Vondroušová ve Štrasburku zdolala indisponovanou Frechovou, Siniaková si čtvrtfinále nezahraje

22. 5., 16:19
Aktuality 10
WTA ŠTRASBURK - Nasazená jednička Markéta Vondroušová (24) nezahájila svůj debut na pětistovce ve Štrasburku dobře, ale od začátku druhé sady začala i s pomocí zranění Magdaleny Frechové (26) dominovat a Polku přehrála 5:7, 6:1, 6:0. O své teprve druhé semifinále po loňském triumfu ve Wimbledonu se utká s Anhelinou Kalininovou. Mezi nejlepší osmičkou ji nedokázala doplnit Kateřina Siniaková (28), jež nestačila na rozjetou Američanku Danielle Collinsovou (30).
Vondroušová překvapivě potřebovala tři sety (© AFP)

Vondroušová – Frechová 5:7, 6:1, 6:0

Markéta Vondroušová posbírala v úvodních třech měsících sezony jen pět výher, nicméně do antukového jara vstoupila semifinálovou účastí ve Stuttgartu. Na velkých generálkách v Madridu a Římě však ztroskotala už na druhé soupeřce a stejnému scénáři se pokusí vyhnout ve Štrasburku.

Svůj debut na francouzské pětistovce zahájila obratem proti Magdaleně Frechové. S polskou tenistkou suverénně vyhrála oba předchozí souboje, ale tentokrát s ní měla nečekané potíže. První brejkbol zápasu byl překvapivě k vidění až v 11. gamu, v němž česká favoritka ztratila podání. Následně o téměř hodinový set přišla.

Frechová, která prohrála i své 14. kariérní střetnutí s hráčkami TOP 10, se však začala v úvodu druhé sady trápit se zraněním levého kolene a už nedokázala nasazené jedničce a světové šestce výrazněji vzdorovat. Ve zbytku utkání sice měla několik šancí, ale i kvůli omezenému pohybu zvládla uhrát už jen jeden game.

Vondroušovou čeká ve čtvrtek útok na teprve druhé semifinále po senzačním loňském prvenství ve slavném Wimbledonu. Od té doby se podívala do čtvrtfinálové fáze čtyřikrát a postup slavila jen v posledním případě proti Aryně Sabalenkové před pár týdny na antuce ve stuttgartské hale.

Rodačka ze Sokolova, jež zapsala teprve 11. letošní výhru, se ve čtvrtfinále střetne s Anhelinou Kalininovou (H2H 1:2), s níž prohrála loni na podzim v Pekingu. Ukrajinská tenistka si ve druhém kole poradila 6:3, 3:6, 6:0 s domácí Fionou Ferrovou.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Collinsová – Siniaková 6:1, 6:2

Kateřina Siniaková na začátku května získala na podniku WTA 125k ve španělské Lleidě svůj celkově 14. kariérní titul, na hlavním okruhu ale letos jen jednou vyhrála dva zápasy po sobě a ani jednou se nepodívala do čtvrtfinále. Bilanci nevylepšila ani na podniku WTA 500 ve Štrasburku, kde na 11. z 12 letošních turnajů WTA končí během dvou úvodních kol.

Osmadvacetiletá Češka po cenné výhře nad Kazaškou Julií Putincevovou nestačila na světovou dvanáctku Danielle Collinsovou z USA. S o tři roky starší Američankou prohrála loni na podzim v Billie Jean King Cupu i letos v únoru v Dauhá a set neuhrála ani nyní v prvním souboji na antuce. Nedokázala využít ani jeden ze čtyř brejkbolů, sama o servis čtyřikrát přišla a po 65 minutách hry padla snadno 1:6, 2:6.

Třicetiletá Collinsová, jež po sezoně ukončí kariéru, vyhrála 20 z 22 posledních zápasů. Od 8. března utrpěla jen dvě porážky, přičemž její přemožitelkou byla pokaždé druhá hráčka světa Aryna Sabalenková.

O postup do semifinále se bývalá finalistka Australian Open Collinsová utká s domácí Clarou Burelovou. Francouzská přemožitelka Karolíny Plíškové ve druhém kole zdolala 7:6, 4:6, 6:1 ukrajinskou šampionku z let 2020 a 2023 Elinu Svitolinovou, jež před rokem ve Štrasburku získala první titul po mateřské pauze, a oplatila jí porážku z loňského semifinále.

Výsledky turnaje WTA 500 ve Štrasburku


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

10
Přidat komentář
frenkie57
Koukám, že Bronzetti se nakazila od Markéty. 5:0 ve třetím setu a stejně to nestačilo...
Reagovat
Mantra
Já třeba fandím jenom vlajce. Tím nejde nic zkazit.
Reagovat
Mantra
A opakuji to pořád dokola. Jak mantru.
Reagovat
tommr
Na sledování zápasu Katky s Collinsovou jsem nenašel dost odvahy a asi jsem udělal dobře ...
Reagovat
Petr_Fisk
Měl jsem to stejně.
Reagovat
com
Siniakova teda dneska jede

za 20 minut si do micku pomalu ani nepinkla Ale kanarek to nebude
Reagovat
hanz
Radši nám Come prozraď, kdo je teď tvá favoritka, když Plíškovic pomálu dělá dělá pápálálá...
Reagovat
Mantra
Tipů je dost. Ale odhaduji to na Bartůňkoic.
To bude na dlouho a s potenciální šancí sem tam něco utrhnout. A navíc má oudery .
Reagovat
Blondie
Má rád Noskovou :D
Reagovat
lvicek
Pokud by to bylo Nikca, tak by ted asi coma bohuzel cekaly krusne casy...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist