Ward si připsal nejcennější výhru, vyřadil zraněného Lopeze

16. 6. 2010, 09:27
Aktuality 0
ATP EASTBOURNE - Britský tenista James Ward si na domácím podniku v Eastbourne připsal dosud nejcennější vítězství. Na úvod turnaje vyřadil turnajovou dvojku Feliciana Lopeze, který zápas nakonec kvůli zraněním ani nedohrál. Naopak nejvýše nasazený Nicolas Almagro zdolal Kubota a letos vyhrál už 29. zápas.
James Ward

Třiadvacetiletý James Ward na okruhu ATP vyhrál jediné utkání přesně před rokem právě v Eastbourne. Podruhé se dočkal na stejném turnaji, když si vyšlápl na druhého nasazeného Feliciana Lopeze.

Španělský tenista před týdnem v Queen`s Clubu ukončil šňůru 24 vítězných zápasů v řadě Rafaela Nadala a postoupil do semifinále. V generálce na Wimbledon ho však zradilo zdraví. Do utkání s domácím hráčem nastoupil s obvázaným kolenem, v průběhu utkání si nechal oštřovat krční páteř a nakonec vzdal kvůli bolesti ramena. 

342. hráč světa Ward, syn londýnského taxikáře, který několik let trénuje v akademii Juana Carlose Ferrera, za stavu 6-3 5-3 nevyužil mečbol. Když měl v následném gamu servírovat na postup, soupeř oznámil, že utkání nedohraje.

"Jsem šťastný, je to největší výhra mé kariéry," radoval se Ward. "Samozřejmě jsem zklamaný, že jsem nedostal šanci zápas doservírovat, ale bylo vidět, že bojoval. Za chvíli začíná Wimbledon a musí si dát pozor," chápal svého soupeře.

"Nejsem teď na listině hráčů pro Wimbledon, ale dostal jsem šanci si zahrát zde a mohl bych vylepšit své žebříčkové postavení," věří mladý Brit, kterého teď čeká ve formě hrající Rainer Schüttler. Předloňský wimbledonský semifinalista hrál před týdnem semifinále v Londýně a v Eastbourne zahájil hladkou výhrou nad Kazach Golubjovem.

"Myslím, že má šanci porazit i Schüttlera," věří si Ward i na bývalou světovou pětku.

Narozdíl od Lopeze zvládl první letošní zápas na trávě jeho krajan Nicolas Almagro. Nasazená jednička sice v utkání s Polákem Lukaszem Kubotem dvakrát ztratila podání, zápas však Španěl vyhrál ve dvou setech 7-5 7-6.

Čtvrtfinalista Roland Garros Almagro má v této sezoně na kontě už 29 vítězných zápasů, vícekrát letos vyhrálo už jen pět tenistů. O šesté letošní čtvrtfinále se utká s na trávě nebezpečným Uzbekem Denisem Istominem.

- ATP 250 EASTBOURNE (Velká Británie, tráva, 405.000 eur) -
úterní výsledky (16. 06. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Almagro (1-Šp.) - Kubot (Pol.) 7-5 7-6(3)
Ward (Brit.) - F. López (2-Šp.) 6-3 5-4 skreč L.
Yen-Hsun Lu (Tchaj-wan) - Beck (SR) 6-4 6-4
Schüttler (Něm.) - Golubjov (Kaz.) 6-2 6-3

Dvouhra - 2. kolo:
García-López (5-Šp.) - Fognini (It.) 6-2 6-2
Marčenko (Ukr.) - Zeballos (6-Arg.) 7-6(2) 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Fyrstenberg/Matkowski (2-Pol.) - Friedl/Vemič (2-ČR/Srb.) 7-6(4) 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist