Watsonová je po třech a půl letech ve finále, o titul z Tianjinu se utká s Petersonovou

12. 10. 2019, 12:26
Aktuality 3
WTA TIANJIN - Švédská tenistka Rebecca Petersonová a Britka Heather Watsonová se v neděli utkají o titul z turnaje v čínském Tianjinu. Obě hráčky dosud drží ve finálových duelech stoprocentní úspěšnost. Watsonová si finále na okruhu WTA zahraje počtvrté v kariéře a předchozí tři pokusy vždy proměnila v zisk trofeje. Petersonová před měsícem uspěla hned při své finálové premiéře v Nanchangu.
Heather Watsonová

Bývalá 38. hráčka světa Heather Watsonová, která v posledních letech vypadla z elitní stovky světového žebříčku, včera přežila čtyři mečboly proti Polce Magdě Linetteové a dnes si tak po 13 měsísích zahrála v semifinále turnaje WTA. Po setech 6-1 6-4 v něm přehrála Rusku Veroniku Kuděrmětovovou a po třech a půl letech postoupila do finále.

V nich má sedmadvacetiletá Britka stoprocentní úspěšnost. Své tři tituly získala v Tokiu 2012, Hobartu 2015 a Monterrey 2016, kde v březnu 2016 hrála své poslední finále.


O čtvrtý titul si Watsonová zahraje s Rebeccou Petersonovou (h2h 0-1), s níž v září prohrála hladce ve dvou setech ve Wuhanu.

 

Čtyřiadvacetiletá rodačka ze Stockholmu Petersonová musela dnes v semifinálovém duelu s Ons Džabúrovou od počátku dotahovat. Tuniská soupeřka první set získala hladce 6-0, Švédka se ale dokázala vzpamatovat a další dvě sady vybojovala 6-4 7-5.

Petersonová si finále zahrála poprvé před měsícem rovněž na turnaji WTA Interfnational v Číně a v Nanchangu nakonec vybojovala titul.

• WTA INTERNATIONAL TIANJIN •
Čína, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (12. 10. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Petersonová (Švéd.) - Džabúrová (Tun.) 0-6 6-4 7-5
Watsonová (Brit.) - Kuděrmětovová (Rus.) 6-1 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Alien
Škoda no, fandil jsem Hedr!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je to Peterson.
Reagovat
dadaft
byl jsem přesvědčený, že Kuděrmětova Watsonovou porazí,,,,,,,,,,,, a ono ne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist