Vondroušová v Eastbourne zvládla přechod na trávu. Postupuje i Plíšková

24. 6. 2019, 16:00
Aktuality 84
WTA EASTBOURNE - Markéta Vondroušová přechod na trávu zvládla a po dvou letech na ní slaví výhru. Senzační finalistka French Open v prvním kole v Eastbourne bez ztráty setu porazila Saisai Zheng z Číny. O postup do osmifinále se 19letá Češka utká s Elise Mertensovou a pokud ji porazí, narazí na Karolínu Plíškovou. Ta si dnes ve druhém kole poradila s Ruskou Gasparjanovou. Úvodní duel Barbory Strýcové přerušil po sedmi gamech déšť a dohrávat se bude v úterý.
Markéta Vondroušová (© AFP)

Markéta Vondroušová prožívá životní sezonu. Kromě Australian Open došla na všech šesti turnajích minimálně do čtvrtfinále, skvělé antukové jaro navíc korunovala postupem do finále French Open.

O další účast v závěrečných kolech se snaží v Eastbourne, kde hraje svou první letošní akci na trávě, na které prohrála šest zápasů v řadě. Devatenáctiletá Češka na úvod přehrála 6-2 6-3 Saisai Zheng a od svého debutu na nejrychlejším tenisovém povrchu (Birmingham 2017) na něm slaví první výhru.

Vondroušová svou soupeřku až do stavu 6-2 2-0 ve všech ohledech přehrávala. Poté však Číňance dovolila otočit skóre na 3-2 a jako klíčový se ukázal následující game, v němž česká hráčka odvrátila celkem osm brejkbolů, přičemž dokonce prohrávala 0-40. Po srovnání stavu druhé sady už měla opět navrch.

"Byl to dobrý zápas, můj první letošní na trávě, a jsem ráda, že jsem vyhrála. Na trávě toho moc nahráno nemám a výhra mě těší," řekla na kurtu Vondroušová po teprve desátém zápasu dvouhry na trávě (dohromady s kvalifikacemi).

"Na trávě je potřeba být agresivnější a mít vyšší procento úspěšnosti prvních podání. Zkusila jsem i pět kraťasů a dva vyšly, tak uvidíme," dodala Vondroušová.

Ve druhém kole bude Vondroušová čelit Belgičance Elise Mertensové, se kterou má vyrovnanou bilanci.

V osmifinále už na vítězku čeká Karolína Plíšková. Předloňská šampionka a finalistka z roku 2016 dnes vstoupila do turnaje zápasem druhého kola proti Rusce Margaritě Gasparjanové, se kterou si poradila hladce dvakrát 6-3.

Světová trojka měla zápas proti soupeřce, která v prvním kole vyřadila Kateřinu Siniakovou, po celou dobu pod kontrolou a spravila si chuť po nečekané porážce s dvojčetem Kristýnou v 2. kole minulý týden v Birminghamu.

"Když srovnám dnešní a předchozí zápas, tak ten s Kristýnou jsem si vůbec neužila. Je velký rozdíl, když hrajete proti někomu, koho znáte, navíc z vaší rodiny. Na druhou stranu je dobře, že už to máme za sebou," řekla Plíšková, jež dnes předvedla 28 winnerů a 20 nevynucených chyb.

Svůj úvodní zápas v Eastbourne rozehrála také Barbora Strýcová, ale její duel se slovinskou kvalifikantkou Polonou Hercogovou přerušil déšť a dohrávat se bude v úterý. Česká tenistka, jež včera vyhrála čtyřhru v Birminghamu, před přerušením vedla 4-3. Zítra bude začínat na servisu soupeřka.

Caroline Wozniacká ve svém prvním letošním zápase na trávě porazila 6-3 6-4 Belgičanku Kirtsten Flipkensovou a dočkala se první výhry po dvou a půl měsících, během kterých prohrála čtyři zápasy v řadě. Ve druhém kole se dánská šampionka z let 2009 a 2018 utká s Němkou Andreou Petkovicovou (h2h 4-1).

• WTA PREMIER EASTBOURNE •
Velká Británie, tráva, 998.712 dolarů
pondělní výsledky (24. 6. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Vondroušová (13-ČR) - Saisai Zheng (Čína) 6-2 6-3
Wozniacká (11-Dán.) - Flipkensová (Belg.) 6-3 6-4
Džabúrová (Tun.) - Rodinová (Rus.) 1-6 7-6(3) 7-5
Putincevová (Kaz.) - Collinsová (USA) 5-0 / skreč
Ostapenková (Lot.) - Buzarnescuová (Rum.) 6-4 6-4
Zidanšeková (Slovin.) - Suárezová (Šp.) 4-6 7-5 7-5
Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) - Giorgiová (It.) 6-3 4-6 6-4
Gavrilovová (Austr.) - Golubicová (Švýc.) 6-0 6-7(2) 7-6(6)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kar. Plíšková (2-ČR) - Gasparjanová (Rus.) 6-3 6-3
• Čtyřhra - 1. kolo •
Rosolská/Zhaoxuan Yang (Pol./Čína) - Hradecká/Klepačová (ČR/Slovin.) 6-2 4-6 10-8
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

84
Přidat komentář
Fandina
Saisai je jméno nebo přijmení, že nahoře v YouTube šotu je to napsáno místo příjmení, to je Zheng ne. V Číně se píše nejdřív příjmení a pak jméno, tedy obráceně, co u nás.
Reagovat
blixa
SaiSai je příjmení a Zheng je křestní jméno.
Reagovat
Fandina
Je v tom guláš, tady na TP i na WTA stránkách i ve skore to uvádějí jinak například.

https://www.livesport.cz/zapas/rNCCP5Xb/#prehled-zapasu
Reagovat
bIbec
já si myslím pravý opak jak blixa. Teď třeba koukám na stránky WTA a tam je Na Li.. (její příjmení je Li, v Číně, jak píšeš Li Na, protože se příjmení uvádí první)

pokud bych to srovnal s tou Saisai, tak ta je na WTA jako Saisai Zheng. Takže Saisai by mělo být křestní. Zhengových je v Číně mraky.. něco jako Novák u nás :-)
Reagovat
blixa
Máš pravdu, Zheng je skutečně příjmení, vycházel jsem z blbého zdroje. Ale ten ekvivalent "Nováka" není Zheng ale Zhang, těch je bambilion.
Reagovat
SpacialRecognition
Kristýna Plíšková je v hlavní soutěži.
Reagovat
Grape
To vypadá, že Biancu dohnal ten program co měla v první čtvrtině sezony. No Kristýně to na jednu stranu přeju, ale na druhou stranu se z toho za takovýchto okolností nikdy nedokážu opravdu radovat.
Reagovat
Torn
Je otázkou, zda toho aspoń trochu využije, když nemusí hrát kvaldu a tak by mohla urvat aspoň to třetí kolo.
Reagovat
makro99
3. kolo by mohla, pokud jí z nasazených nalosujou Karolínu...
Reagovat
tommr
myslím si, že ve Wimbledonu by to už Karolína ségře nepustila ...
Reagovat
makro99
je to tráva :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-(
https://www.instagram.com/p/BzEgXUeAYMJ/
Snad bude fit na na US open...
Reagovat
Torn
Markét velká gratulace, přechod zvládla. Trochu mě mrzí, že narazí na Káju. Jinak velká gratulace i Káje, ale příště by si tu koncovku mohla odpustit. Gaspa už vypadalo dost zlomená a Kája ji dala trochu naději, ale už toho nedokázala využít. To se jí proti lepším hráčkám může vymstít, takže příště pozor na to. Chodila na sít, hraje víc tenis, který funguje na trávě, což se mi líbí. Hlavně držet si první servis a snažit se nepříjemně returnovat.
Reagovat
tommr
s tou Markétou bych byl opatrenej. Mertensová určitě nebude tak lehká soupeřka jako byla dneska Saisai Zheng ...
Reagovat
Torn
To máš pravdu, ale příjde mi, že Mertenska teď hraje docela prd, tak by jí dát mohla.
Reagovat
Torn
Nemá tu někdo odkaz na zápasy, kde se zobrazuje i počet es, úspěšnost prvního servisu, úspěšnost na síti atd.? Kdysi jsem měl odkaz na takové stránky, ale nemohu ho najít.
Reagovat
George_Renel
Předpokládám, že toto znáš a chceš ještě podrobnější.....
https://www.livesport.cz/zapas/rNCCP5Xb/#statistiky-zapasu;0
Reagovat
Torn
Jj, ale i tak díky moc.:)
Reagovat
Frick
vás ne?
Reagovat
Frick
byl/a by to vlastně dvojnásobně nevlastní prasynovec/praneteř Martina Michala.
Reagovat
Grape
Ani ne, řekl bych že většinu lidí zde zajímá spíš tenis...
Reagovat
tommr
nezasírej laskavě sportovní diskuse bulvárem ...
Reagovat
Frick
Čimž vlastně dokazujete, že konec kariéry je fakt taková "malá smrti". Už nemydlí raketou do míčku, už je mi ukradená.
Reagovat
Frick
Já jsem psal, že bych si přál, aby Lucka byla těhotná. Už jen kvůli tomu, že by ten její konec měl hned mnohem větší smysl. Žádný spekulace, zda to ještě mohla zkusit atp. Je jí 32 a čeká dítě. Jak snadno pochopitelné.
Reagovat
Grape
Pokud už ji tenis nebavil/nenaplňoval, tak má její konec pro každého normálního člověka smysl bez ohledu na to, zda čeká nebo nečeká dítě.
Reagovat
Grape
Jaká malá smrt? I kdyby tenis hrála, tak nevím proč by se na tenisovém foru měl řešit její vztah. To patří do bulváru...
Reagovat
Torn
Mne moc Lucky vztah s panem Plekancem nezajímá, takže tahle stránka jejího života mi je fuk.
Reagovat
PetaM
Absolutní nezájem.
Reagovat
dadaft
Jak Markéta, tak Karolína --- v rámci situace slušné.
Reagovat
Fandina
Barča s Hercog na place a také na O2 TV Tenis s komentářem Klárky Koukalové. Baruško pojď!!!!!!!!!!!!§
Reagovat
Fandina
Maky jsem neviděla, ale kousek Káji ano a líbilo se mi, jak hrála. Co jsem viděla, tak hodně míčů dobíhala. Něco sice nebylo její, nicméně se mi zdálo, že jí pohyb na trávě vyhovoval. Takže gratulka a držím palce holky.
Reagovat
Nenela
Nevite nekdo, proc na live streamu 365 uz nejakou dobu nefunguje zvuk? Je to dost o nicem se divat na zalas bez zvuku. Nebo je chyba na mem prijimaci?
Reagovat
com
chyba na tvem prijimaci nebude, jelikoz me to uz tak tri tydny dela taky, tak ted sleduju zapasy na https://www.jokerlivestream.com
Reagovat
Nenela
jokerlive po mne chce prihlaseni. Da se to nejak obejit? Kdyz teda odklikam vsechny ty nahotiny nejdriv.
Reagovat
com
jo reklam tam je dost, ale kdyz je odklikas, tak to normalne de i bez prohlaseni.. treba Strycova je tady http://live.harleyquinnwidget.net/streamvideo12/hercog-vs-strycova-live-stream-4953053.html
Reagovat
Jon61
Mně také nejde zvuk, ale zase mi to tolik nevadí, zejména pokud hrají nějaké uřvané hráčky. Zvykl jsem si při tenisu poslouchat se sluchátky hudbu.
Reagovat
Vlk-v-trave
:)
Reagovat
Fandina
Asi si hodně lidí stěžovalo, že tenisti poslední dobou při hře řvou, tak to vypli, protože ostatní sporty zvuk mají :DDD.
Reagovat
jirkaS
též nejde :-(
Reagovat
tommr
velmi solidní výkon Karolíny na úvod turnaje. Jediný zaváhání na servisu přišlo až za rozhodnutýho stavu a Karolína ho hned napravila na returnu ...

Karolíně se dneska povedla odveta za krutou prohru z roku 2016 v Doha. Popravdě řečeno si už nevybavuju proč tenkrát dostala Karolína takovej klepec. Je tu někdo kdo se na ten zápas pamatuje?
Reagovat
lars
v 2016 Karol hrala spatne a M.G. vyborne
Reagovat
tommr
a nebyla tenkrát Karolína nějak indisponovaná? Je mi divný, že krátce před tím debaklem Karolína zářila proti Rumunkám ve FC a krátce po něm došla v Indian Wells až do semifinále ...
Reagovat
lars
Karol mela asi "den blbec"
Reagovat
Torn
Už si přesně nevybavuju, ale hádám, že v tom mohl hrát zase roli ten přesun do tepla. Ty jarní Dauhá a Dubaje, jsou trochu peklo, protože nechytit v tom období nějakou virózu, je docela umění.
Reagovat
Frick
https://isport.blesk.cz/clanek/vip-sport/365100/budou-plekanec-a-safarova-rodina-miminko-uz-je-pry-na-ceste.html

možná ale ne

https://sip.denik.cz/celebrity/lucie-safarova-tehotenstvi.html?cast=10

...pravda bývá časo uprostřed a tak si myslím, že těhotná jen napůl
Reagovat
Frick
Jako třeba dneska jo, zítra ne, pozítří jo a ve čtvrtek zase ne...
Reagovat
FulnekUltras
tak uprostřed to bude rozhodně ;-)
Reagovat
com
jeste jedna vyhra a bude druha v race :)
Reagovat
tommr
tak napoprvé Karolína zápas nedopodávala když předvedla první nepodařenou servisní hru v zápase. Má ale naštěstí ještě jeden pokus ...
Reagovat
tommr
tak nakonec na něj ani nedošlo, protože Karolína napravila svoje zaváhání na returnu ...
Reagovat
com
chtela symetricky skore 6:3 6:3 :)
Reagovat
tommr
a vidíš to mě ani nenapadlo ... :)
Reagovat
Jon61
Karolíně by měla tráva vyhovovat, má na ni hru. Předvedla i pěkné returny. Škoda několika hloupých chyb, zápas by už skončil.
Reagovat
rybicka
Ale tak, potřeba si vyzkoušet a zastřílet se. Bylo to v pohodě, docela profesorsky. Nakonec, když už to ta Katka nedala, to bylo i očividně uvolněně. S Kačkou by možná nebylo tak rychlé.
Reagovat
tommr
s Katkou by se Karolína taky moc nepárala ...
Reagovat
FulnekUltras
jj - pěší tenis a bičózní servis by mohly na tradiční QF stačit
Reagovat
tommr
máš pravdu až na to, že ve Wimbledonu se Karolína do čtvrtfinále ještě nikdy nedostala ...
Reagovat
FulnekUltras
letos to vyjde ;-)
Reagovat
com
az tak jo :D
Reagovat
FulnekUltras
jsem o tom přesvědčen - kór když Petra tam nebude
Reagovat
lars
bez prohranyho setu do QF Wimblu to nebude spatny vysledek
Reagovat
tommr
ted Karolína trestuhodně zaváhala. Vedení 40:0 na returnu se musí využívat ...
Reagovat
Jon61
Musí, nejhorší je, že se o game připravila hloupými chybami.
Reagovat
tommr
napodruhé už to ale vyšlo! Tak a ted to stačí jen dopodávat ...
Reagovat
com
ted to tam ale Karolina pálí jak neco :) ..takhle kdyby ji to aspon slo na Wibledonu
Reagovat
tommr
tak první set Karolína zvládla. Gasparyan jí ale na servisu docela trápí ...
Reagovat
com
Karolina zacala moooc pekne :)
Reagovat
tommr
ještě bych nejásal. Katka Siniaková začala podobně a jak pak dopadla ...
Reagovat
com
jenze Gasparyan neni segra, aby ji Karolina nechala vyhrat :D ..akorat trosku nechapu, proc tam nacumuje otec Wozniacke, ze by uz planoval semifinale Carol s Karol :D
Reagovat
tommr
nezakřikni to ještě. Ted měla Karolína dvakrát za sebou při vlastním servisu namále ...
Reagovat
com
tak jeste set :)
Reagovat
tommr
Markéta dneska bojovala hlavně sama se sebou. Bud po tý dlouhý pauze vyšla z herního rytmu nebo jí tráva nesedí. Soupeřka jí to naštěstí hodně usnadnila zejména v prvním setu ve kterým hodně chybovala. Ve druhým setu Zhengová chyby výrazně omezila a Markéta hned začala mít velký problémy. Klíčová byla šestá hra druhýho setu ve který musela Markéta odvracet celekm 8 brejkbolů na 2:4. Naštěstí to zvládla a soupeřku to tak zdeptalo, že úplně odpadla ...
Proti Mertensový ale bude muset Markéta výrazně přidat jinak jede domů ...
Reagovat
Patapuff
Nekoukal si na nějakej jinej zápas? Bylo to oboustranně velmi slušný, za stavu 0:2 ve druhym setu se pak Číňanka zvedla k hodně nadstandartnímu výkonu, jezdila tam jak motorová myš a sázela balóny k lajnám. Tam Markéta zabojovala a pak už to celkem v pohodě dohrála do konce.
Reagovat
tommr
viděl si vůbec první set? Jak můžeš označit hru Čínanky za velmi slušnou? Ve druhým setu se sice trochu zvedla, ale stejně to bylo hlavně o špatnejch rozhodnutích a chybách Markéty ...
Reagovat
Patapuff
Hraješ tenis? Dokážeš posoudit rozdíl mezi hrou na antuce a na trávě? Dokážeš posoudit rozdílnost odskoku míče na antuce a na trávě? Dokážeš posoudit rozdílnost pohybu na antuce a na trávě? Pokud ne, proč máš potřebu se k tomu vyjadřovat? Pokud nehraješ tenis na určité (vysoké) úrovni, jak můžeš hodnotit něčí výkon?
Reagovat
Grape
Právo hodnotit bych mu nebral, je to koneckonců jeho problém, že se zde svými soudy neustále zesměšňuje. Ale vystihl jsi to přesně.
Reagovat
tommr
z tebe se vyklubal taky pořádnej blbec ...
Reagovat
Grape
Jojo všichni jsme blázni, jenom ty seš letadlo...
Reagovat
smazaný uživatel
tommr letadlo :-)
Reagovat
tommr
co to blábolíš za nesmysly? Podle tý tvý slaboduchý logiky by dobrý jídlo moh poznat jen špičkovej šéfkuchař a dobrej film jen oskarovej režisér? Neupad si jako malej na hlavičku?
Reagovat
Patapuff
Jenom jsem tím chtěl říct, že to, co píšeš, jsou bláboly o ničem. Jako laik můžeš vychutnat dobré jídlo a být nadšen z filmu, ale můžeš posoudit kvalitu zákroku chirurga, když si v ruce nikdy nedržel skalpel?
Reagovat
George_Renel
Na první zápas na trávě to bylo docela slušné. Pár opravdu skvělých výměn a zakončení, párkrát také, jako by se s tou trávou setkala úplně poprvé. Ale hlavně se mi zdálo, že dvakrát při dobíhání tam byl nějaký zdravotní problém. Ale to snad byl je můj dojem.
Reagovat
rybicka
Taky jsem tak po jejím doběhu zauvažovala. Jen mi to přišlo jako záda. Ale ta snad dříve držela, tak se možná mýlíme.
Reagovat
Fransoas
To je dobře,že Markéta zvládla přechod na trávu.Příští kolo bude nejspíš těžší - soupeřka z Belgie.Gratulace k postupu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist