Wawrinka si při tréninku v Basileji poranil záda. Letos si už nezahraje

22. 10. 2018, 20:59
Aktuality 15
Trojnásobný grandslamový vítěz Stan Wawrinka se odhlásil z turnaje v Basileji a předčasně ukončil sezonu. Třiatřicetiletý Švýcar si totiž při nedělním tréninku s krajanem Rogerem Federerem poranil záda a nestihne se uzdravit na svou poslední akci roku, kterou měl absolvovat příští týden v Paříži.
Profily hráčů
Stan Wawrinka

Stan Wawrinka se letos vracel k tenisu po dvou loňských operacích levého kolena a zdravotní stav mu dlouho bránil dostat se do tempa. Po čtyřech turnajích téměř čtvrt roku pauzíroval a až v létě zaznamenal pár cenných skalpů a získával herní jistotu. 

Jenže když už se konečně ke konci sezony začal cítit po herní stránce lépe, zastavilo ho další zranění. Během včerejšího tréninku s krajanem Rogerem Federerem před startem domácího halového turnaje ATP 500 v Basileji si způsobil zranění v oblasti zad a ze soutěže se odhlásil.

"Hnul jsem si se zády a odstoupení bylo jediné rozhodnutí, které jsem mohl udělat," oznámil Wawrinka svým fanouškům. Zároveň dodal, že letos se už na kurty vrátit nestihne. Poslední turnaj měl absolvovat příští týden na Masters 1000 v Paříži. 

Bývalému třetímu hráči světa aktuálně patří v žebříčku patří 68. místo. Letos si zahrál semifinále v Sofii a Petrohradu, v srpnu ve čtvrtfinále Masters 1000 v Cincinnati potrápil Federera.

"Byl to náročný rok, fyzicky i psychicky. Ale motivace na další sezonu mi nechybí," řekl na tiskové konferenci odhodlaný Wawrinka směrem k roku 2019.

Místo Wawrinky si v Basileji zahraje srbský lucky loser Dušan Lajoviče, který v prvním kole vyzve čerstvého finalistu z Moskvy Francouze Adriana Mannarina.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
Krisboy
Koukám, že Jürgen pojal loučení ve velkém stylu :)
Reagovat
MartinPa
Tak to je smůla, příští rok tedy zpět do Top 10 a Wimbledon.
Jinak Roger je pěknej "všivák" takhle vyřídit největšího soupeře na turnaji, nalákáním na rozpink :-)
Reagovat
Mayo
Čo čakať od Egoistu
Reagovat
MartinPa
jj úplně to vidím - Hééj Stane, ty vado, poď si pinknout, stačí stát na místě neboj? a pak kraťas, lob, zleva zprava a bác ho -ty vole, Stane co se kroutíš, záda jo, aha, hmm, to mě fakt mrzí, tak se uzdrav a měj se, čau.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
ipko
:D
Reagovat
turista
No dnes večer jde RF na Krajinoviče. Je otázka jak to zvládne když už má odehráno plných 1428 utkání na okruhu. To je pořádná nálož.
Reagovat
Kozoroh
Snad Wimbledon zůstane navěky uchráněn před Babrinkou...
Reagovat
Krisboy
Zůstane, neboj.
Reagovat
turista
No jo, RF bude mít v Basileji o jednoho nebezpečného soupeře míň.
Reagovat
annah
Teď si ovšem řádně zdramatizoval první zápas, když prohrál druhý set. Tolik UE se od něj hned tak nevidí.
Reagovat
a.magerova
No... nakonec s odřenýma ušima...
Reagovat
annah
Jo. Byl to teda porod a nervy. Prostě doby dominance jsou pryč, dnes už může prohrát s kdekým.
Ve druhém kole mu hrozil jeho přemožitel z USO Mlynář, to by teda byl pikantní souboj! Ovšem Mlynář to zabalil hned na začátku turnaje.
Reagovat
turista
No má to podobné jako v jeho věku Connors. Rosewall ztratil konzistenci až asi ve 43 letech. To byla naprostá vyjímka mezi tenisty.
Reagovat
a.magerova
Tož sa uzdravuj kluku náš švýcarský... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist