Wawrinka v Melbourne udolal Medveděva, Zverev zastavil Rubljova

27. 1. 2020, 12:39
Aktuality 39
Bývalý vítěz Švýcar Stan Wawrinka vyřadil v osmifinále Australian Open čtvrtého nasazeného Daniila Medveděva z Ruska- Pro krále úvodního grandslamu sezony z roku 2014 to byl jubilejní 300. vyhraný zápas na tvrdém povrchu.O semifinále si zahraje s Alexanderem Zverevem, který postoupil rovněž přes ruského soupeře - patnáct zápasů neporaženého Andreje Rubljova.
Stan Wawrinka (© AFP)

Patnáctý nasazený Stan Wawrinka s Daniilem Medveděvem oba předchozí vzájemné zápasy prohrál a i do třetice se spolu utkali na grandslamu. Po porážkách ve Wimbledonu 2017 a loni na US Open ale tentokrát uspěl a vyhrál v pěti setech 6-2 2-6 4-6 7-6(2) 6-2 nza tři a půl hodiny hry.

"Ve druhém a třetím setu jsem hledal sebevědomí. Bojoval jsem se svou hrou, ale našel jsem řešení - bojoval jsem a zůstal pozitivní," řekl Wawrinka. "Byl to skvělý zápas v úžasné atmosféře," uvedl čtyřiatřicetiletý bývalý třetí hráč světa.

Rozhodující se ukázal být fakt, že dotáhl zápas do páté sady. Wawrinka si vylepšil bilanci v pětisetových duelech na 29-22, Medveděv prohrál i svůj šestý.

Medveděv, který loni prohrál ve finále US Open se Španělem Rafaelem Nadalem, byl před Australian Open tipován za jednoho z favoritů na titul. V pátém setu přišel dvakrát o podání a dostal napomenutí za nevhodné chování.

Wawrinka je ve čtvrtfinále Australian Open popáté v kariéře a jeho dalším soupeřem bude Alexander Zverev. Německý tenista ukončil sérii 15 výher Andreji Rubljovovi, jehož přehrál ve třech setech vždy 6-4.

Do Melbourne přitom Rubljov přijel jako šampion z Adelaide i Dauhá a bez prohraného zápasu byl od října. Uspěl totiž i v závěru minulé sezony na finálovém turnaji Davis Cupu.

• AUSTRALIAN OPEN 2020 •
Melbourne / Austrálie, tv. povrch, 71.000.000 australských dolarů
pondělní výsledky (27. 01. 2020)
• Dvouhra mužů - osmifinále •
Nadal (1-Šp.) - Kyrgios (23-Austr.) 6-3 3-6 7-6(6) 7-6(4)
Wawrinka (15-Švýc.) - Medveděv (4-Rus.) 6-2 2-6 4-6 7-6(2) 6-2
Thiem (5-Rak.) - Monfils (10-Fr.) 6-2 6-4 6-4
A. Zverev (7-Něm.) - Rubljov (17-Rus.) 6-4 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

39
Přidat komentář
MartinPa
Standa dnes parádní, trpělivý výkon, nenechal se rozhodit tím poťouchle zvednutým koutkem Medvěda. Navíc se zdá, že opět vylepšil zrychlení ve švihu, ta forsáž míčku po úderu, hmmm, mňam.
Pro mě zatím největším překvapením jsou Raonič a Zverev, dva před turnajem odepisovaní hráči, dle mnohých Lazar a Labil, no a podívejme na ně - v suchým triku, bez ztráty kytičky ve čtvrtfinále. Nechci strašit fanoušky vojenského sestřihu, ale zítra bych nechtěl být v jejich zpoceném triku...
Reagovat
MartinPa
Jinak, nevím jak vás, ale překvapil mě "brutální" rozdíl v rychlosti hry mezi denní a noční sešnou, kdy především v posledních nočních zápasech to vypadá, že se hraje líný tenis navíc s extrémním množstvím UE.
Nejprve sem si říkal, jo vždyť byla změna dodavatele kurtů a tu firmu vlastní Španěl, to zpomalení bude tím - ale proč jenom v noci?
Tak si říkám, že by míče? A ve včerejším zápase Federer-Fucsovics si toho už všimla i kamera, kdy dávali zpomalené záběry úderů a to co z těch míčů po úderu lítalo za smršť vody a chlupů a co pak po pár gamech šmdrlal Fucsovics v ruce - to už jsem někde viděl - loni když sem koupil míčky Dunlop All Court, namísto osvědčených Slazengerů - hráváme brzo ráno, kdy je ještě vlhko a chladno a ty míčky nasákly neskutečně vodou a úderově to bylo tupé jak cyp, tolik sítí, krátkých úderů a zkažených volejů co sme nahráli bylo právě vidět na AO :-)
No a po zjištění, kdo je dodavatelem míčů na AO je to jasné -)
Reagovat
Kojinho
Mně přijdou Dunlop All Court a Slazenger vlastnostma hodně podobné. Těžké, tvrdé, méně skáčou... Ale Slazengery vydrží vždy o dost déle.
Reagovat
Marduch
Mne tedy jako nejvetsi slupky z tech levnych balonu vzdy prisly Wilsony, dva mozna tri tenisy na antuce a nazdar..
Reagovat
Kojinho
Stan the Man
Reagovat
Krisboy
John je prostě borec, lépe bych to neřekl. Pošlete ji do historie, kam patří. Přesnější by teda bylo "středověk", než historie, ale to je fuk. Nezávidím organizátorům, že s takhle tupou osobou bez mozku musí jednat :(((
Reagovat
Krisboy
https://www.sport.cz/tenis/australian-open/clanek/1186009-potlesk-pro-legendu-za-kterou-se-tenis-stydi-poslete-ji-uz-do-historie-kam-patri-zada-mcenroe.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null#hp-sez
Reagovat
FulnekUltras
ostře pokrokový hnisboj
Reagovat
paddy
Flegmatický Čon, typický idol dětí z pasťáku, má letos 20. výročí :)

https://www.youtube.com/watch?v=-_2rjocv-Jo
Reagovat
FulnekUltras
třicáté, ne? ;-) letí to jak sviňa - a místo Fordu KIA ;-)
Reagovat
paddy
Klasický trik

Událost je ženského rodu, tak jsem jí ubral roky, aby nevypadala tak staře ;-)
Reagovat
Ereinion
Je klidně možný, že v semifinále GS budou hráči s průměrným věkem 35 let...i když v horní polovině pavouka čekám aspoň jednu výhru od dvojice Thiem, Zverev
Reagovat
smazaný uživatel
Nezapomeň na má slova, Zvereva není radno odepisovat.
Reagovat
Ereinion
to určitě ne, ale s Wawrinkou je to pro mě 50:50 zápas
Reagovat
Krisboy
Medvěd ještě nevyhrál petiseťák? Hmm, zajímavé.
Reagovat
FulnekUltras
ale Wáwra potvrdil, že "starochy" dnes ještě neradno odepisovat. Kéž by teď ještě trochu provětral big3.
Reagovat
smazaný uživatel
Zverev bude ve finále.
Reagovat
smazaný uživatel
A rupne ho s Federerem.

Huah !
Reagovat
JCFerrero
A potom sa zobudis Huah
Reagovat
JCFerrero
By musel Djokovic hrat asi lavackou aby prehral s Federerom, ten uz s itf Sandgrenom bude mat problemy
Reagovat
EllNino
ITF ... perlíš :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo no.

Nadal - Djokovic on hard courts since 2015: 0:8

Federer - Djokovic on hard courts since 2015: 5:7

Myšlení ti moc nejde ty levá ruko
Reagovat
JCFerrero
Co to pleties Rafu? h2h zase nejake obodobie, co tenis sa hra od 2015, tysi strasne strasne hlupy ale fakt hlupy clovek. Pozri na chlpacika h2h celkovo s rafom a djokym ani to nemusim tu pisat lebo to kazdy vie
Reagovat
smazaný uživatel
Píšeš, že by Djokovič musel hrát levačkou, aby prohrál s Federerem. Já ti dávám čísla, která ukazují, že lžeš a opět si skončil jako šašek.

Nic víc, nic méně.

Zkus začít na nějakých dětských fórech, třeba k nějaké hře na PS4, nebo na mobilu - jako Farmville forům, The Sims forum atd.

Po pár letech přijď sem, mezi dospělé lidi.
Reagovat
JCFerrero
Piseme o tom ze Djokovic porazi lahko Federera a ty napises h2h z hardovych kurtov od roku 2015 medzi djokym a rafom. Vsak ty si neuvedomujes aky si totalne vygumovany?
Reagovat
smazaný uživatel
Já ti srovnávám bilanci na hardových kurtech v rámci BIG3.

Čímž eliminuji tvé tvrzení o tom, že by Djokovič musel hrát levou rukou. Ty to pořád nevidíš, protože jsi mentálně zaostalý.

Ale to je v pořádku, každý nemůže být chytrý.
Reagovat
JCFerrero
To uplne nema zmysel co ty vytvaras :D Generator nahodnych slov.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, to je rozumná diskuze.

Logicky to nechápeš protože jsi retard.
Reagovat
JCFerrero
Hoci aky IQ test by som s tebou vyhral, uplne vidno aky si tupy.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic prehra skor s Raonicom, nez s Federerom.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš?

Já přemýšlím nad tím kurzem.

Bude TB 1,5
Raonič vyhraje set 1,7

Ale trošku mě děsí ta H2H
Reagovat
HolyMotors
A skor s Federerem než s Nadalem.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mé bilancování je zásadní zítřejší projev Federera.

Pokud rozbije Tennyse 6:2 6:2 6:1, naseká 45 winnerů oproti 15ti UE a bude mít 1st serve 80%, tak si řeknu, že šance je.

Pokud to však bude vypadat jako poslední dva matche a jejich pasivní začátky, tak budu negativní
Reagovat
turista
To by se rafafans hodilo co? Aby vám pak Raonic nevypráskal i vašeho koně.
Reagovat
Marduch
Nepamatuji se, ze by se Rafa nekdy nechal vyradit hracem, co predtim porazil Djoka ci Fedexe..
Reagovat
turista
Co není může být. Myslím si, že Novak Miloše Raonice nějak přežije a pokud se zopakuje loňské finále tak i výsledek bude stejný. V ATP Cupu to bylo podobné. Byl to boj od základní čáry. Ale ve výsledkové tísni Novak vždycky zahrál přímý bod z podání a božský Rafa byl v háji.
Reagovat
turista
Navíc z BH strany je prostě Rafa navzdory svému kvalitnímu BH CC slabší než Novak.
Reagovat
Nola
bavit sa o finale mozeme, ak tam obaja postupia, dnes je pondelok, nie nedela, v zatial si daj radsej panaka a modli sa, aby zajtra Novak postupil.....
Reagovat
turista
Bude to mít zítra Novak moc těžké, to nerozporuji. Milos Raonic si prožil dost velké zdravotní potíže a je zase dobrý. Budiž i jemu přáno.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist