Wawrinka se po roce vrací na kurty. Příští týden má hrát na challengeru v Marbelle

22. 3. 2022, 08:51
Aktuality 7
36letý Švýcar Stan Wawrinka se po více než roční pauze zaviněné operací nohy vrátí na kurty příští týden. Bývalý třetí hráč světa a trojnásobný grandslamový šampion přijal divokou kartu pro start na antukovém challengeru ve španělské Marbelle.
Profily hráčů
Stan Wawrinka (© AFP)

Wawrinka se loni v březnu podrobil operaci levé nohy a očekávala se 'jen' několikatýdenní pauza. Jenže na operaci musel znovu a na kurty se vrátí až po více než roce bez tenisu.

Trojnásobný grandslamový vítěz původně plánoval návrat až na duben, kdy se chtěl díky divoké kartě představit v Monte Carlu. Nakonec ale bude hrát už o dva týdny dříve. Od pondělí, kdy oslaví 37. narozeniny, má startovat na antukovém challengeru ve španělské Marbelle. 

Wawrinka má na okruhu ATP na kontě 16 titulů včetně tří grandslamových trofejí. Ty vybojoval na Australian Open (2014), Roland Garros (2015) a US Open (2016).

Poslední triumf slavil v srpnu 2020 na challengeru v Praze, turnaj ATP vyhrál naposledy v květnu 2017 na domácí antuce v Ženevě. Na následném Roland Garros i vinou bolestí kolena prohrál finále s Rafaelem Nadalem a zanedlouho musel s levým kolenem na operaci, po které půl roku nehrál.

Poslední zápas Wawrinka odehrál 9. března 2021 v Dauhá, kde padl v třísetové bitvě s Jihoafričanem Lloydem Harrisem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
turista
Takový šampion a musí se rozehrávat na challengeru.
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Ať se mu daří smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Démon RG povstávásmile
Reagovat
peek
Stan the Man! smile
Reagovat
Marduch
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile Jsem rád, že jsem ho viděl na Štvanici aspoň při tréninku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist