Watsonová v mexickém Monterrey získala svůj třetí titul

7. 3. 2016, 06:55
Aktuality 15
WTA MONTERREY - Heather Watsonová udržela svou finálovou neporazitelnost. Třiadvacetiletá Britka po japonské Ósace (2012) a australském Hobartu (2015) získala svůj třetí titul včera v mexickém Monterrey, kde ve finále zdolala poprvé ve třetím vzájemném střetnutí Belgičanku Kirsten Flipkensovou.
Profily hráčů
Heather Watsonová a K. Flipkensová

Heather Watsonová skončila na posledních dvou akcích v prvním kole, v mexickém Monterrey však dala na slabší období zapomenout. Nejenže si poprvé po 14 měsících zahrála v semifinále, ale i díky cenným skalpům druhé nasazené Dánky Caroline Wozniacké a turnajové pětky Francouzky Caroline Garciaové celý turnaj vyhrála.

Ve finále si třiadvacetiletá Britka, které v lednu pomáhala s přípravou Judy Murrayová, poradila s Kirsten Flipkensovou. O sedm let starší Belgičanku zdolala 3-6 6-2 6-3 a ve třetím vzájemném duelu tak zaznamenala první úspěch. 



"Nevím, kde začít. Jsem tak extrémně šťastná," řekla Watsonová v pozápasovém rozhovoru. "Do zápasu jsem vstoupila nervózně, protože jsem Kirsten ještě nikdy neporazila. Ona je skvělá hráčka, která dělá svou práci velmi dobře. v Prvním setu hrála téměř bezchybně a já byla frustrována sama sebou. Jen jsem se snažila zůstat v klidu, hrát co nejlépe a soustředit se jen na další výměnu."

Heather Watsonová s trofejí pro vítězku turnaje v MonterreyWatsonová uspěla i ve svém třetím finále a každý ze tří titulů vybojovala na jiném kontinentu. Poprvé triumfovala v roce 2012 v japonské Ósace, druhý titul přidala loni v australském Hobartu a nyní si trofej odváží z Mexika. 

"Mexiko, děkuju, te amo! Jsem velká fanynka Mexika; když mi bylo šest let, tak jsme trávili Vánoce v Mexiku. Jsem tedy moc ráda, že jsem tu získala titul. Musím se naučit aspoň trochu španělsky," dodala Watsonová, jež se ve světovém žebříčku posune z 84. na 53. místo.

Také třicetiletá Flipkensová hrála ve finále potřetí v kariéře, ale titul získala pouze v sezoně 2012 v hale v kanadském Québeku. Podobně jako v Monterrey v boji titul neuspěla také před třemi lety na trávě v nizozemském Hertogenboschi.

"Každá porážka bolí a ve finále dvojnásob. Ale Heather hrála od druhého setu skvěle a vyhrát si zasloužila," řekla 73. hráčka žebříčku WTA Flipkensová. "Já tu prožila skvělý týden a budu na něj ráda vzpomínat. Jen škoda, že jsem za ním neudělala zlatou tečku," dodala bývalá světová třináctka.

Obě finalistky se nyní přesouvají do Kalifornie na velký turnaj WTA Premier Mandatory. Flipkensová bude už v pondělí startovat v prvním kole kvalifikace, ve které vyzve domácí Louisu Chiricovou.

• WTA INTERNATIONAL MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (06. 03. 2016)
• Dvouhra - finále •
Watsonová (Brit.) - Flipkensová (Belg.) 3-6 6-2 6-3
• Čtyřhra - finále •
Medinaová/Parraová (1-Šp.) - Martičová/Sanchezová (Chorv./USA) 4-6 7-5 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
aligo
má někdo adresu na tiskovku?
Reagovat
mrafe
odkazů najdeš po jejím článkem několik
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
aligo
díky :)
Reagovat
sprchon
Mmmm, Týna jede. :)
Reagovat
sprchon
Hmm, 6:0, 4:6. Tak snad to nebude někdejší klasický průběh.
Reagovat
PetaM
Ta jede teda :D :D
Reagovat
sprchon
Jsem to zakřik, no. :D
Reagovat
sprchon
Paráda, zakřikl jsem ten první zákřik. Přesně v to jsem doufal. :D :)
Reagovat
Fandina
OT ... zítra 26
https://www.facebook.com/petrakvitovaofficial/photos/a.188526497878104.51345.185199214877499/1099433040120774/?type=3&theater
Reagovat
gigin
hrajeme IW a Miami, tak koukejte hrát, kdo ještě nejte přihlášení. Díky. Jestli ne, tak blacklist a out :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D)))
V kazdem pripade na strankach v chatu je uz list losu do skupin;)
Takze chybi jeste posledni dve mista...
Reagovat
Fandina
OT ... hezké holky
http://www.wtatennis.com/javaImages/c9/72/0,,12781~14381769,00.jpg
Reagovat
Fandina
Hádejte, kdo to je.
Reagovat
Fandina
OT ... podpis Kvitové
http://aukro.cz/petra-kvitova-orig-podpis-i6034842458.html
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist