Voráčová v Maroku postupuje, její dvě krajanky končí

27. 4. 2010, 15:21
Aktuality 3
Renata Voráčová se v marockém Fesu postarala o překvapení na úkor nasazené soupeřky. Česká tenistka vyřadila v úvodním kole turnajovou čtyřku a 51. hráčku světa Melindu Czinkovou z Maďarska. Hůř dopadly další Češky v soutěži, Barbora Zahlavová-Strýcová a Lucie Hradecká. Obě se s turnajem rozloučily, aniž by vyhrály set.
Renata Voráčová

O postup bojovala Renata Voráčová v úvodním kole turnaje ve Fesu téměř dvě hodiny. V obou setech si česká hráčka držela vysokou úspěšnost prvního podání a díky lepšímu využívání svých šancí při servisu Melindy Czinkové zvítězila 6-4 7-6.

Dnešní výhra znamená pro Voráčovou teprve druhý letošní úspěch na okruhu WTA. Česká tenistka tak v Maroku navázala na svoji vítěznou šňůru z turnajů okruhu ITF. Před cestou do Fezu totiž získala titul v italské Civitavecchii a týden nato nenašla přemožitelku ani v Káhiře. I díky tomu je momentálně 106. na světě, jen dvě místa za svým maximem z roku 2007.

Lépe postavenou hráčku na žebříčku než Czinkovou Voráčová naposledy porazila před třemi lety. Tehdy zdolala na Australian Open 39. tenistku světa Meghann Shaughnessyovou z USA a v Québeku postoupila přes světovou dvanáctku Nicole Vaidišovou, ta ale zápas nedohrála.

Úspěchy sbírala šestadvacetiletá Voráčová hlavně ve čtyřhře. V té má pět titulů WTA, čtyři spolu s Lucií Hradeckou.

Také další Češce Barboře Zahlavové-Strýcové se daří více v deblu. Pětasedmdesátá hráčka světa letos ještě na žádném z turnajů nepřešla přes 2. kolo a ani Fes nebude výjimkou.

Postarala se o to osmnáctiletá Bojana Jovanovská, která si o víkendu odbyla svůj fedcupový debut v barvách Srbska a svým vítězstvím nad Magdalenou Rybárikovou dala své zemi naději před závěrečnou čtyřhrou. Formu si Jovanovská přivezla i do Maroka: celkem šestkrát sebrala Zahlavové-Strýcové podání a za pouhých 64 minut vyhrála 6-3 6-1.

Stejně jako Zahlavová-Strýcová se v této sezoně trápí i Lucie Hradecká. Momentálně 74. hráčce žebříčku WTA se sice vydařil únorový fedcupový souboj s Německem, na žádném z turnajů WTA se ale nedostala ani do 2. kola a formu nenašla ani v Maroku. Proti Rumunce Simoně Halepové sice začala výborně podávat, když ji při prvních třech servisech nenechala uhrát ani míč. Úspěšnost prvního podání si ale dlouho neudržela a zatímco při servisu soupeřky si nevypracovala jediný brejkbol, Halepová využila čtyři ze šesti svých příležitostí. Ve druhém setu už Rumunka na kurtu kralovala a za sedmdesát minut zvítězila 7-5 a 6-1.

Výsledky - Fes (antuka, 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Voráčová (ČR) - Czinková (4-Maď.) 6:4, 7:6 (7:5), Jovanovská (Srb.) - Zahlavová-Strýcová (ČR) 6:3, 6:1, Halepová (Rum.) - Hradecká (ČR) 7:5, 6:1, Schnyderová (2-Švýc.) - Arnová (Maď.) 4:6, 7:5, 6:1, Medinaová (3-Šp.) - Bennáníová (Mar.) 6:0, 6:0, Kerberová (5-Něm.) - Allámíová (Mar.) 6:0, 6:1,

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
skott
Tak koukam, ze Cagnes-Sur-Mer na francouzske riviere ma tenhle tyden skoro lepsi obsazeni nez Fes:-) Nepamatuju, kdy naposled se stalo, aby itf-ko melo nsazenou jednicku vyssi nez turnaj WTA (Jarka 35./Carla Suarez Navrro 40.)...
Reagovat
skott
a Allami, Bennani...taky dobre vyhozeny ¨wild cards¨ oknem:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist