Východní pobřeží USA ohrožuje krátce před startem US Open hurikán

26. 8. 2011, 19:55
Aktuality 1
Tři dny před startem tenisového US Open ohrožuje východní pobřeží Spojených států amerických hurikán Irene. Pořadatelé závěrečného grandslamu sezony kvůli obavám o bezpečnost účastníků raději zrušili tradiční Arthur Ashe Kids' Day, jenž byl plánován na sobotu.
Hurikán Irene se blíží k USA

Dětského tenisovo-hudebního dne se měly zúčastnit například nejlepší dva tenisté žebříčku Novak Djokovič a Rafael Nadal, hvězda basketbalové NBA Carmelo Anthony nebo herec Bradley Cooper. Pořádající Americká tenisová asociace akci zrušila po konzultaci se zástupci města New York kvůli bezpečnosti fanoušků a hostů.

Obavy z hurikánu ovlivnily také úvodní turnaj play off FedExCupu, což je lukrativní čtyřdílná série závěru sezony golfové PGA Tour. Turnaj The Barclays, hraný v Edisonu ve státě New Jersey, byl zkrácen na 54 jamek a skončí tak sobotním třetím kolem.

Hurikán Irene může na hustě osídleném východním pobřeží Spojených států postihnout až 65 milionů obyvatel, z nichž statisíců se týká evakuace.

Stav ohrožení byl vyhlášen v sedmi státech včetně Conecticutu a Severní Karolíny, kde se hrají poslední přípravné turnaje. V New Havenu se tak v sobotu zřejmě zkomplikuje finálový souboj, do kterého poprvé v kariéře postoupila Petra Cetkovská. Ve Winston-Salemu hrají muži, prvním finalistou je Isner.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist