Voráčová v Ósace ukončila dvouleté čekání na 9. deblový titul

12. 10. 2014, 08:19
Aktuality 1
WTA ÓSAKA - Renata Voráčová si k pondělním 31. narozeninám nadělila pěkný dárek v podobě 9. deblového titulu na okruhu WTA. na který čekala od léta 2012. Společně s domácí Shuko Aoyamaovou vyhrály z pozice nenasazených hráček turnaj v japonské Ósace, když ve finále smetly španělsko-německo duo Arruabarrenaová/Mariaová.
Shuko Aoyamaová a Renata Voráčová

Renata Voráčová startovala s Shuko Aoyamaovou teprve na čtvrtém společném turnaji WTA, ale už s ní dosáhla na výsledky, které může ve své kariéře řadit mezi nejlepší.

Na letošním Wimbledonu si totiž poprvé zahrála ve třetím kole grandslamového turnaje, když společně vyřadily favorizovaný pár Huberová/Raymondová a prohrály až se světovými jedničkami Erraniovou a Vinciovou. A dnes spolu získaly první společnou trofej.

Triufovat dokázaly bez ztráty setu v japonské Ósace, když si vyšláply i na dva favorizované páry: turnajové trojky Lisu Raymondovou se Samanthou Stosurovou a nasazené jedničky Hao-Ching Chan a Yung-Jan Chan z Tchaj-wanu. V dnešním finále deklasovaly 6-1 6-2 španělsko-německý pár Lara Arruabarrenaová a Tatjana Mariaová.

Voráčová, která v pondělí oslavila 31. narozeniny, tak získala svou celkově devátou deblovou trofej a první od července 2012. Dosavadní tituly sbírala až na jednu výjimku s českými spoluhráčkami - čtyřikrát s Lucií Hradeckou, dvakrát s Barborou Záhlavovou-Strýcovou a jednou s Andreou Hlaváčkovou.

Šestadvacetiletá Aoyamaová si na domácí půdě připsala svůj pátý titul.

- WTA INTERNATIONAL ÓSAKA -
(Japonsko, tv. povrch, 250.000 dolarů)
nedělní výsledky (12. 10. 2014)
• Čtyřhra - finále •
Aoyamaová/Voráčová (Jap./ČR) - Arruabarrenaová/Mariaová (Šp./Něm.) 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
super. Tak snad ještě nějaké úspěchy přibudou. Držím palce. Renčo ... pojď pojď pojď
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist