Voráčová si uřízla pořádnou ostudu. V Budapešti nepřiznala úder hlavou

21. 2. 2019, 12:23
Video dne 29
Pětatřicetiletá Renata Voráčová momentálně po boku Španělky Georginy Garcíaové-Perézové hraje čtyřhru na halové akci WTA v Budapešti a nečekaně hned zápasu prvního kola byla v médiích věnována velká pozornost, za což je zodpovědná zkušená česká deblistka, která v super tie-breaku nepřiznala úder hlavou. Z toho nebyly nadšené hlavně její australské soupeřky.
Profily hráčů
R. Voráčová a G. Garcíaová-Perézová

Voráčová s Garcíaovou-Perézovou v prvním kole čelily australskému páru Arina Rodionovová, Priscilla Honová. Zápas musel rozhodnout super tie-break. Za stavu 1-0 pro česko-španělský tandem se Voráčové míček odrazil od rakety do hlavy a skončil na straně soupeřek. Umpirový sudí si nepochopitelně ničeho nevšiml a zahlásil stav 2-0.

Soupeřky ale celou situaci viděly naprosto jasně a za důležitého stavu se dožadovaly přiznání od české hráčky. Ta se však raději otočila, možná předstírala, že se svou parťačkou probírá taktiku, a dokonce se se Španělkou celé situaci smála. Voráčová s Garcíaovou-Perézovou nakonec super tie-break vyhrály 10-3 a dnes nastoupí ke čtvrtfinále.

Porážku těžce nesla hlavně Rodionovová, která si po skončení utkání neváhala stěžovat na Instagramu. "Takhle jsme dnes s Priscillou Honovou hrály čtyřhru v Budapešti. Ta skvělá 'hlavičkářka' se jmenuje Renata Voráčová. Pokud si myslíte, že svůj 'gól hlavičkou' přiznala, tak se mýlíte. Otočila se a ještě se tomu s Georginou Garcíaovou-Perézovou smály. Doufám, že až dneska půjde spát, bude ze sebe mít dobrý pocit, opravdu férová výhra."

Příspěvek Rodionovové okomentovalo hned několik bývalých i aktivních hráček, ve všech byla Voráčová dle očekávání kritizována. Češka si v Budapešti uřízla pořádnou ostudu.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
skott
Vondroušové by měl někdo říct, že nominace na Oskary je letos už uzavřená. Ale hlavně ať si potom zas stěžuje na soupeřky...
Reagovat
Blondie
Vondroušové?
Reagovat
Gulbis
to máš fuk, V jako V
Reagovat
misa
Hradecká třeba v semifinále US Open 2017 nepřiznala dotek copem, Bára Strýcová potom řádila :)

Takže nic nového...
Reagovat
PetaM
Hlava a cop je trochu rozdíl :D Nemám moc nervů na konci vlasů :D :D Ale každý je jiný. Třeba ty ano. U holiče musíš trpět chlape.
Reagovat
blixa
Třeba nemá Voráčová nervy ani na hlavě, co my víme ;-)
Reagovat
PetaM
Mě Voráčová nikdy nezajímala, páč pro mě není ničím zajímavá, takže opravdu netuším, kde má nervy :D :D Já osobně míček na kebuli cítím, nevím jak vy ostatní :D
Reagovat
misa
A tak vždycky se něco najde, jak omluvit nějaký podvúdek.
Reagovat
PetaM
Nic neomlouvám, jen vysvětluji, jaký je v tom rozdíl :D
Reagovat
sojka1
me to tehdy strasne zajimalo, protoze jsem si nedovedla predstavit, ze by Hrada tec vedome zatloukla. Zkousela jsem si dat vlasy do gumicky a "smrdlat" okolo te smesne stetky mickem, ale mam na poradny culik prilis kratke vlasy... :-)))

(Vysledek testu byl pozitivni, ale jeho validita vice nez sporna.) ;-)
Reagovat
PetaM
Tak ono jde hlavně o to, že Lucka byla v pohybu, uhýbala před tím míčkem, takže fakt netuším, na kolik procent to jde cítit, nemám tak dlouhé vlasy. :D Míčkem do hlavy jsem dostal (malou ránu, ne tak, aby mi z něj vylětělo i to málo, co tam omylem zakořenilo) a cítil jsem to :D Že se míček "o něco" otře, se stát může. Může se i stát to, že to ten dotyčný necítí. Od toho je tam ale umpire :D
Reagovat
Fransoas
Tak to se určitě Voráčové " podařilo ". Při jakékoliv exhibici by to byl úsměvný moment.Umpairový rohodčí si toho nemusel všimnout,protože se míček odrazil nejprve od rakety.Byl to docela zvláštní okamžik,ale zápas to nemohlo ovlivnit.Moment je v tom,že to nebyl úmysl.Zřejmě to způsobilo větší pozornost v médiích i u některých hráček.našli bychom závažnější případy.Za toto by neměla být významně kritizovaná.Jenom by mi zajímalo,kolik hráček by toto přiznalo.Vždyť Serena nebyla schopna přiznat závažnější chybu.
Reagovat
ivecka
Tak to nemáte pravdu, zápas to ovlivnit mohlo. Stalo se to za stavu 1:0 a významně to mohlo narušit psychiku hráček. Bylo to naprosté selhání, kdy se tomu ještě sprostě zasmály. A to už úmysl byl. Jestli se vám to zdá normální, tak to je hodně smutné.
Reagovat
smazaný uživatel
V čem že je moment?
Reagovat
tommr
není třeba jí hned démonizovat za to co drtivá většina čutálistů předvádí téměř každý utkání. A některejm se za to dokonce staví pomníky (viz třeba Maradona a jeho "božská" ruka) ...
Reagovat
bIbec
co si budem vykládat, není to o tom, kdo je démon, protože to bychom museli za démony označit takřka všechny. Dovedu si představit, že by to přiznali hráči typu Sock nebo Kyrgios. Z ženskejch mě nenapadá vůbec nikdo.
Reagovat
aligo
Kvitová, Šafářová a možná i Barty
Reagovat
bIbec
mmm, možná. Nepamatuju si, že by tyhle hráčky někdy byly v takové podobné situaci. Ale férově působí, to jako jo.

Ještě bych řekl Dimitrov.
Reagovat
aligo
Ptal ses na ženy, mezi chlapy mě napadá ještě Federer
Reagovat
bIbec
já se vlastně tak úpně neptal =) Jenom sem řekl, že mě nikdo nenapadá. Holky mají trošku jinou mentalitu, už z těch podání ruky to jde poznat. Chlapi buď víc respektují své soupeře, nebo sou to prostě lepčí herci.
Reagovat
bIbec
ale ne. Fakt věřím, že chlapi mají ten sportovní nadhled trošku větší. Nechci holky urazit, ty mají zase jiné přednosti.
Reagovat
Blondie
Karolína P...
Reagovat
aligo
...
Reagovat
Marduch
tvl nedokážu si představit, že by si jakýkoli hráč či hráčka z řekněme top 30-40 dovolil(a) něco tak zjevného nepřiznat, o cejch podvodníka nikdo nestojí..
Reagovat
Meceon
Někdo má boží ruku, někdo boží hlavu ,někdo dopuje a někdo prodává zápasy...a teď co je horší ... hlavička světových parametrů:)
Reagovat
ivecka
Hnusná špína. To jsme se nasmáli!
Reagovat
milik254
Voráčová? To je nějaká česká béčková deblistka? Asi se chce do povědomí zapsat aspoň jako podvodnice, když tenisovými úspěchy to fakt nebude.
Reagovat
Andrew89
nechápu...ještě se tam směje jak dilina. ostudný
Reagovat
ivecka
Možná se jí vyťuknul ten malinkatý mozeček, který tam předtím měla. Teď už tam není nic.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist