Voráčová i Záhlavová zahájily přerovský Zubr Cup výhrou. Sestry Plíškovy dohrály

24. 11. 2010, 21:50
Aktuality 0
ITF PŘEROV - Nejvýše nasazené tenistky přerovského turnaje ITF Renata Voráčová a Sandra Záhlavová v úvodním kole potvrdily roli favoritek. Postoupila také Denisa Allertová, naopak sestry Plíškovy, Kateřina Klapková Tereza Smítková se už se soutěží rozloučily.
Renata Voráčová

Dvě české tenistky z první stovky žebříčku WTA Renata Voráčová a Sandra Záhlavová patří k hlavním favoritkám halového mistrovství republiky Zubr Cup s dotací 25.000 dolarů a obě dnes odstartovaly očekávaným vítězstvím.

Jednička Renata Voráčová ztratila v tie-breaku druhý set s krajankou Petrou Rohanovou, vítězka čtyř letošních turnajů se ale více zaskočit nenechala.

S čerstvým triufem z polské Opole se do Česka přesunula Záhlavová a na vítěznou vlnu naladila i v Přerově. Bulharku Evtimovovou smetla dvakrát 6-1 a ve druhém kole může pomstít krajanku Kristýnu Plíškovou. Vítězka wimbledonské juniorky dnes nestačila na Holanďanku Hogenkampovou.

Třetí Češkou, jež si zahraje o čtvrtfinále, je Denisa Allertová. Sedmnáctiletá rodačka z Prahy si poradila s Chorvatkou Mijacikaovou a může se těšit na duel proti třetí nasazené Maše Zecové-Peškiřicové ze Slovinska.

Mezi kvartetem domácích hráček, jež nedokázaly překonat brány prvního kola, je také druhé ze sesterského dua Plíškových Karolína. Juniorská šampionka Australian Open prohrála třísetovou bitvu s obhájkyní titulu Claire Feuersteinovou z Francie.

Se soutěží se rozloučily také Kateřina Klapková a šestnáctiletá Tereza Smítková, jež proti Slovence Kristíně Kučové sbírala jedny z prvních zkušeností mezi ženami.

Voráčová, Záhlavová a Allertová se ve čtvrtek pokusí napravit propad z českých tenistek z loňského ročníku, kdy žádná z nich nepostoupila do čtvrtfinále.

Hráčky v Přerově bojují o poslední letošní body do světového žebříčku: vítězka jich získá 50, poražená finalistka 40. Finále je na programu v neděli, čtyřhra vyvrcholí o den dříve.

"Oproti loňsku je startovní pole ještě kvalitnější. Na vítězku čeká šek v hodnotě 2940 dolarů," uvedla ředitelka turnaje Jana Buryová. Před třemi lety vyhrála Zubr Cup Petra Kvitová, v roce 2008 triumfovala další česká hráčka Tereza Hladíková.

- ITF PŘEROV (Česko, tv. povrch / hala, 25.000 dolarů) -
středeční výsledky (24. 11. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Voráčová (1-ČR) - Rohanová (ČR) 6-1 6-7(2) 6-1
Záhlavová (2-ČR) - Evtimovová (Bulh.) 6-2 6-2
Allertová (ČR) - Mijacikaová (Chorv.) 6-3 6-4
Feursteinová (Fr.) - Karolína Plíšková (6-ČR) 6-7(2) 6-3 7-6(5)
Hogenkampová (Niz.) - Kristýna Plíšková (ČR) 6-4 4-6 6-4
Lisjaková (Chorv.) - Klapková (ČR) 6-3 6-4
K. Kučová (SR) - Smítková (ČR) 6-3 6-3
Zecová-Peškiričová (3-Slovin.) - Buchinaová (Rus.) 2-6 6-4 6-2
Babilonová (Něm.) - Linetteová (4-Pol.) 6-2 6-3
Zanderová (Něm.) - Juríková (7-SR) 6-1 6-1
Siegemundová (8-Něm.) - Korzeniaková (Pol.) 2-6 6-3 6-2
Klepačová (Slovin.) - Pivjonová (Ukr.) 1-6 7-6(5) 6-3
Berentsová (Niz.) - Arefyevaová (Ukr.) 6-1 6-1
Tinjicová (Chorv.) - Laineová (Fin.) 6-1 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist