení, které by mě bolesti mělo nadobro zbavit," uvedla 22. hráčka světa Vondroušová v prohlášení, které médiím poskytl její manažer Jan Koukal.

"Rok 2019 pro mě opět bohužel skončil dříve, než bych si přála. Už teď se nemůžu dočkat, až budu zpátky na kurtech hrát naplno bez bolesti," dodala svěřenkyně Jiřího Hřebce a Jana Hernycha, jež předčasně ukončila minulou sezonu kvůli natrženému tříslu.

Po senzačním tažení antukovým grandslamem v Paříži se Vondroušová postupně dostala v žebříčku na 14. místo. Wimbledon byl letos jejím posledním turnajem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

28
Přidat komentář
EllNino
Markéta je geniální tenistka ve špatným těle, myslim si, že kdyby měla zdraví jako treba Katka Siniakova, byla by v desítce ... když tam skoro byla i křehké ulite
Reagovat
kada.tom
Vůbec nevadí, že ukončila sezónu. Hrát by nemusela klidně ani tu další.
Reagovat
EllNino
Že jsi k.o.k.o.t a přejes tenistum a tenistkam prohry, to už jsem si zvykl ... ale ze jsi takocej zm.rd, že jim budeš přát zranění, obzvlášť takhle mladý, pěkný, milý a skromný holce, to nikdy nepochopim, fakt ne ...
Reagovat
bIbec
nevím, jestli bychom neměli kada.tom spíš politovat. Mně to přijde smutný, takhle to mít v hlavě nastavené.
Reagovat
turista
Taky tomu nerozumím.
Reagovat
blixa
Ty seš fakt lidskej odpad. Tfuj !!!
Reagovat
misa
Nějaké psychické problémy?
Reagovat
Kozoroh
Co ti na ní vadí, lol...
Reagovat
Profitiper55
Pudeš vodsud ty k**vo!
Reagovat
Kojinho
To spíš ty.
Reagovat
rybicka
Právě MTO, kotník. Na ruce má také červenou šňůrku - staronová hitovka, ale kotníček to stejně neochránilo.
Reagovat
Frick
jakoby tady odcházel klenot, který pořádně nepřišel. Člověk vidí ty hráčky, co skončily předčasně (Golovin) nebo nemohly plně naplnit svůj potenciál. A u Maky ta druhá možnost může být skoro nevyhnutelná, protože i když bude hrát (a bude dobře) hrát, tak jen s redukovaným programem, který bude stačit (typově) na 8., ale ne už třeba na 3. místo... To by se muselo počítat třeba jen 8 a ne 16 nejlepších tunajů...
Reagovat
FulnekUltras
pokud za kariéru dokáže vyhrát pár kvalitních turnajů - o GS tady radši mluvit nebudu - je nějaká číselná pozice totálně irelevantní
Reagovat
Frick
Co jí s tou rukou dělali? Nějaký odstranění zánětlivýho ložiska nebo tak?
Reagovat
FulnekUltras
taky by mě to aktuálně dost zajímalo - kosti jsou proti měkké tkáni v podstatě "primitivní" mechanika
Reagovat
FulnekUltras
i kdyby ještě tři čtyři měsíce v klidu, tak ať to pak hlavně plnohodnotně funguje...
Reagovat
Tiebraker
Kdo by ji vobtáhnul? Přiznejte se
Reagovat
FulnekUltras
úchyle ;-)
Reagovat
jirkaS
ta noha je fakt laškovná ;-)
Reagovat
Jan
Tu nohu ukázala schválně :)
Reagovat
Jan
Fotograf jí řekl: vystrčte nožičku, ať to není tak fádní :)
Reagovat
FulnekUltras
vytr'ča pekne ;-)
Reagovat
Jon61
Doufám, že Markéta dopadne lépe, než její americká kamarádka.
https://sport.aktualne.cz/tenis/uz-nemuzu-upi-bellisova-po-ctvrte-operaci-americky-supertale/r~6c1ea1a25b6811e9b2a00cc47ab5f122/
Hrály spolu čtyřhru na několika turnajích.
Reagovat
tommr
taky se bojím, aby Markéta neskončila podobně. Dispozice k tomu bohužel má ...
Reagovat
EllNino
Je pech, že naše dvě nejlepší levačky letos zastavilo na herním vrcholu zranění...:/
Reagovat
misa
Petra po finále AO měla ještě pár povedených turnajů, ale Markéta ve finále Paříže v podstatě ukončila sezonu, takže to pro ni musí být hodně smutné.
Reagovat
misa
na stolku :) Aspoň pěkná fotka...
Reagovat
Frick
A co teprva Hamáček :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist