Vondroušová v Melbourne padla. Postup pro Noskovou a Siniakovou, Bouzková a Fruhvirtová končí

15. 1., 05:00
Aktuality 129
Markéta Vondroušová (24) poprvé od French Open 2020 nezvládla první kolo na grandslamech. Nasazená sedmička a úřadující wimbledonská šampionka schytala v úvodním kole Australian Open výprask 1:6, 2:6 od trápící se kvalifikantky Dajany Jastremské. Linda Nosková (19) v derby přehrála krajanku Marii Bouzkovou (25) a Kateřina Siniaková (27) si poradila s Jaqueline Cristianovou. Linda Fruhvirtová (18) sice vzdorovala favorizované Beatriz Haddad Maiové, ale ve třech setech nakonec padla.
Vondroušová dohrála na Australian Open hned v prvním kole (© Profimedia)

Jastremská –⁠ Vondroušová 6:1, 6:2

Markéta Vondroušová si v roce 2022 prošla půlroční zdravotní pauzou způsobenou zraněním a operací zápěstí a na začátku loňské sezony se vrátila na nejvyšší okruh. Rodačka ze Sokolova patřila v loňském roce k nejstabilnějším hráčkám, stala se zbrusu novou grandslamovou šampionkou a první nenasazenou vítězkou Wimbledonu v open éře a poprvé se vyšplhala do TOP 10 žebříčku a na post české jedničky.

Po čtvrtfinálové účasti na US Open se jí však vůbec nedaří a z posledních devíti zápasů jich sedm prohrála, což zahrnuje nepovedený debut na Turnaji mistryň. Do aktuální sezony vstoupila v týmovém United Cupu, kde nezvládla bitvu s Qinwen Zheng a přetlačila ve třech setech outsiderku Olgu Danilovičovou. Následně českým příznivcům zatrnulo, když kvůli zranění kyčle odstoupila z generálky v Adelaide.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Ještě větší důvod ke zklamání měli čeští fanoušci v pondělí. Nasazená sedmička a největší česká naděje totiž nezvládla vstup do letošního Australian Open, kde při posledních třech startech uhrála minimálně třetí kolo. V prvním kole grandslamových turnajů neuspěla poprvé od French Open 2020, tehdy nestačila na pozdější šampionku Igu Šwiatekovou, a po sérii devíti výher v této fázi podniků velké čtyřky.

"Moc jsem toho neodtrénovala, protože jsem byla zraněná. Myslím, že to bylo důležité," citovala Vondroušovou agentura AP. "Bolely mě záda dole, a pak se to nějak dostalo do kyčle. Měla jsem to seklé a nemohla jsem skoro jít. Dnes jsem to ale necítila. Akorát těch tréninků tady bylo prostě málo. Příprava byla blbá, takže se to dalo asi očekávat," doplnila pro Radiožurnál Sport.

Proti bývalé světové jednadvacítce a kvalifikantce Dajaně Jastremské, jež se v červenci 2021 vrátila po zrušeném dopingovém trestu a od té doby se ohromně trápí, vyrobila jen pět vítězných úderů a 19 nevynucených chyb.

V utkání celkem pětkrát zaváhala na vlastním servisu a ukrajinské soupeřce, která se do hlavní soutěže dostala po třech třísetových bitvách v kvalifikaci, ho sebrala pouze jednou. Po prvním ani druhém podání nedokázala uhrát více než 44% bodů a za hodinu a 17 minut pro ni turnaj skončil.

Jastremská, která přerušila sérii osmi nezdarů v prvním kole grandslamových podniků táhnoucí se od French Open 2020, si připsala svůj první skalp TOP 100 od loňského června a zaznamenala svou první výhru nad hráčkami TOP 20 od předloňského června.

O svou celkově čtvrtou účast ve třetím kole grandslamů bude usilovat proti Varvaře Gračovové. S ruskou rodačkou reprezentující Francii změří síly poprvé.

Nosková –⁠ Bouzková 6:1, 7:5

Linda Nosková zahájila druhou sezonu po sobě odvráceným mečbolem a skvělým výsledkem na jedné ze silně obsazených australských "pětistovek". Loni v Adelaide se z kvalifikace probojovala do svého prvního finále na turnajích WTA a další šanci na zisk titulu měla na domácím Livesport Prague Open. Letos zaznamenala semifinále v Brisbane, v němž byla nad její síly pozdější šampionka Jelena Rybakinová.

Debut na Australian Open si odbyla loni. Do Melbourne Parku dorazila s rankingem, který by pohodlně stačil na start v hlavní soutěži, jenže při uzavírce přihlášek se v žebříčku nacházela mnohem níže a musela do kvalifikačních bojů. Náročný přesun z Adelaide nezvládla a prohrála hned na úvod s Katherine Sebovovou. První výhru v hlavních soutěžích grandslamů tak zapsala až na French Open.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Tentokrát měla čas na odpočinek, jelikož na poslední chvíli zrušila start na přípravné akci v Hobartu. Svou premiéru v hlavním losu úvodního grandslamu roku zahájila výhrou nad krajankou Marií Bouzkovou, jež se s Melbourne Parkem stejně jako loni rozloučila hned na úvod.

Nosková byla dle očekávání mnohem aktivnější hráčkou na kurtu. Ačkoli ztratila jen šest gamů, musela v utkání řešit více brejkbolových hrozeb (9) než nasazená krajanka (7). V proměňování brejkbolů však byla mnohem úspěšnější, servis vzala Bouzkové čtyřikrát a sama o něj přišla pouze jednou. Hned čtyři brejkboly odvrátila v úvodním gamu zápasu. Bouzkové dovolila ve druhém dějství otočit z 2:4 na 5:4, nicméně v posledních třech gamech dominovala.

"Dneska jsem byla agresivnější, nedělala jsem tentokrát příliš mnoho chyb. Samozřejmě, v druhém setu jich pár bylo a je škoda, že jsem si nedokázala udržet výhodu brejku. Důležité ovšem bylo, že jsem si tempo hry udržela celý zápas a nakonec jsem ho dotáhla do vítězného konce," uvedla Nosková pro web Tenisovýsvět.cz

Bouzková se loni velmi dlouho trápila. Na první vítěznou sérii v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu dosáhla až v květnu a na první čtvrtfinále až v srpnu. Letos oba tyto milníky pokořila hned v úvodním týdnu v Aucklandu. Následovalo však vypadnutí ve druhém kole v Hobartu a teď v prvním kole na Australian Open.

Mladší z Češek má na dosah své premiérové třetí kolo na grandslamových akcích. Proti divoké kartě McCartney Kesslerové bude jasnou favoritkou. Poprvé ve druhém kole majorů nenarazí na někoho z TOP 10, loni na French Open nestačila na Rybakinovou a o pár měsíců později na US Open podlehla Ons Jabeurové.

Ve druhém kole letošního ročníku Australian Open doplnila Barboru Krejčíkovou, Brendu Fruhvirtovou a Tomáše Macháče.

Cristianová –⁠ Siniaková 2:6, 5:7

Kateřina Siniaková měla velmi nestabilní loňskou sezonu. Během ní v Bad Homburgu zkompletovala trofeje ze všech tří povrchů a titul si odvezla také z Nanchangu po třech odvrácených mečbolech proti krajance Marii Bouzkové. Na druhou stranu zaznamenala řadu vyřazení hned v úvodních kolech a trápila se zdravotně.

Bývalá deblová světová jednička, která ukončila v listopadu úspěšnou spolupráci s Barborou Krejčíkovou a bude hrát čtyřhru po boku aktuální lídryně deblového žebříčku Storm Hunterové, vstoupila do probíhající sezony porážkou v Brisbane. O týden později se dostala z kvalifikace do druhého kola v Adelaide, kde smetla Karolínu Plíškovou.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Přes úvodní kolo přešla také na Australian Open, kde v posledních dvou ročnících ovládla čtyřhru s Krejčíkovou, ale v singlu zakončila osm z 10 předchozích startů hned v prvním kole. Rodačka z Hradce Králové měla tentokrát mnohem příznivější los než v posledních dvou letech a využila toho.

Proti Jaqueline Cristianové získala za pouhých 35 minut úvodní sadu a výborně měla rozehranou i tu následující. Vedení 4:2 ovšem ztratila a zápas s chybující Rumunkou se jí podařilo dopodávat až na druhý pokus. Po necelé hodině a půl proměnila hned první mečbol.

Ve druhém kole Australian Open je teprve potřetí v kariéře (2015 a 2018). O vylepšení svého maxima v Melbourne Parku bude usilovat proti Švýcarce Viktoriji Golubicové, se kterou prohrává ve vzájemné bilanci 0:2.

L. Fruhvirtová –⁠ Haddadová Maiaová 2:6, 6:3, 2:6

Linda Fruhvirtová obhajovala v Melbourne loňské osmifinále, v cestě jí ale stála desátá nasazená Brazilka Beatriz Haddad Maiová. České teenagerce se v první sadě vůbec nedařilo na servisu, který třikrát ztratila i díky spoustě nevynucených chyb zjednodušila brazilské soupeřce práci.

Ve druhé sadě už starší ze sester Fruhvirtových našla úderovou jistotu, začala hrát agresivní tenis a díky 13 winnerům dokázala srovat stav na 1:1. Pak ale Brazilka začala hrát velmi ofenzivně, často chodila na síť a bylo na ní velmi úspěšná. Linda Fruhvirtová se sice snažila držet krok, po prohraném podání za stavu 2:3 už ale nenašla síly na obrat.

"Musím říci, že Linda je skvělá hráčka, vedla si velmi dobře. Tuším, že má před sebou skvělou budoucnost, nebylo to vůbec snadné. Zvlášt v prvním kole každá hráčka cítí šanci na překvapení, a já jsem nehrála tak dobře, jak bych chtěla. Snažila jsem se nevzdávat to a zlepšovala jsem postupně svou hru, bojovala jsem. Mám z toho radost," komentovala utkání brazilská vítězka, která poděkovala i za přízeň publiku. "Bylo krásné vidět, že  na opačné straně světa jsou Brazilci. Jsou snad všude. A dnes mi dodávali spoustu energie."

Statistika zápasu.Statistika zápasu. (@ Livesport)

Fruhvirtová letos nevyhrála zápas v hlavních soutěžích turnajů ani na třetí pokus, před Melbourne vypadla v prvním kole v Aucklandu i Hobartu. Po Australian Open spadně v žebříčku WTA mimo elitní stovku.

Výsledky ženské dvouhry na Australian Open

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

129
Přidat komentář
EllNino
Češi na AO

Neviděl jsem toho moc, ale pochvalu zaslouží Tomáš i Kuba, vlastně i Vítek

U holek se mi moc líbila Brenda, zbytek jsem neviděl, ale gratuluju Katce, Krejče a Lindě Noskové, potěšil i set u Lindy Fruhvirtové

Markéta bohužel nenatrénovala a nemá zápasovou praxi, koukal jsem, že si přihlásila Linec jako nasazená jednička, což by mohlo být fajn na zisk nějakých zápasů, hlavně aby byla zdravá, špatný výsledek se stane

Celkově nějak AO vnímám jinak než dříve, bez Petry a spol. mě to už tolik nebere ... a navíc chybí Muška, což je citelná ztráta
Reagovat
tommr
já jsem se s absencí Petry (a Karolíny Plíškové) mezi elitou už dávno smířil. Víc mě mrzí že v současnosti nejsou konkurenceschopné naše hráčky v nejlepších tenisových létech: Vondroušová, Muchová, Krejčíková a Bouzková ...
Reagovat
Liverpool22
S Petru a Kájou to mám podobně. U ostatních holek je to o tom, že Mušku a Maky limituje zdraví. Bára moc chce a určité věci překombinuje. Mařenka na TOP 10 nemá.....Takže musíme čekat až dozrajou mladé pušky v čele s Lindou N. a Brendou
Reagovat
misa
U Marie se zastavím u jedné věci - a to je vliv, který na ni mají ambiciózní trenéři. Ona se určitě nedostala do první třicítky nebo čtyřicítky díky tomu, že by soupeřkám sypala 40 winnerů za zápas, ale díky výbornému pohybu a dobré obraně, kterou nutí soupeřky k chybám. To jsou její silné stránky, které by se měly dál rozvíjet. Mohla z ní být výborná obranářka, která by ještě lépe propracovanou defenzivou byla výzvou pro většinu tenistek. Místo toho čtu, jak ji dříve Devoty a nyní Martinez chtějí posunout k nějaké větší aktivitě a zakončování výměn. Marie k tomu jednak nemá údery a taky mentální nastavení - při někdy zbrklých pokusech o winner děla laciné chyby. Nakonec to končí tak, že si vůbec nevěří, rozpadne se jí celá hra a není schopná uspět skoro proti nikomu... Když končila loni po Miami s Devotym, tak říkala, že těch změn už bylo dost a nedělaly jí dobře. A potom při French Open říkala, že by se chtěla prosadit svojí hrou.
Reagovat
misa
Asi není náhoda, že nejlepší výsledky má Marie tehdy, když se trénuje "sama". Ve Wimbledonu 2022 za ní trenér přijel až na 4. kolo (předtím spolu odtrénovali týden nebo dva) a loni od příchodu na evropskou antuku okamžitě pookřála a postupně se vypracovala v tak konkurenceschopnou hráčku, že z ní měly obavy i tenistky top 10 (čtyři výhry v řadě a pátá nad Jabeur byla taky blízko). Rozlet jí zabrzdilo až zranění stehna, ale i na podzim se byla schopná vrátit v dobré formě. Pro ni je mnohem důležitější kondiční trenér než ten tenisový. Nejdříve jsem měl k Bolardtovi výhrady kvůli mizivým zkušenostem s trénováním, ale záhy se ukázalo, že jí to spíš prospívá. Nikdo jí asi do tenisu nemluvil, nenutil Marii k nějakým nereálným vizím hry, byla spokojená a úspěšná v singlu i deblu. Řekl bych, že byla chyba tuhle spolupráci ukončit. Nedivím se, že Krejčíková pokračuje ve spolupráci s podobným mládencem Motlem. Báře je 28 a vyhrála grandslam, co by jí kdo měl k tenisu říkat? Sama ví nejlíp, co má hrát...

V únoru a březnu se hrají čtyři tisícovky, pokud bude mít Maruška podobně slabé výsledky jako teď v lednu a herně půjde pořád dolů, není nad čím váhat. Navíc nebude vyhazovat tvrdě vydřené dolary
Reagovat
lvicek
No s tou Bárou nevím, jestli to tak je. Zrovna včera tu Fandina psala, jak bylo v televizi slyšet, co všechno jí trenér v průběhu zápasu radil a že se jednalo i o techniku úderů a strategii...
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Sinuhet1
Gratulace Brende ze predstihla svou starsi sestru v zebricku, treba to je uz navzdycky
Reagovat
misa
Linda F. bojovala statečně, i když pád z první stovky odvrátit nedokázala. Teď jestli zvládne podobné výkony i jinde. Je rozdíl hrát na grandslamu proti nasazené favoritce před velkou návštěvou a něco jiného předvést výkon v 1. kole dvěstěpadesátky na malém kurtu s 20 diváky.
Reagovat
Levinest
Jakub Menšík je hráč s obrovským potenciálem, doufejme, že bude brzy v první stovce. Takový další Alcaraz.
Reagovat
Levinest
Linda Fruhvirtová - velké pozitivum vidím ve zlepšeném podání, především se vyvarovala další hromadě dvojchyb. Od toho se dá odrazit.
Proti Haddad Maia nezvládla hru na sítí proti levoruké hráčce, pořád se ji snažila obhodit do forhendu a ta ji to tam vrátila vždy zpět.
Jinak celkově zlepšení hry s výhledem na další období.
Reagovat
tommr
to je dobrej postřeh! Mě bylo divný proč to Linda u sítě soupeřce pokaždý hrála přímo na raketu a ona si možná neuvědomovala že hraje proti levoruký hráčce ...
Reagovat
smazaný uživatel
Aliassime a Shapovalov ti jedou jak pily poslední měsíce.
Reagovat
Krisboy
Elitní kanadský útok, zezadu to jistí Raonic. Vše pod bedlivým dohledem fenomenální Evženy.
Reagovat
tommr
Krásná tečka za dnešním dnem: Osaka končí už v prvním kole a ještě k tomu jí vyřadila moje oblíbenkyně Garcia ...
Reagovat
Astarin
Taky jsem rád.
Reagovat
Pavol
Garcivá nemôže mať problém s niekým kto prehral s Plíškovou.
Reagovat
Pavol
Garciová
Reagovat
Andrew89
Garcia
Reagovat
PaYaB
Na tento styl tenisu nemá Linda vůbec kondici, mně bylo docela jasné že později fyzicky odpadne.
Reagovat
Astarin
Třeba Lindu vypadnutí z 1. stovky nakopne a hned se tam zase vrátí a ještě silnější.
Reagovat
Alien
Škoda, ohromná škoda! Po 2. setu jsem věřil, že to L. Frühaufová dotáhne, no! Výkon byl ale dobrý.
Reagovat
smazaný uživatel
Výkon byl super, ale stojí ji to obrovské úsilí uhrát bod. Ve chvíli kdy jí muže dát jednoznačný winner, tak pošle jen kopeček kterej doběhne z proti rány dostane. To je vidět na každým druhým gemu. Jinak by to uhrála ... Bohužel. Ale výkon byl nadějný, ale nestačil.....
Takže Linda F. WTA124, Brenda F. WTA 94 v live WTA
Reagovat
Ela-fon-isi
Maia ukázala v čem je její síla a Linda už asi byla unavená nebo se výhry lekla. Brenda je v tomhle naštěstí jiná. Škoda. ( Slzičky, smutek. Musím se naučit od dětí jak tvoří smajliky.) PS: zítra dopo. hraje Karolína.
Reagovat
Alexandris
Unavená nebyla, ukazuje se, že servis nemusí být její slabinou, ale nějaký blok a nemá moc cit pro vývoj hry, špatně čte soupeřky... prostě do toho musí mlátit a běhat, úderove je výborná, ale jak poleví, je hned mimo a ztratí rytmus i přehled o hře
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano, toto je určitě lepší postřeh než od smazaného účtu výše.
Linda zahrála možná nejlepší zápas za poslední rok, ještě tak srovnatelný s tím proti Collins loni v únoru. A zpráva o pokračujícím trápení v expreskách je jen laciná novinářská špína. Rozdíl na žebříčku je přes 70 míst, Linda uhrála set a víc než polovinu zápasu byla vyrovnanou soupeřkou. Utkání bylo atraktivní.
Kopečky namísto winneru jsou nesmysly. Problém má Linda hlavně v méně razantním FH a jak správně píšeš, v jistých situacích špatně čte hru respektive dělá špatná rozhodnutí.
Takže místo trápení bych v tomto zápase viděl nadějný výkon, od kterého se Linda může odrazit dál. Ve třetím setu jí už možná došla šťáva, ale BHM je v tomto ohledu přeci jen jinde. Měla víc sil, odvahy a zkušeností a to se holt odrazilo na výsledku.
Akcentoval bych ale pozitiva, mezi kterými by neměl chybět dlouho kritizovaný servis, jelikož DF nebylo tolik a naopak si jím x krát pomohla.
Tedy hodně štěstí celému týmu, ať to šlape!
Reagovat
A211
Linda F dnes zlepšení, chybí zakončení dostane soupeřku ale nezakonci.
Reagovat
George_Renel
Nazvat v expreskách dnešní vystoupení Lindy trápením je poněkud zpozdilé....
Reagovat
Kandinsky1
Reagovat
Alexandris
Trápení to bylo až do teď.,.dneska to byl super výkon ( a určitě má Linda i na víc)
Reagovat
GaelM
Linda sice venku, ale podle mě její nejlepší výkon za dlouhou dobu, na tom se dá stavět. Když bude hrát takhle kvalitně a agresivně i na dalších turnajích, tak nějaké starosti s vypadnutím z top100 může velmi rychle pustit z hlavy...
Reagovat
NovacekTP
Reagovat
Ela-fon-isi
Reagovat
baba
souhlas, jen si myslím, že ve 3.setu odpadla a fyzicky. No a chce to také lepší rozhodnutí u saka, tam zbytečně přišla o spoustu fifteenů. Ale podání oproti loňsku lepší.
Reagovat
Alexandris
Jo na síti je Linda marná ( stačí mrknout na její debly u sítě si nevěří)
Reagovat
Alexandris
Chvílemi fantastický, Linda se probrala že snad... Bohužel lekla se a ubrala z agresivity- tím byl konec.
Maia měla cas si připravit pozici a hrát chytře, to není Linda a parketa
Reagovat
Alexandris
Psal jsem: to není Lindina parketa
Reagovat
HAJ
V posledním gemu Linda přestala bojovat, už to v hlavě prohrála předem. No škoda, ale je ještě mladá.
Reagovat
HAJ
Zatím ve třetím získala Linda bod jen při dvojchybě brazilky. Maia hraje dobře.
Reagovat
lvicek
Lindo, Lindo, to chtelo dorazit... A BHM fakt moc nemusim :/.
Reagovat
SpacialRecognition
BHM ale ve třetím hrála fakt dobře, moc s tím Linda dělat nemohla.
Reagovat
Andrew89
ona v tom 3 setu nic extra špatně neudělala:/...BHM hraje ted dobře, ale ještě není konec...
Reagovat
SpacialRecognition
Ve třetím už je zase Haddad Maia lepší bohužel
Reagovat
SpacialRecognition
No nic, dneska to bylo se ctí, sice spadne žebříčkem, ale pozitiva tam jsou. Pokud bude hrát takhle delší dobu tak to na stovku je, v pohodě.
Reagovat
Mac
mel by nekdo nejaky cerstvejsi stream? nejak mi ty moje pres svatky vyhorely, dik...
Reagovat
Astarin
https://c.fsl-stream.im/tennis-19/
Reagovat
Mac
Reagovat
lvicek
Jak je mozny, ze ti anglicky mluvici komentatori, pripadne i umpire, dokazou rict slovo Fruhvirtova tak, ze to zni jako Kvitova?
Reagovat
frenkie57
Toho jsem si také všiml,oni ti komentátoři a empírový sudí vůbec dost bojujou se slovanskými jmény. V třetím zápase kvaldy udělá sudí z Macháče Mačaka
Reagovat
Oin
Jedna dávná vzpomínka na zápas Baníku už nevím s kým. Ze starého Ličky tam komentátor udělal díky jeho titulu z VŠB Inglicku.
Reagovat
Mac
maj to asi jako serena, vsechny jsou jen nejake -ova...
Reagovat
lvicek
Nojono, ale tohle "ova" ma dokonce o slabiku vic :D.
Reagovat
lvicek
Tak jsem si pustila stream a Linda teda taky pekne rve :/.
Reagovat
Astarin
Wow! LiFru bez dvojchyb?! A dokonce 4 esa?! Wow! To by byla škoda prohrát.
Reagovat
dadaft
1 : 1
statistiky obou setů v tomto případě hovoří jasnou řečí
Reagovat
tommr
Linda F dneska hraje dobře a zaslouženě srovnala na sety. Měl jsem trochu obavy když neproměnila brejkboly za stavů 4:1 a 5:2 ale set naštěstí dokázala dopodávat nečekaně suverénně ...
Reagovat
dadaft
servis šel proti prvnímu setu rozhodně nahoru a je to vidět
Reagovat
Ela-fon-isi
Linda ve druhém setu neuvěřitelná!
Reagovat
Ianny
Snad Lindu to pořádně nabudilo, přece nechce zůstat 30 míst za ségrou. Budou to nervy
Reagovat
honza.khp
Haddad Maia v pozici Krejčíkový včera - hrát proti soupeřce co nemá co ztratit a bojuje, to je v 1. kole pro favoritku bojovka i na hlavu
Reagovat
SpacialRecognition
Fenomenální, jakým způsobem Linda dopodávala set.
Reagovat
tommr
jj to se jí opravdu povedlo ...
Reagovat
Blondie
Nádhera, Lindo, NÁÁÁDHERA!
Máš na to, pokračuj
Reagovat
Andrew89
Musím říct, že jsem nečekal tak atraktivní zápas od Lindy F s brazilkou. Musím říct, že mě to ted dost baví a je to jeden lepší winner než druhej, prohozy a tak. doufám, že Linda dopodává....
Reagovat
Andrew89
skvělé! výborně
Reagovat
Ela-fon-isi
Přesně, rozbalila to! Kéž už takhle hraje pořád.
Reagovat
Mantra
tipnu že ten set Linda F nedopodává.
Reagovat
Mantra
tak raději breakni ať nemusíš na serv
Reagovat
Mantra
tak to mě příjemně překvapila, teď snad bude pokračovat i v 3.
Reagovat
HAJ
Linda se ve druhém setu zlepšila. Pojď Lindo
Reagovat
Marie9
Linda bojuje, je vidět, jak moc chce vyhrát. Tak pooooojď
Reagovat
dadaft
pořádná bitva, parádní atmosféra ........... prostě grandslam
Reagovat
Blondie
Si nemohu pomoci, ale Linda dneska hraje fakt dobře!
Reagovat
Mony
ona Linda s ní hrála dobře i minule, tam jí ale zradil servis
Reagovat
Blondie
Linda vůbec nehraje zle, ale soupeřka prostě lepší, no...
Reagovat
Ela-fon-isi
Hrozivé podávání a občas nepochopitelná chyba.
Reagovat
Blondie
Strašně bojuje, chyby dělá i soupeřka...
Reagovat
Serpens
Linda začala přesně podle očekávání. Nemá na nic nic, vůbec nic...
Reagovat
dadaft
občas se snaží být aktivní, ale jí prostě ještě chybí kus razance, aby to fungovalo, a možná ho nezíská nikdy, vzhledem ke stylu odehrávání úderům -- nabízí se srovnání s jinou naší mladou Lindou a tam třeba forhend, to je kladivo, kterým se dá zápas ukovat........... ........ F. zbývá jen donutit soupeřku se vykazit...
Reagovat
wymwsze
Dle všeho je pro obě sestry aktuálně primární cíl zesílit.
Reagovat
dadaft
2:6 a moc nevidět jak to zvrátit
Reagovat
Sinuhet1
Marketa se zapsala do historie, stalo se to teprve podevate na grandslamech, aby nekdo z nasazene osmicky vyletel hned proti kvalifikantovi (puntodebreak)
Reagovat
George_Renel
Markéta ke svému zdravotnímu stavu.
https://www.idnes.cz/sport/tenis/marketa-vondrousova-australian-open-1-kolo-prohra-ohlas.A240115_064525_tenis_ikuc
Reagovat
Kandinsky1
Tak proč leze na kurt ?
Reagovat
NereknuHele
Prachy nesmrdí
Reagovat
Blondie
Vždyť píše, že špatná byla příprava, na kurtu ji to nebolelo.
Fakt by ses vzdal startu na GS kvůli tomu, že se trénování a první zápasy v sezóně nic moc?
Asi sotva.
Reagovat
lvicek
Presne jak pise Blondie, je to blbost. Nemela zadnou akutni zdravotni indispozici a nikdy dopredu nemuze vedet, jak se to vyvine na kurtu. A krome toho se casto zminuje, jak je to tezke bez zapasove praxe, nerozehrani atd. Ale pokud by nenastupovala do turnaju, protoze nema herni praxi, tak se z toho asi nevyhrabe, coz? Proste si musi projit i tema prohranyma zapasama.
Reagovat
Kandinsky1
Pěkně Lindička a Kuba
Vondroušová naopak dobrej trapas.
Reagovat
Otmar
Moc jsem toho neviděl...derby jsem vidět nechtěl, ale je asi líp, že vyhrála Linda, je perspektivnější hráčkou. U Maki jsem podle výsledku a komentářů o nic nepřišel, trochu jsme asi podcenili, že od září vlastně nic nezahrála. Kubu Menšíka jsem viděl druhý a třetí set a byl dobrý, dobře se na něj dívá. Jsem rád, že se dá dívat i na naše chlapy. Kopřivu jsem neviděl, ale propadák to zcela jistě nebyl. Cristianovou jsem viděl asi dvakrát a pokaždé byla vlezlá jako osina v .... za krkem. Kateřina s přehledem až na závěr druhého setu. Jakmile reaguje na diváky nebo lavičku a začne dýchat oslí vzduch, přichází problém. S odřenýma ušima se z toho vyhrabala a díky za to. Lindě budu fandit, ale moc nevěřím. Nemohu vyloučit, že Hadí Mája ochrne, ale není to pravděpodobné, stejně jako výhra Lindy, i když bych jí ho přál.
Reagovat
Kandinsky1
Co je sakra oslí vzduch
Reagovat
Ela-fon-isi
:-) stačilo by, kdyby Linda vzala pilulku rychlých reakci a někdo za ní podával.
Reagovat
baba
bravo Katce, dobojovala to, už jsem se bála, že půjdeme do třetího. Pamatuji si tu Rumunku z Prahy, jak porazila Marušku B. . Buď tenkrát hrála lépe, nebo musela by Maruška příšerná..
No a Kuba bravo, konečně se dá koukat i na naše chlapy...
Reagovat
A211
Gratulace Kateřině S. k vítězství jen tak dál a přidávat.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
HAJ
Katka je strašný nervák. Když si začne povídat sama se sebou, tak je zle. Nadhoz při jejím servisu byl strašný (nevím, možná vítr).
No, ve druhém setu to ubojovala. Tak gratulace
Reagovat
Otmar
Jasně, máte pravdu. Celé její podání je problém, ale ty nadhozy dneska, to bylo zoufalství. Já myslel, že to nedopodává. Ale jo, povedlo se, je tam, díky!
Reagovat
Liverpool22
Dneska se nervovala úplně zbytečně, ale ona už jiná nebude
Reagovat
Honza-K
Velká gratulace Kateřině
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Marie9
Katka ten možný konec zápasu nějak nezvládá klídek Katko, poooojď!
Reagovat
Marie9
nakonec to dopadlo dobře gratulace Katce
Reagovat
Liverpool22
uffff Katka to nakonec docvakla, ale musela nám trošku zabrnkat na nervy
Reagovat
Honza-K
Reagovat
Marie9
Jo, to se jí podařilo
Reagovat
tommr
Katka zápas dohrávala prakticky bez podání. Ještě štěstí že soupeřka byla tak marná ...
Reagovat
Marie9
Nemýlím-li se, tak min. 8 DF.
Reagovat
Dave6969
Je tu vůbec někdo kdo to přál Dayaně?
Potapova se vdala a hned vystřelila v prvním kole.
A co Badosa? Ta už nehraje?
Reagovat
Dave6969
Pardon.Teď koukám že Badosa hraje za chvíli...
Reagovat
frenkie57
Badosa momentálně uzavírá Top100. Doufám, že se zvedne,je to taková ozdoba kurtů, žensky i herně.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já jí to přál, ale nevypadla
Reagovat
Krisboy
Není.
Reagovat
Blondie
No... Mne se libila jeji hra...
Reagovat
alcaraz.dva
Jako prava manzelka Potapova se rozhodla nasledovat sveho mileho, ktery vystrelil tady o den drive
Reagovat
Marie9
Ufff, než se člověk nasnídá, Katka má v kapse set. Poooojď Kačo!
Reagovat
Liverpool22
Katka se asi dobře vyspala Macháč v hledišti taky fandí - takže zatím pohoda
Reagovat
Marie9
To bude tím ve dvou to jde vždycky líp.
Reagovat
mahycek
Vynikající Menšík, viděl jsem teda 3 set na streamu, ale zakončil to bravurně
Reagovat
Marie9
Reagovat
TML
Pokud hraje Siegemund déle než 2,5 hodiny, má skoro 100% úspěšnost
Reagovat
Marie9
Paráda. Kuba brejknul Denise a jde podávat do zápasu. Kubo pooooojď!
Reagovat
Marie9
A je to doma! Veliká gratulace Jakubovi.
Reagovat
Dobry-den
Kuba kvalitně.

Za chvíli je v top 100.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Liverpool22
Linda dnes hrála výborně a zaslouženě postoupila. Klíčem k zápasu byla hned 1. hra, kdy Linda odvracela brejky - chytla se, získala potřebné sebevědomí a pak už to byla jízda - 35 vítězných míčů mluví za vše. V 1. setu byla Linda silná na BIG míčích, kdy musela na servisu řešit krizové situace, ale vše ustála. Ve 2. setu na chvilku vypadla z role, ale konec zápasu opět výborný viz. skvěle dopodávaný zápas.
Mařenka to je pořád stejná písnička - pouze nudné pinkání.

Maky raději bez komentáře - od začátku byla totálně mimo mísu - asi ještě není úplně zdravotně v pohodě a hlavně chybí herní praxe
Reagovat
tommr
u Markéty už jde o dlouhodobou krizi. Naposledy zahrála dobře na USO a od té doby jde od porážky k porážce ...
Reagovat
Mony
Další nasazená venku..Říčanská Káťa ..3 hodinový masakr.
Tak krásný tiket mi zkazila
Reagovat
Liverpool22
A hlavně Laura se zázračně vyléčila sice měla obvázané levé stehno, ale běhala jak srnka Katka taky měla obvaz na levé noze
Reagovat
Pavol
Mal by si si urobiť online prístup k tipovaniu. A pri rizikovom priebehu zápasu poistiť.
Reagovat
Mony
snad mi to LindaF nahradí
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist