Vondroušovou zraněné zápěstí na US Open nepustí

23. 8. 2019, 23:53
Aktuality 33
Finalistka letošního Roland Garros Markéta Vondroušová se odhlásila z US Open. Česká tenistka vynechá závěrečný grandslam sezony kvůli přetrvávajícím problémům se zápěstím. Informaci médiím oznámil její manažer Jan Koukal a oficiálně ji potvrdili i zástupci turnaje.
Profily hráčů
M. Vondroušová (© Česká sportovní)

Svěřenkyně Jiřího Hřebce a Jana Hernycha laboruje se zraněním od Wimbledonu. Její potíže způsobilo přetížení ruky během antukové sezony, zánět se pak rozvinul při přechodu na trávu. Nehrála proto v Torontu ani v Cincinnati a plánovala návrat v New Yorku.

Uplynulých čtrnáct dnů se sice už připravovala na kurtu s raketou, ruka ale není stoprocentní. "Nechci opakovat chybu z loňska a raději obětuji US Open, i když to bylo nesmírně těžké rozhodnutí. Vrátím se až ve chvíli, kdy budu moct hrát bez limitu a naplno," uvedla Vondroušová v tiskové zprávě.

Loni na US Open postoupila do osmifinále, ale obnovila si zranění z dubna. Kvůli natrženému tříslu pak ukončila předčasně sezonu začátkem října.

Dvacetiletá Vondroušová měla od pondělí ve Flushing Meadows plnit roli sedmnácté nasazené hráčky. V 1. kole se měla utkat se Švýcarkou Viktorií Golubicovou. Za Vondroušovou se do turnaje dostane hráčka z kvalifikace.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

33
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Mantra
jí fandím, celkem chápu to rozhodnutí, vezmu-li že nehrála, tak by stejně nedošla dál než kolik? 3tí? spíš 2hé kolo. Tím finále se zabezpečila materiálně, takže teď to nepotřebuje dřít.
Reagovat
EllNino
Geniální tenistka ve špatné tělesné schránce ... bohužel
Reagovat
rybicka
A "vo tom to je". Nesmí chybět naprosto nic, aby byla nej. :-( Bohužel, tady asi budou bývat zdravotní problémy častěji a tudíž bude sice mezi nejlepšími, ale ne nejlepší.
Reagovat
bIbec
Maky out a kvalifikanty přilosovaný k našim nej hráčkám. To to "pěkně" začíná..
Reagovat
Jon61
Markétina americká kamarádka Cici Bellis má za sebou několik operací ruky, je to hrozné, když vám tak v mladém věku ničí kariéru zdravotní problémy.
Reagovat
Frick
Asi nejhorší je na tom to, že dohromady ten antukovej program nikterek zabijáckej nebyl. Istanbul-volno-volno-Řím-volno-Rolland Garros. Tři turnaje během 7 týdnů. V Istanbulu první 4 zápasy byly rychlovky, jen finále bylo trochu delší. Na RG byly jen 2 zápasy ze sedmi o něco delší. Jediný větší záhul byl v Římě, kde to byly 4 tříseťáky. Ale před ním nehrála 15 dní a po něm devět.

Si to srovnejte třeba s Petrou, která loni oderhrála za 12 dní 11 zápasů.
Reagovat
EllNino
Jenže Petra a Markéta nejsou identické hráčky, to bys mohl pochopit
Reagovat
Mantra
je vtipný, že tady na tp se smí hráči a hráčky porovnávat jen někdy, někteří a jen v případě, že výsledek je pozitivní pro oblbené :-D jinak je porovnávání: nesmysl, nejde to, to můžeš porovnávat, ti se nedají porovnat, ten je vysokej, ten malej, ten hraje tak ten onak
Reagovat
Torn
Tak tady to opravdu moc srovnávat nejde. Markét teprve začala hrát na WTA, Petra už má za sebou úspěchy atd.
Reagovat
EllNino
on ale tohle vůbec nesrovnává, srovnává vytěženost programu ... že Markéta nemá až tak nabitej program, ale i to jí prostě odrovnalo na několik měsíců bez tenisu ... prostě špatný zdravotní stav
Reagovat
dunphy
Co to je za komentář? Ano, někdy opravdu nejsou srovnávání na místě, ale zrovna v tomto případě je to úplně v pořádku. Někdo, jako např. Petra, prostě vydrží hektické zápasové tempo na více turnajích po sobě, protože to její tělesná schránka vydrží a jí to pak takto třeba vyhovuje. A někdo, např. Markéta, toho schopný není, protože jeho tělesná schránka je od přírody více křehká a díky tomu je tak schopný odehrát jeden dobrý turnaj a na dalším přijde buďto horší výkon nebo raději pauza. Nic k nepochopení a naprosto oprávněné srovnání.
Reagovat
Frick
OK, tak Petra nebo jakákoliv jiná hráčka. Prostě ten Markétin antukovej program nebyl žádnej zabiják. Rozhodně ne, aby z toho byla dva měsíce vyřazená ze hry. Prakticky nemá kam ten program redukovat.
Reagovat
EllNino
říkám ti, Markéta není jakákoli jiná hráčka ... má prostě špatný zdraví, to nevidíš? A není to jednostranná záležitost, každou chvíli ji trápí něco jinýho, od třísel po zápěstí
Reagovat
blixa
To víš, Frick zvaný Železný nepřipouští jakoukoliv slabost. Kdyby to bylo na něm, bude slabé bez milosti utrácet ;-) :D
Reagovat
Mantra
tomu se říká přirozená selekce, v přírodě takový jedinec nemá co dělat
:-D
Reagovat
blixa
Myslíš jako Frick ? No tak ten rozhodně ne !!! :D
Reagovat
Frick
Jasně. Nicméně přišlo mi, že se to licilo tak, že příčinou byl nějakej bláznivě nabitém program. Ve skutečnosti je to bohužel tak, že Markétu oddělal úplně normální, kterej by hráčka jako ona měla bez problémů zvládnout. Je to pr.user..
Reagovat
EllNino
Takhle se to nezduvodnovalo ...o chatrnem zdraví se mluví celou jeji kariéru
Reagovat
com
tak by se mela na tenis vykaslat a jit si sednout do lidlu za kasu.. tam by se ji zdravotni problemy vyhnuly
Reagovat
rybicka
Tam může sedět téměř kdokoliv - za pár peněz. Ona i takto může žít svým sportem a za slušné výdělky. Bývá zraněná, není dementní. :-))
Reagovat
EllNino
Jasny, sezeni celej den je totiž hrozně zdravý
Reagovat
com
vsak by jen nesedela.. chvili za kasou, chvili doplnovat zbozi do regalu, chvili vybalovani ve sklade.. Delas jakobys to sam neznal :D ..vsak s takovou ten tenis jeste par let mozna hrat bude, ale na jake urovni ze.. a za par let bude rada, ze neskonci jako invalida
Reagovat
EllNino
Spíš ty to popisujes tak důkladně, že je jasny, že tam pracujes ;)
No zatim hraje na takove úrovni, že se ji to teda vyplatí vic než market :) ...
Reagovat
Grape
Nevěřím tomu, že com pracuje. :-)
Reagovat
George_Renel
No, na Plíškovou to stačí.....
Reagovat
com
no praveze nestaci, kdyz s ni prohrala :D
Reagovat
tommr
Markéta už je asi opravdu ztracenej případ. Když je neustále zraněná v jejím věku jak asi bude vypadat v 25 nebo dokonce ve 30?
Vzhledem k jejímu losu není odstoupení z USO ale zase tak strašná rána. Stejně by skončila nejpozději ve 4.kole s Karolínou ...
Reagovat
SpacialRecognition
Ty záněty ve svalech, jsou obvykle velmi zákeřné a těžko a pomalu se léčí...
Reagovat
Torn
Jsou, ale roli v tom hraje taky špatná tréninková příprava.
Reagovat
EllNino
nebo genetické dispozice
Reagovat
EllNino
i 4. kolo by byl pro Markétu úspěch, vžd´t zatím přešla jen 2x 2. kolo .... spíš to neustále zranění
Reagovat
horska.kraslice
Nojo, co k tomu napsat. Asi správné rozhodnutí. Maky - křehká kytička. Tak někdy příště.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist