Vondroušovou ve Wimbledonu omezovala bolavá ruka

1. 7. 2019, 19:46
Aktuality 7
Markétu Vondroušovou při prohraném utkání prvního kola Wimbledonu limitovala zraněná ruka. Finalistku Roland Garros začalo v ruce píchat v sobotu, bolest cítila především při forhendu, což se projevilo i ve ztraceném duelu s Američankou Madison Brengleovou. V Londýně se proto odhlásí ze čtyřhry a po návratu domů zamíří na vyšetření.
Profily hráčů
Markéta Vondroušová (© Česká sportovní)

V pátek Vondroušová oslavila dvacetiny, ale den poté ucítila při tréninku s Karolínou Muchovou píchnutí. "Mám bouli," řekla na tiskové konferenci a sahala si do místa na hřbetu ruky za palcem a ukazováčkem. "Nevím, co se mi tam děje. Při forhendu to bolelo hodně."

Světová čtrnáctka si nechala v Londýně udělat i rentgen. "Nebylo na něm moc vidět, jen to, že tam na sebe můžou dvě kůstky narážet. Ani mi na to nic nedali. Měla jsem tejp na ruce, ale ten moc nepomohl," řekla rodačka ze Sokolova.

Nezvažovala, že by se z třetího letošního grandslamu odhlásila. Doufala, že zápas nějak zvládne. "Ona si ale všimla, že mám problém s forhendem, že při něm mám bolesti, a chytře mi do něj hrála hodně míčů. Hrála rychlé placky a s těmi jsem měla problémy. Hecovala jsem se, ať to zkusím, ale nebylo to úplně příjemný," uvedla.

Sezonu přitom výborně rozehrála. Dostala se do finále v Budapešti, Istanbulu a senzačně na pařížském grandslamu. Na druhou stranu to znamená, že první wimbledonské kolo bylo už jejím devětatřicátým zápasem v roce, což se teoreticky mohlo projevit. "Možná, ale tady jsou taky dost těžké míče. Šla jsem při vyplétání s kily hodně dolů, abych měla měkčí rakety a nemusela do míčů tak pálit. Stejně když trefím míč rámem, jsou otřesy fakt velké," konstatovala Vondroušová.

Loňský rok ukončila předčasně kvůli zraněnému tříslu. Nyní se zdálo, že je po opakovaných problémech fit, což bylo vidět na výkonech. "Pár měsíců jsem byla zdravá, hrála skvěle a nyní přišel další zdravotní problém. Jsem na to zvyklá, ale s rukou jsem takovou potíž ještě neměla. Bohužel se to stalo tady na Wimbledonu."

Shodou okolností se zranila v tréninku s Muchovou, s kterou by se v případě postupu střetla ve druhém kole. Navíc se spolu přihlásily i do čtyřhry. "Teď se půjdu z debla odhlásit a poletím domů za doktory," řekla Vondroušová.

Tráva u ní zatím dál zůstane v kategorii neoblíbených povrchů. Ve Wimbledonu prohrála třikrát v prvním kole a v hlavní soutěži na WTA má na tomto povrchu zatím jen jednu výhru. "Ještě na ní nemám moc zkušeností. Potřebuji na ní vyhrát víc zápasů, pak si budu víc věřit. To se mi ale ještě nepovedlo," řekla tenistka.

Pokud se ruka dá do pořádku, má v plánu před US Open hrát turnaje v Torontu a Cincinnati. Dál tak bude mít šanci usilovat o premiérovou účast na Turnaji mistryň. "Masters mi pořád připadá hodně vzdálené. Bylo by ale super, kdybych se tam dostala, ale nechci se tím stresovat, abych naháněla body," uvedla.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
Frick
Ze 3/4 sezony (Nottingham - ex New Haven) bude mít možná jen pár bodíků.

Ten turnaj navíc by byl fakt potřeba. Ale pokud by na něj nebyl fit, tak by to stejně nemělo cenu.

Nicméně ten její program byl skutečně až nehezky chudej a pořád to neni tak špičková hráčka, aby si to mohla dovolit, protože by mohla počítat s tim, že všude dojde daleko.
Reagovat
Fransoas
Krom málo odehraných zápasů na trávě,vstoupila do toho zdánlivě banální zdravotní indispozice.Je to určitě smůla.Doufejme,že se dá opět zdravotně a tím i herně do pohody.
Reagovat
tommr
jak můžeš vědět, že je to "banální" zdravotní indispozice?
Reagovat
Fandina
píše zdánlivě banální
Reagovat
fretek
chybí trénovaná ambidextrie
Reagovat
tommr
doufám, že to nebude něco podobnýho jako má Petra ...
Markétě jsem v singlu moc nevěřil i vzhledem k losu, ale to odstoupení z debla mě mrzí, protože jsem byl zvědavej jak si s Karolínou Muchovou povedou. Myslím si, že by spolu mohly utvořit silnej pár. Pokud tedy budou někdy obě současně zdravý ...
Reagovat
Jan
Škoda. Vypadá to jakoby si vzala příklad z Petry Kvitové.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist