Vrbenský ve Varšavě utekl ze tří mečbolů proti Sačkovi

25. 8. 2021, 16:06
Aktuality 12
CHALLENGER VARŠAVA - Michael Vrbenský v 1. kole antukového challengeru v polské Varšavě udolal po bezmála tříhodinovém boji 2-6 7-6 6-4 Ukrajince Vitalije Sačka, přestože ve druhém setu prohrával 3-5 a při svém podání čelil třem mečbolům.
Michael Vrbenský (© Martin Sidorják)

Michael Vrbenský si na začátku sezony v turecké Antalye odbyl debut na turnaji ATP a v květnu si zahrál semifinále na antukovém challengeru v Praze na Štvanici, kde letos jedinkrát dokázal vyhrát tři zápasy po sobě. Dalšího úspěchu v tomto roce nedosáhl.

Od poloviny července navíc prohrál pět zápasů v řadě a dobře nezačal ani dnes ve Varšavě. S Ukrajincem Vitalijim Sačkem, který trénuje v Česku, prohrával 2-6 a 3-5, ale vývoj otočil. 

328. hráč světa Vrbenský dokázal na poslední chvíli poprvé prolomit soupeřův servis, následně při svém podání odvrátil tři mečboly a v tie-breaku si vynutil třetí set. V něm sice prohrával 1-3, ztrátu ale smazal a nakonec po 2 hodinách a 50 minutách boje zvítězil 2-6 7-6 6-4.

Ve druhém kole se 21letý Vrbenský, který je jediným Čechem v soutěži, utká v prvním vzájemném duelu s Belgičanem Jeroenem Vannestem.

• CHALLENGER VARŠAVA •
Polsko, antuka, 44.820 eur
středeční výsledky (25. 08. 2021)
• Dvouhra - 1.kolo •
Vrbenský (ČR) - Sačko (Ukr.) 2-6 7-6(4) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
gigin
https://imgway.cz/v/8PaM.jpg

https://imgway.cz/v/8PaN.jpg
Reagovat
sojka1
jede i malej Harry... ;-)
Reagovat
gigin
Jj, válec celkem :))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
gratulace gigine!smilesmile Statistika zajímavá, 1.servis na hraně, kdyby se dostal pod 50%, tak už by možná výhru neurval.
Bez šance nebude ani v dalším kole, tak good lucksmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Snad nám Vlk neutekl kvůli Lubošovi dalekosmile Včera Wolf porazil Denise, dneska zabojuje proti Majchrzakovi a náš Vlk nikdesmile
Reagovat
sojka1
je hodne daleko, ale nedivim se... :-(
Reagovat
Tomas_Smid_fan
on už měl vůči Lubošovi výhrady předtím, docela se rozepsal. Takže tohle už na něj bylo asi moc, doufám, že jen momentálně.
Reagovat
gigin
Jj, díky, i mezihra byla celkem solidní. Plesal jsem u kompu a reval na celú dědinu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
uvidíme, jak si povede s Polákem. Snad se zadařísmile
Reagovat
gigin
Dnes hraje s Eskáčkem.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dyť jo, píšu o Vlkovi a nějak jsem kluky prohodilsmile Sázkaři věří víc Géniovi, tak jsem zvědav.
Reagovat
gigin
U Ernestka nehrají kurzy roli. Vůbec žádnou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist