Wawrinka ukončil v Oeiras dvouleté čekání na titul

5. 5. 2013, 18:13
Aktuality 11
Švýcar Stanislas Wawrinka ukončil v Oeiras dvouleté čekání na titul. V dnešním finále porazil v souboji dvou nejvýše nasazených hráčů turnajovou jedničku Španěla Davida Ferrera 6-1 a 6-4.
Stanislas Wawrinka

Ferrer s Wawrinkou se ve finále v letošní sezoně utkali už podruhé. V únoru v Buenos Aires rovněž na antuce byl ve třech setech úspěšnější španělský tenista, tentokrát ale v Portugalsku na osmadvacetiletého Švýcara nestačil a prohrál s ním za hodinu a pět minut.

Stanislas Wawrinka dnes v Portugalsku předvedl fantastický výkon. Z devíti her na servisu hned pětkrát zvítězil čistou hrou a Ferrerovi dovolil na returnu uhrát jen tři fiftýny v každém setu. David Ferrer se na servisu trápil, získal jen 58% míčů a o servis třikrát přišel.

"Jsem rád, že jsem zase získal titul," řekl Wawrinka. "Byla to velká výzva hrát proti hráči z TOP 4. Jsem hodně spokojený s hrou, kterou jsem dnes předvedl. Byl jsem koncentrovaný a především na servisu soupeři hru pořádně ztěžoval," dodal vítěz.

"Stan odehál skvělý zápas," pochválil soupeře Ferrer. "Hrál velmi dobře od základní čáry a měl vysoké procento úspěšnosti na servisu. Překvapil mě ve všech směrech," dodal poražený finalista.

Wawrinka díky triumfu v Oeiras rozšířil sbírku turnajových vítězství na čtyři. S Ferrerem si vylepšil vzájemnou bilanci na čtyři vítězství a sedm porážek.

Z titulu ve čtyřhře se radují Santiago Gonzales se Scottem Lipskym. Turnajový pár číslo 3 nastoupil ke svému čtvrtému finále na turnaji ATP a získal počtvrté titul. Mexicko-americkou dvojici nezastavili ani nejvýše nasazení Rojer s Kůreším, kteří finálový duel prohráli za hodinu a půl výsledkem 3-6 6-4 7-10.

„Hráli jsme dobře, užíváme si takové velké zápasy,“ řekl Lipsky. „Měli jsme taky štěstí, mohli jsme skončit už v prvním kole, kdy jsme stáli proti mečbolu (utkání proti Haase/Sijsling),“ dodal vítěz.

- ATP 250 OEIRAS -
(Portugalsko, antuka, 467.800 eur)
nedělní výsledky (05. 05. 2013)

Dvouhra - finále:
Wawrinka (2-Švýc.) - Ferrer (1-Špa.) 6-1 6-4

Čtyřhra - finále:
Gonzalez, Lipsky (3-Mex./USA) - Rojer, Kúreší (1-Niz./Pák.) 6-3 4-6 10-7

Komentáře

11
Přidat komentář
Mayo
Ferrer je fackovací panák
Reagovat
Fandina
hezky se na jeho hru dívá. Gratulace.
Reagovat
smazaný uživatel
super!
Reagovat
smazaný uživatel
Davida asi rozhodilo, jak chválil Samsung z IPhonu.
http://samsungmania.mobilmania.cz/bleskovky/tenista-ferrer-pochvalil-samsung-galaxy-s4-z-iphonu/sc-310-a-1323618/default.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
Dva sympataci na okruhu. Stan si uz nejaky ten titul zaslouzil. At je to prima rozcvicka na Madrid pro oba.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda David zatím se moc nedaří tak snad se to spraví v Madridu :)
Reagovat
Pe3k
Zato Ferrer letos nic moc. Gratulace k titulu.
Reagovat
smazaný uživatel
gratulace jak svin
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ještě jednou gratulace...a teď si dej voraz, na Madrid se vykašli:-P:-D...
Reagovat
gigin
tak si prej nějakou tu odměnu za ty výkony zasloužíš. Gragulka. Teď hrrr do Madridu a pobij to tam všechno!!
Reagovat
Vojtiik
hihi, djoko ho ma ve tretim kole:)) ale presne tak staníku, pobij to tam vsechno, djoko stejne letí ve druhém kole s grigorem... chudak grisha, tezky los:(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist