Washington: Nišikori našel recept na Del Potra, Thiem nevyužil mečbol

4. 8. 2017, 10:30
Aktuality 10
ATP WASHINGTON - Čtvrteční program, který komplikoval déšť, na turnaji ATP ve Washingtonu nabídl řadu zajímavých zápasů i překvapení. Kei Nišikori si v sedmém vzájemném duelu s Juanem Martínem Del Potrem připsal teprve druhou výhru, nejvýše nasazený Dominic Thiem neproměnil mečbol proti Andersonovi. A dařilo se mladíkům: Rus Daniil Medvěděv vyřadil Dimitrova, Alexander Zverev potvrdil roli favorita a domácí Tommy Paul postoupila přes Müllera do svého největšího čtvrtfinále.
Kei Nišikori

Kei Nišikori svůj poslední start ve Washingtonu proměnil v titul a letos se mu po roční odmlce v metropoli Spojených států amerických daří znovu. Poté, co na úvod vydřel postup přes domácího Donalda Younga, si v osmifinále poradil i se svým neoblíbeným sokem Juanem Martínem Del Potrem.

Druhý nasazený Nišikori vyřadil Argentince, který předchozí tři účasti ve Washingtonu (2008, 2009 a 2013) přetavil v titul, po setech 6-4 7-5 a v sedmém vzájemném souboji tak zaznamenal teprve druhou výhru.

Osmadvacetiletý Japonec měl utkání výborně rozehrané a za stavu 6-4 a 4-2 byl blízko postupu. Ten si však zkomplikoval a po třech ztracených gamech v řadě musel za stavu 4-5 odvracet tři setboly. Ale se všemi si poradil a o rok staršího Argentince zdolal ve dvou sadách. 

"Byl to velmi vyrovnaný zápas. Ve druhém setu jsme hráli skvělý tenis. Já dominoval v gamech na servisu, se svou hrou jsem dnes velmi spokojený," pochvaloval si Nišikori.

Ve čtvrtfinále se světová devítka Nišikori utká s domácím outsiderem Tommym Paulem. Dvacetiletý Američan, který je 225. hráčem světa, si zahraje čtvrtfinále na turnaji ATP podruhé v kariéře a podruhé během dvou týdnů. Poté, co před týdnem v Atlantě nestačil na Lucemburčana Gillesa Müllera, včera stejnému soupeři porážku oplatil. 

Paul tak během dvou dnů vyrovnal bilanci s hráči Top 50 na 2-2. Před světovou jednadvacítkou Müllerem totiž vyřadil i sedmnáctého tenistu žebříčku Francouze Lucase Pouillea a může se těšit na své největší čtvrtfinále.

Proti favoritovi uspěl i další mladík Daniil Medvěděv. Jednadvacetiletý Rus porazil hladce 6-4 6-2 čtvrtého nasazeného Bulhara Grigora Dimitrova a rovněž postoupil do svého největšího čtvrtfinále. Přitom už v prvním kole čelil mečbolu proti Opelkovi a ve druhém prohrával 3-6 a 2-4 s Johnsonem a v závěru byl pouhé dva míčky od vyřazení.

O své třetí semifinále na okruhu ATP se Medvěděv utká s o rok mladším Alexanderem Zverevem. Dvacetiletý Němec, jenž startuje na první akci pod dohledem superkouče Juana Carlose Ferrera, v osmifinále porazil dvakrát 7-5 domácího Tennyse Sandgrena. Utkání skončilo téměř dvě hodiny po půlnoci.

"Právě teď chci jít hlavně spát. Bylo těžké se dostat do rytmu, ale nakonec jsme, myslím, odehráli dobrý zápas," komentoval Zverev.

V osmifinále se se soutěží rozloučil nejvýše nasazený Dominic ThiemRakušan v téměř tříhodinovém souboji s Jihoafričanem Kevinem Andersonem prohrál 3-6 7-6 6-7, když nejprve ve druhé sadě přežil mečbol a sám pak v závěru utkání šanci na ukončení zápasu nevyužil.

• ATP 500 WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 2.002.460 dolarů
čtvrteční výsledky (03. 08. 2017)
• Dvouhra - osmifinále •
Anderson (15-JAR) - Thiem (1-Rak.) 6-3 6-7(6) 7-6(7)
Nišikori (2-Jap.) - Del Potro (13-Arg.) 6-4 7-5
Raonic (3-Kan.) - Baghdatis (Kypr) 7-6(7) 6-3
Medveděv (Rus.) - Dimitrov (4-Bulh.) 6-4 6-2
A. Zverev (5-Něm.) - Sandgren (USA) 7-5 7-5
Sock (8-USA) - Donaldson (USA) 7-6(6) 6-2
Paul (USA) - Müller (11-Luc.) 6-7(3) 6-4 6-3
Bhambri (Ind.) - Pella (Arg.) 6-7(5) 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
George_Renel
Aby to Thiemovi nebylo líto tak něco k dnešnímu svátku: .-)
https://www.youtube.com/watch?v=I0C_3evYJ88
Reagovat
Herbert_Hoover
Recept na JMDP není až tak těžké najít..bohužel.
Reagovat
Fandina
Mladíci řádí, škoda Gríši, ale výhra Nišiho mě potěšila. Go!!!
Reagovat
fialka
Nasadení kapú ako muchy. :-) Miloš pre titul!
Reagovat
gigin
Aj taký je šport, velký ludia robia velké veci.
Reagovat
fialka
tak, tak, od slovenčinárky by si dostal výprask. :D ...veľkí
Reagovat
gigin
Vďaka za korekciu. Ponuknem sa.
Reagovat
panzer.dragon
:)
Reagovat
Pedronegro
to bolo vela dobré ;) také akosi pozitívne :)
Reagovat
fialka
skús, uvidíme, čo si zač. :) Len aby si nezdrhol s dlhým nosom.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist