Vrbenskému se na prvním challengeru daří. Po bitvě s Ignatikem je v Liberci ve čtvrtfinále

2. 8. 2018, 22:13
Aktuality 1
Michael Vrbenský pokračuje v úspěšném debutu na challengeru. Na domácí antuce v Liberci dnes osmnáctiletý Čech po 2 hodinách a 43 minutách dramatického boje udolal 4-6 7-5 6-4 Bělorusa Uladzimira Ignatika a po druhém povedeném obratu postoupil do čtvrtfinále.
Profily hráčů
Michael Vrbenský (© LTK Liberec)

Michael Vrbenský předloni vyhrál prestižní domácí Pardubickou juniorku a nyní se česká hvězdička pomalu začíná prosazovat mezi muži. 

Před dvěma týdny osmnáctiletý rodák z Poděbrad získal v Rakousku první titul z turnaje Futures a přidal k tomu i triumf ve čtyřhře. A tento týden si v Liberci odbývá debut na challengeru a po dvou kolech zůstal posledních Čechem v soutěži.

Vrbenský v úterý při své challengerové premiéře otočil zápas proti krajanu Davidu Poljakovi a dnes zvládl i další obrat a dramatickou bitvu proti Uladzimiru Ignatikovi z Běloruska. Aktuálně 212. hráči světa, který byl v žebříčku už i na 129. místě. 

Přitom český tenista do zápasu vstoupil mizerně. Ztratil první tři gamy na podání a set navzdory dvěma rebrejkům nezachránil. Za stavu 4-6 a 5-5 čelil celkem pěti brejkbolů, ale těžkou situaci zvládl, vzápětí předvedl čistou hru na returnu a vynutil si třetí sadu. 

V té Vrbenský neodvrátil žádný ze tří brejkbolů a za stavu 5-3 zápas nedoservíroval, následně však při podání soupeře proměnil hned první mečbol a po 2 hodinách a 43 minutách boje zvítězil 4-6 7-5 6-4.

Už teď má Vrbenský v žebříčku jistý posun ke 535. místu, případná další výhra a postup do semifinále ho může vyhoupnout o dalších 50 příček nahoru. O postup mezi čtyřku nejlepších si zahraje proti nasazené dvojce a šampionovi z roku 2014 Slováku Andreji Martinovi.

• CHALLENGER LIBEREC / SVIJANY OPEN 2018 •
Česko, antuka, 43.000 eur
čtvrteční výsledky (02. 08. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Vrbenský (ČR) - Ignatik (Běl.) 4-6 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Chrenda
Že by nástupce Berdi na obzoru? Spolu s mladým Riklem? Tak snad, držím palce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist