Vondroušová ve Stuttgartu zvládla tři tříseťáky a kvalifikovala se mezi elitu

23. 4. 2018, 22:33
Aktuality 34
WTA STUTTGART - Na antukovém turnaji WTA Premier ve Stuttgartu se představí kvarteto českých tenistek. Trio Karolína Plíšková, Petra Kvitová a Barbora Strýcová doplnila Markéta Vondroušová, která dnes v závěrečném třetím kole kvalifikace zdolala domácí Carinu Witthöftovou a v Německu tak vyhrála třetí tříseťák v řadě. V hlavní soutěži vyzve další Němku Julii Görgesovou.
Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová musela do kvalifikace turnaje WTA potřetí v sezoně a podruhé v ní uspěla. Na antuce ve Stuttgartu, kde hraje poprvé pod dohledem trenéra Martina Fassatiho, vyhrála tři třísetové duely.

Po krajance Karolíně Muchové a Francouzce Oceane Dodinové si dnes poradila i s domácí Carine Witthöftovou. S německou soupeřkou sice ztratila první set, v němž přišla dvakrát o výhodu brejku, ale zbytek zápasu ovládla a po necelých dvou hodinách zvítězila 5-7 6-1 6-3.

V hlavní soutěži osmnáctiletá Vondroušová změří síly už v úterý s domácí světovou jedenáctkou a šampionku z roku 2011 Julií Görgesovou. Devětadvacetiletá Němka, která o víkendu ve Fed Cupu prohrála s Petrou Kvitovou a porazila Karolínu Plíškovou, dnes ve Stuttgartu vyhrála exhibiční miniturnaj Turkish Airlines Tiebreak a od tureckých aerolinek získala hodnotný dárek - 'šek' na milion nalétaných mil. 

Na vítězku duelu Vondroušová - Görgesová už ve druhém kole čeká nasazená trojka Jelia Svitolinová z Ukrjainy.

Mezi 32 nejlepších si nakonec zahraje i poražená Witthöftová, která dostala druhou šanci jako lucky loser za odhlášenou Lotyšku Anastasii Sevastovovou. A paradoxně má papírově slabší soupeřku, než Vondroušová, neboť se utká s úspěšnou kvalifikantkou Kazaškou Zarinou Dijasovou. 

Na Porsche Tennis Grand Prix se kromě Vondroušové představí také tři nejlepší Češky současnosti, které o víkendu ve Stuttgartu úspěšně reprezentovaly ve Fed Cupu. Petra Kvitová se v prvním kole utká s Němkou Angelique Kerberovou, kterou včera snadno přehrála a rozhodla o postupu českých tenistek do finále, Karolína Plíšková bude čelit Nizozemce Kiki Bertensové a Barbora Strýcová vyzve domácí obhájkyni titulu Lauru Siegemundovou.

Hlavní soutěž halového klání dnes byla zahájena jediným zápasem. Vítězně odstartovala Magdaléna Rybáriková, která porazila hladce 6-2 6-2 Rusku Darju Kasatkinovou. Ve druhém kole slovenská tenistka vyzve světovou jedničku Simonu Halepovou (h2h 2-3).

• WTA PREMIER STUTTGART •
Německo, antuka / hala, 861.000 dolarů
pondělní výsledky (23. 04. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Rybáriková (SR) - Kasatkinová (Rus.) 6-2 6-2
• Kvalifikace - 3. kolo •
Vondroušová (6-ČR) - Witthöftová (3-Něm.) 5-7 6-1 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

34
Přidat komentář
Fandina
Jupíííííííííííí, viděla jsem jen poslední game, ale moje Garcia vyhrála. Nádhera a gratulka!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
peggy
Je smutne,ze Maria prohrala.Utkani jsem nevidela,ale vyhru jsem ji moc prala,musi vic zabrat.
Reagovat
EllNino
Ze zápasu jsem měl poměrně velké obavy, ale Kiki opravdu neměla svůj den ... Pohodová výhra na úvod turnaje, tak ještě pár jich přidat :)
Reagovat
tommr
Bertens je trochu přeceňovaná, ale i tak je to pro Karolínu cenný vítězství a snad jí to trochu zvedne sebevědomí po tom výprasku od Goergesový ... :)
Reagovat
EllNino
Tak přeceňovaná ... Na antuce patří k top hráčkám už pár sezón a první turnaj, byť na zelené antuce, tomu dal za pravdu :)
Reagovat
tommr
na antuce je sice dobrá to nezpochybnuju, ale jak tu nedávno někdo psal, že je favoritkou na zisk FO tak to je úplnej nesmysl ... :)
Reagovat
EllNino
toho jsem si nevšiml :)
Reagovat
Torn
Tak favoritkou nebo ne, jsme v éře každá s každou. Kdo by čekal, že FO vyhraje Ostapenko a v SF bude Kája? Asi nikdo. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kiki určitě patří k dobrým antukářkám. Ale je třeba dodat, že české hráčky se už týden aklimatizovaly na tamní podmínky, k tomu Karolína odehrála dva ostré zápasy.
Reagovat
tommr
tak je fajn, že naše hráčky pro změnu jednou na tom, že poctivě reprezentujou vydělaly. Obvykle to totiž bývá naopak a na účast ve FC na následujících turnajích doplácejí ... :)
Reagovat
EllNino
Skvělá jízda Stuttgartem zatím ... dneska nedala šanci Antonii Lottner :) Za odměnu se střetne buď s Caro Garcíou, nebo Mášou :)
Reagovat
EllNino
https://sport.idnes.cz/marian-jelinek-karolina-pliskova-fed-cup-mentalni-kouc-rozhovor-p8t-/tenis.aspx?c=A180422_210627_tenis_ten
Reagovat
smazaný uživatel
Včera jsem trefil Rybarikovou v super kurzu 4,45. Máte nějaké představy na dnešek? :D

Plíšková to dá? Marii bych i věřil a Vondroušová?
Reagovat
freeteepek
Tak tos měl kliku, kterou mít příště nebudeš. Sázej Plíškovou a Goerges. Já bych to sice Markétě přál, ale jestli bude hrát Julie tak, jako proti Karolíně, je Markéta bez šance:-/
Reagovat
FulnekUltras
Teď už to ale bude jiný levl... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=3U4iT9SMR2Y
Reagovat
Haitik
Od začátku roku jsem přemýšlel, že bych jel na nějaký turnaj a rozhodoval jsem se mezi Římem a právě Stuttgartem a musím říct, že jsem zvolil výborně! :-) Stuttgart je strašně krásné město, je tu na tak velké město neskutečný klid a strašně přírody! :-)
Dneska jsem přišel do arény zrovna ve chvíli, kdy Lepchenko a Kudermetova začaly hrát druhý set.. Ruska, kterou jsem do té doby neznal hrála výborně, servírovala celkem obstojně a na returnu hrála hodně agresivně a vycházelo jí to a hned od prvního míčku se Varvara musela bránit.. Veronika hrala hhodně dobře, zasloužený postup!
Pak jsem se šel podívat na kurt číslo dvě, který mají strašně hezky udělaný.. Je uprostřed a okolo něho jsou různé krámy a bary. Z jedné restaurace můžete dění na kurtu sledovat zblízka, kdy sedíte přímo u kurtu, jen za neprůstřelným sklem! Tam jsem sledovat trénink a následný krátký zápas Svitoliny a Keys! Obě hrály celkem dobře a i když to byl jen tréninkový zápas, tak to obě braly hodně vážně.. Také jsem zavítal na zápas Cornet vs. Kostyuk! Zápas to byl celkem pěkný, Kostyuk hrála dobře, až výborně, nebála se a celkem zaslouzeně vyhrála! :-) Také jsem chvíli dneska stihnul trénink Sloane a musím říct,že mě překvapila, jak je během tréninku komunikativni, skoro každý úder nějak komentovala! :D pak když odcházela, tak jsem se chtěl s ní vyfotit, ale nás starší odmítala a fotila se jen s dětmi! :D
Reagovat
Haitik
Pak už jsem šel ba debla Květa vs. Andrea! Debl to byl místy hodně kvalitní, překvapila mě Nicole, hrála hodně dobře! Jsou tam určitě rezervy v pohybu, ale to dohaní neskutecnym servisem a celkem slušným FH! Ten zápas byl hodně vyrovnaný, ten supertiebreak mohl dopadnout jakkoliv, měly holky trochu štěstí i! :D Zajímavý je, že Květa a Nicole spolu komunikují česky! Ovšem v čem Nicole zaostává je taková prkotin, ale strašně pozdě hlásí Květě míče, aby je brala, pak se dostaly do hluboké defenzívy a výměna byla prohranâ! Jde vidět, že Květa a Groenefeld se vůbec nerozešly ve zlém, protože dneska i před zápasem se šly právě spolu rozpinkat (Květa s Gronefeld stály na jedné straně a Nicole a spoluhráčka Groenefeldový stály na druhé straně), což mě zmatlo a říkal jsem.si, že se asi daly zase dohromady.. :D nebyl jsem zmatený jediný, podle výrazu Sloane, která tam ještě seděla v tom taky měla celkem guláš :DD
Poslední zápas dneška, tedy Magda vs. Daria. Celkem zklamání musím říct, těšil jsem se na hezký tenis, ale Daria dneska.zkazila co mohla, takže se slo brzo domů! :D
Zítra už konečně Maria!!! :-))
Reagovat
cabuna
Děkuji za super report a závidím :-D
Reagovat
tommr
a ten nejdůležitější dnešní zápas (Markéty Vondroušový s Witthoeftovou) jsi neviděl? To jsi mě trochu zklamal ...
Reagovat
EllNino
ježiš tommre, už i nickové tě zklamávají ? :D
Reagovat
Haitik
Neviděl.. ale snad si to teda vylepším, že dneska si zápas ani jedné češky ujít nenechám :D Hlavně na zápas Karolíny se těším.. :-)
Reagovat
tommr
tak výkon Karolíny byl dneska opravdu lahůdkovej. Doufám, že na to navážou i Markéta a Bára ... :)
Reagovat
Holahej
....pěkné vyprávění...., jen tak dál...
Reagovat
Holahej
....pěkné vyprávění...., jen tak dál...
Reagovat
Holahej
....pěkné vyprávění...., jen tak dál...
Reagovat
Holahej
....pěkné vyprávění...., jen tak dál...
Reagovat
Holahej
TP zapracoval vícekrát, ale sám, bez mého přičinění....
Reagovat
dadaft
paráda člověče.
piš postřehy každý den!
Reagovat
Haitik
Díky! :D Jsem tu do středy, tak ještě dva reporty napíšu :DD
Reagovat
EllNino
Vykřičníkama nešetříš, ale aspoň to má náboj :D Díky moc, že se tu taky napíše něco o tenise
Reagovat
Haitik
Ty jo, tich vykřičníků je fakt dost :D ale jak píšeš, aspoň to má náboj :DD
Reagovat
Nenela
Super reportaz :-)
Reagovat
horska.kraslice
Díky za barvité vylíčení, jako bych to měla před očima. :-)
Reagovat
Torn
Skoro mi přišlo, že jsem na tom kurtu byl taky. :D Určitě přínosné slyšet něco přímo z dění, když se tam velká část lidí z TP nedostane. :). Díky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist