Wawrinka vyhrál sedmé finále v řadě, v Tokiu získal čtvrtý letošní titul

11. 10. 2015, 08:02
Aktuality 22
ATP TOKIO - Stan Wawrinka proměnil titul už sedmé finále v řadě. V Tokiu nejvýše nasazený Švýcar triumfoval po výhře 6-2 6-4 nad francouzským kamarádem Benoitem Pairem a vybojoval tak svou čtvrtou letošní a celkově 11. trofej.
Profily hráčů
Stan Wawrinka

Stan Wawrinka v posledních dvou sezonách vyhrál všech sedm finálových duelů, do nichž nastoupil. A nebyly to triumfy jen na malých turnajích. Naopak. Loni dokázal zvítězit na Australian Open, letos na Roland Garros či na Masters v Monte Carlu. A dnes slaví na podniku ATP 500 v Tokiu.

Třicetiletý Švýcar v japonské metropoli potvrdil roli nasazené jedničky. V dnešním finále porazil 6-2 6-4 svého dlouholetého kamaráda a občasného deblového parťáka Benoita Paireho, s nímž si poradil popáté v šestém vzájemném duelu. 



Čtvrtý hráč světa Wawrinka ve svém jubilejním 20. finále získal 11. trofej. Poprvé v kariéře vyhrál čtyři turnaje během jedné sezony.

Šestadvacetiletý Francouz Paire hrál finále potřetí, jediný titul získal letos v červenci na antuce v Bastadu.

• ATP 500 TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 1.263.045 dolarů
nedělní výsledky (11. 10. 2015)
• Dvouhra - finále •
Wawrinka (1-Švýc.) - Paire (Fr.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
Roger_Federer
Lubot...cekam
Voegele 2,05
Larsson 3,4
Kudtyavtseva 3,0
N.Kiechenok 3,1
Reagovat
Davor1
Cuevas
Vogele
Beck
Wang
Reagovat
Mayo
Pekne on
Reagovat
smazaný uživatel
fandíš Rafovi? :) hned první výměna špičková :))
Reagovat
Mayo
a komu inému by som mal?
Reagovat
smazaný uživatel
ptala jsem se, jestli se díváš, co jsem teď četla, tak se ti to sekalo :D
Reagovat
Mayo
hej bolo to také posekané všelijaké :D ale dačo som videl aj normálne no...zahral tam hlavne jeden intergalaktický obhod z forehandu aké vie len on, ten ma potešil (:
Reagovat
smazaný uživatel
byly tam světlé momenty, body za snahu se mu upřít nedají, bohužel Djokovič přicestoval z jiné galaxie a natrvalo se usadil v Pekingu ;))
Reagovat
Mayo
ach ty iná galaxia :D
Reagovat
smazaný uživatel
ty jsi taky intergalaktický, Mayko :P :)
Reagovat
kada.tom
Borna zdolal Dolgopolova a je ve 2. kole :-))
Udělal mi radost tím vybojovaným TB ve 3. setu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Wáwra je stejně unikát, buďto hraje tužku s přístupem "dlabu na to, no a co" anebo si jde za titulem jako Stan the Man, aniž by to kdokoli čekal. V Tokiu to bylo samozřejmě něco jiného, byl nasazenou jedničkou, tak se očekávalo vítězství. Proti taktéž nevyzpytatelnému Pairovi potvrdil celkem přesvědčivě svoji stoprocentní finálovou bilanci, až na ten fail ve 2. setu za stavu 1:1 a 40:0, to jsem se taky zasmála :DD
Reagovat
smazaný uživatel
opravím se, tou stoprocentní finálovou bilancí myslím to, že když už dojde do finále, tak předvede 100% výkon, aby získal titul, o čemž vypovídá těch posledních 7 vítězných finále, a ne že ve finále nikdy neprohrál :D každopádně dneska čtu samé dobré zprávy, krom Wawrinky taky Vaidišová, Muguruza a Pospa s Ponožkářem konečně :)) No a finále v Pekingu je sice hodně očekávané, ale já bych to s tím comebackem Rafy nepřeháněla, jak tu někteří vykřikují, dopadne to jako na té exhibici v Bangkoku ;)
Reagovat
Kozoroh
Komu fandíš v Pekingu?
Reagovat
smazaný uživatel
fandit nebudu, podívám se jako neutrální divák, sice bych už nějaký větší úspěch Rafovi přála, ale tohle je Noldovo království a vzít si to nenechá ;) spíš bych chtěla vidět vyrovnanější duel než debakl :)
Reagovat
babolat.cz
Proč nehraj Aspik v Šanghaji? Došli mu love na hotel nebo na praní prádla?
Reagovat
EllNino
seš jim posledlej, že o něm píšeš, ikdyž nahraje ?
Reagovat
darek.vrana
Nemá žebříček?
Reagovat
kada.tom
Sice nemám Stana moc v oblibě, ale to od něj by se mohl Tomáš učit v tom směru, jak se využívaj šance na zisk titulu a především jak se hrajou turnajová finále ..
Reagovat
Kozoroh
No jo, ale Stan začal finále pravidelně vyhrávat až v posledních dvou sezónách, do roku 2014 měl na kontě jen čtyři tituly. Teď jich má 11, stejně jako Tomáš. Je ale třeba Stanovi přiznat, že finále zvládá líp než Tomáš.
Reagovat
Frick
Si tam Wáwra zaonanoval. :-D
Reagovat
EllNino
nad francouzským kamarádem Pérem ...:D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist