Voráčová získala druhý halový titul. Vyhrála přerovský Zubr Cup

28. 11. 2010, 16:46
Aktuality 2
ITF PŘEROV - Renata Voráčová vyhrála halové mistrovství republiky v Přerově. Ve finále dnes porazila za dvě a půl hodiny obhájkyni prvenství Claire Feuersteinovou z Francie 4-6 6-3 7-5 a připsala si pátý letošní titulu z okruhu ITF.
Renata Voráčová

O výsledku finále rozhodl po vyrovnané bitvě až třetí set. Francouzka v závěru zaváhala a sedmadvacetiletá Voráčová přesnou hrou dovedla utkání do úspěšného konce. Za titul získala prémii 2940 dolarů a 50 bodů do světového žebříčku. 

"Nehrála jsem tak dobře jako v semifinále. Soupeřka výborně podávala, měnila hodně rytmus hry, což mi dělalo značné problémy," přiznala po zápase Voráčová, která byla na domácí půdě v posledním duelu dost nervózní a hlavně v prvním setu jí chyběla koncentrace.

Důležitý okamžik nastal v závěru druhého setu, kdy vzala soupeřce podání. "Všimla jsem si, že se začala hodně vztekat, začala kupit chyby a její hra byla nepřesná. Od této chvíle jsem věřila, že můžu zápas vyhrát,“ dodala Voráčová.

Sedmadvacetiletá rodačka ze Zlína získala celkově 11. titul z turnajů ITF. Teprve podruhé vyhrála v hale, všechny předchozí úspěchy si připsala na antuce. Letos triumfovala už popáté a sezonu zakončí poprvé jako hráčka top 100.

Voráčová se stala třetí českou tenistkou, která Zubr Cup vyhrála. Před ní triumfovaly v Přerově před třemi lety Petra Kvitová a o rok později Tereza Hladíková.

Ve finále čtyřhry Iveta Gerlová a Lucie Kriegsmannová porazily polskou dvojici Olga Brozdová, Natalia Kolatová 6-1 6-3.

- ITF PŘEROV (Česko, tv. povrch / hala, 25.000 dolarů) -
nedělní výsledky (28. 11. 2010)

Dvouhra - finále:
Voráčová (1-ČR) - Feuersteinová (Fr.) 4-6 6-3 7-5

Čtyřhra - finále:
Gerlová/Kriegsmannová (1-ČR) - Brozdová/Kolatová (3-Pol.) 6-1 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Vitezstvi v turnaji nasi hracky a bez komentare.Gratulace, kazdy uspech potesi. Jen tak dale.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist