Vstupenky na duely Češek ve finále Billie Jean King Cupu jsou po 24 hodinách z poloviny vyprodány

7. 10. 2021, 18:22
Aktuality 9
Za prvních čtyřiadvacet hodin se prodala třetina lístků na finálový turnaj Poháru Billie Jean Kingové v Praze. Na duely Češek ve skupině proti Německu a Švýcarsku v O2 areně je podle zástupců tenisového svazu rozebrána více než polovina vstupenek.

"Nástup byl brutální a mám zprávu, že to pokračuje velice dobře. Není čas s nákupem otálet," řekl novinářům šéf Českého tenisového svazu Ivo Kaderka v Galerii Harfa, kde byl dnes vystaven stříbrný pohár pro vítězky, které vzejdou z finálového duelu 6. listopadu.

Předprodej vstupenek na finálový turnaj mistrovství světa družstev žen, dříve nazývané Fed Cup, začal ve středu v poledne. "Na každý den je prodána více než třetina arény. Nedá se to přesně kvantifikovat, protože jsou permanentky a lístky na jednotlivé dny," řekl tiskový mluvčí svazu Karel Tejkal a dodal: "Na zápasy Češek je prodáno přes pětapadesát procent kapacity."

Souboje s Němkami (1. listopadu) a Švýcarkami (4. listopadu) tak mají jistou účast více než šesti tisíc fanoušků. Do O2 areny se má vejít 12 tisíc diváků a zbylé vstupenky jsou k mání v sítích Ticketportal a Ticketmaster. Celodenní lístek do horního prstence s možností opustit halu stojí 890 korun a do dolní části 2290. Čtyřdenní balíček na skupiny vyjde na 1960 a 4960 korun. Semifinále stojí 1490 a 3990 korun, sobotní finále 1190 a 2990 korun. Do haly O2 universum se vejdou dvě tisícovky lidí a lístky na zápasy skupiny přijdou na den na 990 korun.

Podle Kaderky dokonce musela generální sekretářka svazu Kateřina Kocourková řešit nepříjemné telefonáty. "Prý, co jsme způsobili, že si chtěl pán koupit lístky a hlásilo mu to, že je až stosedmdesátý v pořadí. Nadával jak špaček," prozradil Kaderka a dodal, že i jemu drnčí telefon se žádostmi o vstupenky. "Nezapomeň na mě, vždycky jsme kámoši," slýchá.

O vstupenky nemusejí žádat úspěšné juniorky. Trio Brenda Fruhvirtová, Sára Bejlek a Nikola Bartůňková pod vedením kapitána Davida Škocha, bývalého vítěze wimbledonské juniorky, minulý týden ovládlo premiérový ročník juniorského Billie Jean King Cupu v turecké Antalyi. Od svazu dostala každá odměnu sto tisíc korun na tenisový rozvoj a pozvánku do hlediště mezi legendy české fedcupové historie. "Já zatím vídala Fed Cup jenom v televizi, takže určitě ráda přijdu a bude to super," těšila se Bejlek, která trénovala i v akademii Rafaela Nadala.

Mladé naděje Bartůňková a Bejlek (zatímco Fruhvirtová hraje turnaj) se fotily před pohárem pro ženy. Pro obě to byl velký zážitek a šéf svazu doufá, že v budoucnu převezmou od Petry Kvitové, Karolíny Plíšková či Barbory Krejčíkové štafetu. "Cesta je to ještě dlouhá, ale myslím, že máme dobře našlápnuto. Klidně tam za tři čtyři roky můžeme být," věří patnáctiletá Bartůňková.

Letos jako první uspěly tenistky do 16 let a ženy v čele s olympijskými medailistkami Krejčíkovou, Kateřinou Siniakovou a Markétou Vondroušovou je zkusí napodobit před domácím publikem od 1. do 6. listopadu. "Double by byl krásný," shodly se juniorské tenistky.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
Blondie
Nikolka je taková holčina roztomilá :D zato Sáru si dokážu představit jako takovou tu třídní sprosťandu :D

Berte s nadsázkou, prosím, sympatická jsou obě děvčata :)
Reagovat
sojka1
no, nevim, Sara si sice plete do hlavy provazky a ma kazdou botu jinou, ale v rozhovorech pusobi vzdycky neuveritelne klidne a rozumne, v kombinaci s jeji jeste porad detskou tvari je to mile a hlavne legracni... a jeji hra je v pdstate taky premysliva...
Reagovat
Ela-fon-isi
Ona to ještě rozbalí. Zatím je stydlivá extrovertka.smile
Reagovat
Blondie
Hodnotím fakt jen vzhled - i mimo vlasy. Taková ta široká tvář, ostrý pohled, rošťácký úsměv - o ní mám fantazii takového toho hyperaktivního vtipného šídla :)

Hlavně ať se kočenám daří :)
Reagovat
Blondie
Resp. spíš dojem než vzhled.
Prostě taková čipera.
Reagovat
misa
Hlavně má dětskou výšku, což může být mezi dospělými velký problém.
Reagovat
sojka1
ja uz jsem to tady psala, ze je bohuzel malicka, ale zase neni zadna chudinka a jde i o ty paky, sirku ramen, silu koncetin, trupu atp.. ve svetovem tenisu se prosadily i malicke holky, nejde o pravidlo, ale trochu spekacci vetsinou... uplne nejhorsi varianta je byt prcek a pidizvik, mohla bych vypravet... :-)
Reagovat
Titan
Osobně jsem byl na FED Cupu jednou (se Španělkami v Ostravě), dva zápasy za den, na ten druhý jsem už byl doma. Prd vidíte na hráčky, natož na čáry. Atmosféru jsem zažil, ale od té doby jedině v HD...smile
Ale to byl FED Cup, na tuhle taškařici pojmenované po žijící tenistce bych určitě nešel...
Reagovat
com
Tak se priznejte kdo vykoupil ty listky smile Fandina jich ma beztak aspon 50 smile Elninovi postaci jeden smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist