Wawrinka vyřadil obhájce titulu Murrayho a je poprvé v semifinále! Vyzve Djokoviče

5. 9. 2013, 22:50
Aktuality 318
US OPEN - Ve výborné formě hrající Stanislas Wawrinka dnes na US Open porazil hladce ve třech setech obhájce titulu Andyho Murrayho a poprvé v kariéře postoupil do semifinále grandslamového turnaje. O finále se utká se světovou jedničkou Novakem Djokovičem.
Stanislas Wawrinka

Andy Murray na loňském US Open získal svou první grandslamovou trofej a letos tak poprvé nastupoval v pozici obhájce titulu. Už před turnajem přiznal, že je to pro něj nová zkušenost a že se cítí být pod větším tlakem. A svými výkony v zápasech to potvrzoval. Přes čtyři soupeře sice postoupil bez větších potíží, set však ztratil s Leonardem Mayerem i Denisem Istominem.

V dnešním čtvrtfinále už ale nevýrazný výkon srážený špatnou koncentrací světové trojce nestačil na rozjetého Stanislase Wawrinku. Proti Švýcarovi, který v prvním kole vyřadil Radka Štěpánka a v osmifinále po velmi dobrém výkonu i Tomáše Berdycha, si nevypracoval jediný brejkbol a zcela po zásluze prohrál 4-6 3-6 2-6.



Zápas se lámal zřejmě už v infarktové koncovce prvního setu, ve které Murray dokázal odvrátit pět setbolů, než o podání přišel. Ve druhém setu svěřenec Ivana Lendla ztrácel již od stavu 2-4. Ve třetí sadě agresivně hrající Wawrinka potvrdil dominanci dvěma brejky a využil hned první mečbol po dvou hodinách a 17 minutách.

Murray tak přišel o sérii čtyř finálových účastí na posledních grandslamových turnajích, do kterých zasáhl. "Je úžasné porazit tu obhájce titulu po takovém výkonu. Po vyhraném prvním setu jsem se uklidnil a získal důležitou sebedůvěru pro zbytek zápasu," uvedl v rozhovoru na kurtu po utkání Wawrinka. "Byl to jeden z mých nejlepších zápasů."

Posledním obhájcem titulu, který se nepropracoval ve Flushing Meadows alespoň do semifinále, byl v roce 2004 Andy Roddick. Americký tenista tehdy cestu za obhajobou svého jediného grandslamového titulu v kariéře skončil ve čtvrtfinále se Švédem Joachimem Johanssonem. 

Wawrinka byl dosud ve čtvrtfinále grandslamového turnaje třikrát a vždy prohrál. Na US Open to bylo už v roce 2010, kdy nestačil na Rusa Michaila Južného, mezi osmičkou nejlepších skončil i letos na French Open a v roce 2011 v Austrálii. 

"Bylo to úžasné, asi jsem nemohl hrát lépe. Jsem poprvé v semifinále grandslamu. Kromě Andyho jsem musel hodně bojovat i s podmínkami, které vůbec nebyly jednoduché. Hodně foukalo," řekl Švýcar, kterému patří desáté místo v žebříčku ATP.

Djokovič ztratil první set
V premiérovém semifinále se osmadvacetiletý Wawrinka utká s loňským poraženým finalistou a světovou jedničkou Novakem Djokovičem, se kterým letos odehrál parádní pětisetovou bitvu ve čtvrtfinále Australian Open. Švýcar tehdy nakonec padl 10-12 v pátém setu a prohrál už 11. vzájemný zápas.

"Stan zapracoval na pohybu, zlepšil variabilitu hry a hraje vyrovnaněji, což mu dřív chybělo," řekl Djokovič, který Wawrinku porazil dvanáctkrát ze 14 vzájemných zápasů. Naposledy s ním prohrál v roce 2006.

První hráč světa Djokovič ve čtvrtfinále porazil ruského tenistu Michaila Južného ve čtyřech setech 6-3 6-2 3-6 6-0. Zápas Djokoviče s Južným vypadal v prvních dvou sadách pro Srba na jasnou záležitost, ve třetím setu si však nezvykle vysokým počtem nevynucených chyb zkomplikoval situaci, poprvé na turnaji ztratil set a utkání se protáhlo na dvě a půl hodiny. 



"Byl jsem ve třetím setu pasivní a pustil ho do hry. Ale pak jsem zmobilizoval síly, začal se soustředit na každý bod a dostal zápas pod kontrolu," řekl Djokovič, který nastřílel 32 vítězných míčů, ale udělal neobvykle mnoho chyb - celkem 45. Z lože Srbovi fandil i britský miliardář Richard Branson.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Španěl Rafael Nadal a Francouz Richard Gasquet.

- GRANDSLAM US OPEN 2013 -
(USA / New York, tv. povrch, 34.300.000 dolarů)
čtvrteční výsledky mužů (05. 09. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Wawrinka (9-Švýc.) - Murray (3-Brit.) 6-4 6-3 6-2
Djokovič (1-Srb.) - Južnyj (21-Rus.) 6-3 6-2 3-6 6-0

Semifinálové dvojice:
Djokovič (1-Srb.) - Wawrinka (9-Švýc.)
Nadal (2-Šp.) - Gasquet (8-Fr.)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

318
Přidat komentář
Frick
Do její hlavy nevidim, ale řekl bych, že jí vylítnutí na 50k ITF už ve ČF moc na psychyice nepřidá. Pokud tedy jí trápí to, že je ven z TOP 100, vinou čehož už ani neůže bejt se ségrou...
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš Federera nikdo ohrozit, co se startu na TM týče, němůže. Federer je snad přihlášený v Šanghaji, Basileji a Paříži ne? Navíc v hale jsou Djokovič a Nadal o poznání slabší než na hardu. A chtělo by to, aby Roger letos konečně vyhrál turnaj Masters 1000 a výš. Vyhrát za celý rok jen jeden turnaj a to pouze přípravnou 250ku (Halle), to je pro hráče typu Federer ostuda. BTW příští rok Federer vyhraje kalendářní grandslam, tak se těšte :D.
Reagovat
tommr
Djokovic a Nadal už mají účast na TM jistou a jejich výkony a výsledky v závěru sezóny nebudou mít na postavení Federera žádnej vliv. Federer bude o účast na TM bojovat jen s hráčema na 5-10.místě ... :)
Reagovat
Denis92
v Parizi prihlaseny neni a myslim,ze pokial to nebude nutne tak tam ani nepojde kedze TM je hned po Parizi..
Avsak,to ze sa Roger nedostane na TM toho by som sa vobec nebal..nema ho kto vytlacit z TOP8
Reagovat
MarcelPersch
Tezko rict, jak bude Rafa hrat v hale, na hardu timhle stylem taky nikdy nehral, treba to bude slavit uspechy i hale, kde by to chtelo dodat potrebne sebevedomi, aby tam taky neco vyhral.
Reagovat
carolyn
http://sport.aktualne.centrum.cz/wawrinka-kvuli-tenisu-opustil-rodinu-federeruv-stin-je-pryc/r~24a5bb4816c811e3bd4f0025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=sportbox&utm_campaign=A&utm_term=position-2
Reagovat
Nola
je oveľa jednoduchšie ako ho obhájiť, po prečítaní niektorých diskusným príspevkov sa nestačím diviť, Andy je porovnávaný s Caro, niektorí mu dokonca predpovedajú prepad v rebríčku, buďte trochu objektívni a pozrite sa na toho svojho, ako sa mu darí obhajovať titul, nie som Andyho fanynka, ale on predsa vyhral Wimbledon, kde niektorí favoriti skončili skôr, ako sa turnaj pomaly začal...Andy nezvláda tlak a nie je sám, Nole je na tom podobne, a podobne bol na tom Rafa v roku 2011
Stan zohral výborný zápas, Nole včera, vlastne dnes, veľmi priemerný, bude to rozhodne veľmi zaujímavé SF, na druhej strane pavúka je asi víťaz jasný :D, Rafovi fans majú hody
Reagovat
a.magerova
Jj koukla jsem na toho svého a i když se mu letos nedaří, tak obhajoby mu šly celé roky moc dobře :-))

Ale tak nestěžuju si, Švýcara v SF mám ;-)
Reagovat
Nola
ahoj, nie že by si nemala pravdu, ale môj príspevok sa teba vôbec netýkal :D
Reagovat
a.magerova
Já vím že ne, ale potřebovala jsem si v této, pro mě smutnější době, zlepšit náladu aspoň takto ;-)
Reagovat
a.magerova
Navíc, jednoho zdejšího Andyho fanouška jsem již osobně povzbuzovala bo přesně vím jak mu je.

Ale samozřejmě, že vím jak jsi to myslela a máš pravdu.
Reagovat
Nola
tomasinho je zarytý fanúšik Andyho, je objektívny k hráčom, neprovokuje, má správne postrehy, viem si predstaviť jeho frustráciu, podobné pocity som prežívala vo finále Wimby, niektorí chlapi si tu masírujú svoje chlapské "EGO"
Reagovat
Sonja
Tak to bych se hádala, že neprovokuje:-))
Reagovat
Nola
možno, ale ja som také niečo zatiaľ nepostrehla, asi nečítam všetky príspevky..
kde máme predsedu ?
gigin kde si?
Reagovat
Sonja
Dobře děláš:-))
A kde je gigin nevím...
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkná slova, jen co je pravda :-)) Sonja kecá, té si nevšímej :-)))
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku ATP k dnešnímu dni tj. po zkompletovaných čtvrtfinálových zápasech. Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Tomáše, hvězdička znamená, že se hráči dostali do semifinále a ještě tudíž můžou na USO získat další body (až 1280 bodů za titul) :

1.Djokovic 10500 (+5965) *
2. Nadal 9580 (+5045) *
3. Murray 7060 (+2525)
4. Ferrer 6850 (+2315)
----------------------------------
5. Berdych 4535
----------------------------------
6. Federer 4515 (-20)
7. Del Potro 4425 (-110)
8. Tsonga 3425 (-1110)
9. Gasquet 3165 (-1370) *
10. Wawrinka 3150 (-1385) *
11. Raonic 2555 (-1980)
12. Nishikori 2315 (-2220)
...
21. Anderson 1775 (-2760)
...

Tomáš Berdych sice zůstává pátej, ale jeho náskok před Federerem a Del Potrem je jen minimální a může o něj přijít už během DC víkendu pokud při něm neobhájí lonský semifinálový body což trochu paradoxně hrozí zejména při hladkým postupu našich do finále ...

Překvapivý výhry Gasqueta nad Ferrerem a Wawrinky nad Murraym navíc Tomášovi trochu nečekaně zkomplikovaly i boj o účast na TM. Gasquet se může v případě zisku titulu na USO Tomášovi přiblížit až na 90 bodů, Wawrinka se může v případě zisku titulu na USO Tomášovi přiblížit až na 105 bodů. Tomáš se ted proto bude muset spoléhat na pomoc Nadala a Djokovice. Pokud semifinále dopadnou podle očekávání a vyhrajou Nadal a Djokovic tak bude možný říct, že prvních 7 hráčů žebříčku má účast na TM skoro jistou a ve zbytku sezóny se bude bojovat jen o to poslední postupový místo mezi Tsongou, Gasquetem a Wawrinkou. Pokud by ale v semifinále Gasquet a Wawrinka opět uspěli tak můžou reálně ohrozit i hráče na 5.-7.místě a mohlo by dokonce dojít i k nedávno ještě nemyslitelnýmu - TM bez Federera ...
Reagovat
Fandina
Roger může ještě nějaké body uhrát na dalších turnajích, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Kura tommr.
Gasquet v race ztrácí na RF 290 bodů a během září pojede do Bangkoku(bude nasazená 2) a Pekingu. RF nikam. Myslíš, že to je pro Gasqueta velký problém být už na konci září před RF?
Reagovat
tommr
důležitý bude hlavně jak dopadnou semifinálový zápasy na USO. Pokud v nich Gasquet a Wawrinka uspějí tak se budou muset příznivci Tomáše, Federera a Del Potra začít bát ... :)
Reagovat
a.magerova
A co možnost udělení divoké karty pro Rogera na TM ?! ;-)
Určitě by to šlo za nějaký bakšiš :-P
Reagovat
Fandina
Co se týká Race, tak Tomáš je přihlášen na další turnaje, ale Roger ne, takže doufám, že Tomáš si TM uhraje. Nevím ale, kde si to chce uhrát Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jako drtivá většina počítám, že prohraje. Přesto to bude mít RF dost nahnuté.
Však si povíme na konci září. Nevím přesně, kolik si bude Gasquet připisovat, ale nedivil bych se kdyby stáhl ztrátu na nějakých 50 bodů.

Zajímavé, když Tom má náskok 700 bodů, tak se strachuješ. Ale RF bez formy s náskokem 290, bez účastí na turnajích, považuješ za jasného účastníka TM.
Reagovat
Nola
je jasné komu treba treba fandiť v SF.....
Reagovat
smazaný uživatel
No a pokud Gasquet postoupí, tak si může RF odškrtnout ve svém kalendáři volno.
Reagovat
Fandina
janekda, volno si může odškrtnout, pochud Ríša postoupí, ale pořád je ještě šance, kdyby hrál nějaký turnaj a odsunul toho nejslabšího. Ale Roger není nikam přihlášen.
Reagovat
Fandina
oprava ... pokud
Reagovat
Fandina
dodatek, odkaz na schedule her
http://live-tennis.eu/playersSchedule
Reagovat
smazaný uživatel
to samé jsem psal už dřív
Reagovat
Fandina
janekda ... jsi lepší ... úsměv
Reagovat
tommr
já se na Race žebříček vůbec nekoukám, protože ty čísla tam uváděný nejsou úplně spolehlivý. Tomáš i Federer jsou na tom zhruba stejně - mají skoro stejně bodů v žebříčku a obhajujou do konce sezóny skoro stejně bodů. Oba jsou stejně ohrožený a čím dál Gasquet a Wawrinka na USO dojdou tím hůř pro ně ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ale i vtom race má Tom určitě přes 200 bodů náskok. A hraje DC, a v září hraje 2 turnaje.

Čili náskok G. a W. se může zmenšit, ale ne tak razantně jako Feďovi. Delpo má na Toma jenom pár bodů, ale nehraje nic. Tsonga je hodně vzadu.

Podle mýho má Tom luxusní pozici a jenom v případě nepříznivé souhry náhod by na TM nepostoupil.
Reagovat
tommr
ten DC jsme už myslím probírali - tam Tomáš opravdu nemůže nic získat, jen ztratit. A jaký dva turnaje v září máš na mysli? Já si myslím, že po DC si dá Tomáš jako každej rok oraz a začne hrát až v říjnu v Asii ... :)
Reagovat
Fandina
Race pro TM tak jak bylo uplynulé pondělí je dole odkaz. Je uváděno na oficiálním webu ATP a nemůže být nespolehlivé. Aktuální ale bude až v pondělí po US Open. Pokud bude dohráno, samozřejmě. Viz odkaz
http://www.atpworldtour.com/Rankings/YTD-Singles.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
probirali. ale porad jsi mi nevysvelil, jak Tomovi mohou byt odebrane body z race. porad pisu o race. :)
Reagovat
smazaný uživatel
probirali. ale porad jsi mi nevysvelil, jak Tomovi mohou byt odebrane body z race. porad pisu o race. :)
Reagovat
Fandina
tak tak, v ráce body narůstají. Je to pořadí za kalendářní rok.
Reagovat
tommr
problém je v tom, že ty pořád mluvíš o Race žebříčku zatímco já mluvím o tom normálním. Nejspíš si proto porozumíme teprve až těsně před TM kdy se oba žebříčky sjednotí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak dobre. v normalnim zebricku bude mit po DC naskok 1300 bodu nebo kolik. Na oba dva. naprosty luxus.
Reagovat
Fandina
Ná zapas Noleho se Stanem se těším. Předpokládám, že to bude hodně vyrovnané, jako na AO. Noleho považuji za lepšího hráče, ale pokud ho Stan přehraje, bude to pro mě příjemné překvapení. V semifinále držím palce Stanovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Já fandím Djokovi a těším se na finále Djok - Gasquet :))))) A to jsem nic nepila podotýkám :)))))
Reagovat
Fandina
Ríšovi také fandím, já mu fandím hodně dlouho, z cizích je hned za Rogerem, mě se na něm líbí jeho sekané údery, ale i jeho celkem variabilní hra a celkově pohodová dojem z jeho hry. Ale Rafa má po návratu tak úžasnou formu, podle mě hraje rychleji než dr´řív, běží dřív do úderů, takže to nevidím pro Ríšu reálně. Ale samozřejmě mu taky budu v semifinále fandit. Mám na něj slabost.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že v mužské části USO není nic nereálné :))) Mně je taky sympatickej svým projevem, herním i osobním. Sice má šance minimální, ale to neva, budu mu držet palce. I Rafa je jen člověk :)))
Reagovat
Fandina
Já se na ten zápas těším, jsem zvědavá co oba předvedou. A přeji Ríšovi ... go go go
Reagovat
Sonja
No konečně jste se zas objevili:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Asi jsem zaspala na vavřínech, jako Nole :D děkuji Sonji, já jsem spíš taková tichá pozorovatelka tady toho dění :)
Reagovat
majovap
http://m.sportky.topky.sk/cl/15/112917/Murray-v-tom-ma-jasno--Za-tie-peniaze-musia-aj-zeny-hrat-ako-muzi
Reagovat
smazaný uživatel
noo niekedy to je komicke,že maju rovnake platy
ako Wawrinka by si zaslúžil určite viac ako Penneta

o tom potom
ale čo už
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes co futbal alebo tenis?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zítra zápas mých dvou oblíbených tenistů...to je situace, ale pokud vyhraje ten či onen, tak nebudu tolik zklamaná, ale když já bych to tak přála oběma- Nolemu i Stanovi, i když ten Stan by si to zasloužil asi o něco víc- to co včera předvedl proti Andymu nemělo snad žádnou chybu, hold Andy pro mě nebude nikdy žádný TOP hráč, ten si vyhrál svůj wimbl a myslím,že tím to pro něj zhaslo.Takže zítra budu věrná- budu fandit Nolemu- ale když vyhraje Stan tak to taky žádná tragédie pro mě nebude. Hl. aby to byl kvalitní, hezký tenis a bylo se naco dívat, což si myslím že snad pravda bude. A budu ráda když by náhodou překvapil i Ríša, i když to by asi Nadal musel vstát zadkem nahoru aby dopustil nějaké komplikace. I když ho nemám ráda, musím uznat, že letos na něj nikdo nemá, jen kdyby přestal dělat ty svoje rituály, hned by byl svět veselejší. Tak tenisu zdar- nazdar:)
Reagovat
smazaný uživatel
jaké pekne meno
:DDD
jeeej
Reagovat
smazaný uživatel
Ve skutečnosti je ještě hezčí :D
Reagovat
Pe3k
V kolik zítra hrajou? (seč)
Reagovat
PetaM
To se ještě neví :) :) Plán na zítřek bude asi nějak kolem půl noci (našeho času) :D :) +-
Reagovat
smazaný uživatel
Noo konečne sa Wawrinka ukazal

ale Andy jeden z najhoršich vykonov
akokeby vôbec nechcel vyhrať
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovi gratulka, jsem zvědavá, co předvede nabuzenej Stan :)) zajímalo by mě, kolik lidí si ho dalo do fantasy, mě teda to ani nenapadlo :)) Nicméně zbyly zajímavé mužské dvojice, které nikdo nečekal :)
Dneska fandím Sereně, no jak jinak. A Flavia by mohla velice mile překvapit a vyřadit Viktorku. A byl by to super páteční tenisovej večer :)))
A děkuju sympatickým nickům, kteří mi radili ohledně PC. Jak jsem psala, panují tu přátelské vztahy a to je fajn :))
Reagovat
Fandina
Přátelské vztahy jsou dobré a já je mám také ráda, ale jen pokud se do mě někdo nenaváží, ale jinak souhlas ... úsměv
Reagovat
Sonja
Není zač...
:-)))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
:))) děkuju hlavně těm, kteří mi napsali a opravdu poradili :)) Ale to vy dvě vlastně taky :)) takže dneska objednáno, v pondělí doručeno a můžu začít vitruálně řádit :))))))))
Reagovat
woody
Ač jsem si nastavil budíka na 2:30 a opravdu chtěl vstát, tak jsem zůstal v posteli. Těším se dnes na záznam, ale řekl bych, že Djokerův servis trochu slabší než na co jsem byl zvyklý. Proti Wawrovi to nebude lehkej zápas, Djoker nemůže sázet jen na obranu, bude muset aktivně returnovat, aby nebyl nesutále pod tlakem. Těším se :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu jsem tě včera poškádlil ;-)
Snad promineš.

Ale v podstatě jsem rád, že postoupil Nole. Se Stanem by to mohl být pěkný tenis.
Reagovat
Sonja
Po 3. setu jsem tě proklínala...
:-DDD
V pohodě;-)
Reagovat
pockerface
Přála bych Wawrinkovi titul.Ať letos vyhraje někdo mimo top 6.GO Stando go.
Reagovat
letityfanousek
Andy zklamal, no nejlepší Švýcar současnosti (kdepak rogerko) si to zaslouží. Ten Robot (pan Nuda Federer) bude mít možná dost práci aby ho ještě na konci roku Wawro nepředběhl v TM, kéž by! Ne nemám Federera rád, jen kecá co se mu hodí, nehraje DC, na oko se chová jak matka tereza ale je to křivák.
Jak vidíte opírám se do tenistů, nejsem vulgární na diskutující jako třeba spaniel, takže kdo chce oponovat, tak pište svoje výplody o tenistech a mne laskavě vynechte. Pokud ne, tak si nase**e
Reagovat
smazaný uživatel
Nekecá. Je to opravdu brutus!
Reagovat
Fandina
Roger žádný křivák není, takže tvůj příspěvek neberu. Jinak co se týká spaniela, jeho příspěvky mají logiku, takže je ráda čtu.
A jinak jsem si dovolila přečíst tvůj článek, i když fandím Rogerovi, sorry ... úsměv
Reagovat
spaniel
"Nejsem vulgární na diskutující..."
"Naser.e si..."

Jasne. Jsi jen natvrdly nouma a ubohý provokatér. Mas se co učit. Treba ti da forehand lekci, protože v provokacich je on jak Goebels a ty jak nejaka Juanita z Esmeraldy.
Reagovat
Roger_Federer
Koukam, že niže to už vře, jestli je lepši Nole nebo Rafa..
a pořad ti sami.., nejspiše je jim fuk, jestli jde o Federera nebo Djokoviče.
Reagovat
Sonja
Tak dnes cca ve 20:00 začnou ženská semifinále- nejdřív Vika-Penneta, pak Serena-Nalina...těším se:-))

http://www.usopen.org/en_US/scores/schedule/index.html?promo=subnav
Reagovat
smazaný uživatel
NaLi by mohla Serenu poradne vystavit aby pak nemela silu na ctyrhru a H+H by toho mohly vyuzit :-) :-D
Reagovat
Rafaeoli25
Nole mě fakt vystrašil, no Rafa má o čem přemýšlet, tenhle výkon je varováním a hozenou rukavicí :-)
Reagovat
Roger_Federer
Znovu se te musim zeptat..,po přečteni spousty tvych přizpevku za nekolik dnu..Me napada otazka:Je pro tebe Rafa vic, než tenisova ikona a hezky muž??

Ps: pokud ovšem nejsi Marty28, to by vše vysvetlovalo. :):)
Reagovat
Reti64
Veliká gratulace k postupu do semifinále již na 14. GS v řadě!:-))
Reagovat
Sonja
Jo, to je hezké...ale výkon musí nahoru:-)
Nole 32/45
Mikhail 15/31
Reagovat
Rafaeoli25
Fakt nevim kdy naposled udělal Nole tolik chyb, tohle je fakt horor..
Reagovat
Sonja
Neznám hráče, kterýho by vítr tolik negativně ovlivňoval jako Novaka...to je katastrofa, co dnes předvádí.
Reagovat
Amputace
Už jsem chtěl jít spát, ale tohle může být ještě zajímavé.
Reagovat
Rafaeoli25
Nepřijde mi, že by nějak moc foukalo. Bane, problém je jinde..
Reagovat
Rafaeoli25
Ale labil mu spolehlivě pomáhá, takže dnes se bát nemusí, i kdyby udělak UE 100..
Reagovat
Amputace
No dobře - jdu spát :) Doktor zklamal, mohl ještě zabojovat.
Reagovat
Rafaeoli25
Víš jak se to říká..pařez zůstane pařezem a Južnyj Južnym :-)
Reagovat
Amputace
Mohl alespoň předvést jedno ze svých oblíbených čísel :D
http://www.youtube.com/watch?v=fi-CgSO9Evw
Reagovat
Rafaeoli25
Je nejvyšší čas rozsekat si palici na maděru..
Reagovat
Sonja
Že foukalo bylo vidět na tričkách...a i Novak to po zápase zmínil.
No nic, hlavně že to dal. Proti Wawrinkovi to musí bejt o 1000% lepší výkon, jinak to fakt nedopadne dobře.
Reagovat
Sonja
A teda hlavně to bylo vidět na Noleho timingu...naposled hrál na USO tak zle loni ve finále.
Reagovat
Rafaeoli25
Se Stanem to bude tipuju pětiseťák, rozhodnou pevnější nervy..
Reagovat
Sonja
To je možný...aspoň v jednom semifinále bude drama.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Rafa za to nemůže, on holt narozdíl od Noleho na jednoručáky umí..:-)
Reagovat
Amputace
Ale - doktor breaknul? Člověk se chvíli nedívá a ono hned toto..
Reagovat
Rafaeoli25
30 UE za dva a půl setu?!..hm, nevim jestli má takhle hrát adept na titul, co porazí Rafu v nejlepší formě kariéry..
Reagovat
Rafaeoli25
Otázka dne bude znít: Hrál hůř Murray nebo Južnyj?..těžko říct, každopádně jejich vzájemnej zápas bych fakt vidět nechtěl..
Reagovat
Rafaeoli25
Južnyj ať už se de bodnout trotl neschopnej, proti nejlepším je vždycky jak fackovací panák..Lleytone proč si s nim jen prohrál?! :-(
Reagovat
Sonja
Spáš Lleytone, proč si ho tahal do pěti setů? Južný je dnes určitě i dost unavený...jinak se hraje ošklivý tenis, oba shodně po 18 UE (přičemž dohromady maj stejný počet winnerů)
Reagovat
Sonja
*Spíš

No a samozřejmě čím víc chyb, tím opatrnější hra, aby k nim nedocházelo --> ještě větší nuda
Reagovat
Rafaeoli25
To má být vtip? Hewitt si to prohrál úplně sám, dokonce dvakrát. Jinak tenis je to fakt otřesnej..
Reagovat
Amputace
Jako Novak nic extra musím říct. Opravdu se začínám těšit na to semifinále.
Reagovat
Rafaeoli25
Jestli hrát takhle i v sf, tak bude Stan mírnym favoritem..
Reagovat
Rafaeoli25
No Nole dost chyb, přesto to na labila stačí, na Stana ale nevim nevim..
Reagovat
Mayo
Srb facká
Reagovat
Sonja
Neřekla bych, že "facká"...nehraje nic moc (zas mu to ztěžuje vítr:-X) a 1.set rozhodl brejk, který mu Južný vyloženě daroval nevynucenými chybami.
Reagovat
Mayo
(:
Reagovat
Reti64
IDEMOOO!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Taky fandím, zištně i nezištně :))
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasím Rafa prožívá sezonu jak Novak v roce 2011 a pevně si opět zaslouží být number one .
Reagovat
Sonja
Nemůže bejt srovnávaná s Novakovou 2011, i kdyby USO vyhrál...3GS>2GS
Reagovat
seshitec
Ano zaslouží si být no.1 v případě pokud vyhraje US nebo turnaj mistrů
Reagovat
Rafaeoli25
To bych se přel, Rafa v r.2010 taky 3 GS, přesto nehrál na hardu tak dobře jako letos. A taky nemohl startovat v Austrálii, takže měl o jednu šanci míň..
Reagovat
Sonja
To je mi buřt, že měl o šanci míň...bavíme se o faktech, ne "co by, kdyby";-)
GS jsou hlavní a z toho hlediska jsou Noleho 2011 i Rafova 2010 lepší než Rafova letošní...
Reagovat
seshitec
ale na to se historie neptá že nehrál v AUS, mimochodem tou dobou už zraněnej či nemocen nebyl. Jen se na to necítil
Reagovat
Amputace
Prožívá sezónu jako Novak v roce 2011 - co se formy týče.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlasím Rafa se vrátil po 8měsíční pauze a jen málo kdo by dokázal po comebacku dokázat vyhrát letos tolik titulů jak on plus jeden grand slam a druhý na dosah , 58 výher a 3 prohry mluví za vše .
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně tak..
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně tak..
Reagovat
Mayo
okrem Sonji to pochopil asi každý :)
Reagovat
Sonja
Tak to jsme jinde zas...ale když jsi nakousla tu pauzu- myslím, že mu mohla paradoxně spíš pomoct.
Reagovat
Amputace
Jinak nevíte: bude hrát Nadal v Šangaji? Já tak nějak pořád očekávám, že se z toho turnaje odhlásí... nejsou o tom už nějaké informace?
Reagovat
Rafaeoli25
Tak má jet do Pekingu ne? Podle mě se ale rozhodne na poslední chvíli, taky záleží na tom jak to bude s bojem o první místo..
Reagovat
worlos6
I vy srandisti, Nadal je momentálně uplně někde jinde než zbytek hráčů a porazit ho, je celkem nemožný. To by měli soudně uznat i fans Djokoviče, i on má šanci max 20%. :)
Reagovat
seshitec
jo tak to se vyplatí vsadit na kurz 4,00 když reálná max hodnota je někde na 2,35
nabídneš mi to na betfairu nebo se někde sejdem...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Když mu může sebrat set Kohlschreiber, tak Djokovič může 3.
Když v Paříži vyhrál dva sety, tak v New Yorku múže 3.
Reagovat
Rafaeoli25
V Paříži Rafa nic moc, proto měl problémy, teď je konečně ve formě :-)
Reagovat
Sonja
Rafa hrál v tom zápase s Novakem skvěle...jen první kola se rozehříval, pak už to byl zase on. Není potřeba ho shazovat.
Reagovat
Amputace
V semifinále Paříže hrál hodně dobře, ale pořád měl v tom zápase obrovské množství výpadků, které Novak okamžitě trestal. Poslední měsíc a půl je ovšem herně ještě o stupeň výš a mně jako diváka paradoxně daleko více přesvědčuje svou hrou na hardu než hrou, kterou letos předváděl na antuce.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak tak..
Reagovat
Mayo
tak ej to paradox ale Rafa hrá na harde lepšie ako na antuke to hej...ale zase tie 20 % šance omg to sú čo za reči...bude to 50 na 50 ...50 úderové výmeny 5 hodiný zápas :D:D ako vždy
Reagovat
Sonja
Tak výpadky měli oba... asi jsme nakonec sledovali dost průměrný zápas:-)
Reagovat
Rafaeoli25
Nemyslím, Rafa se bude snažit co nejvíc zabíjet..snad to zvládne ve třech setech :-)
Reagovat
Mayo
však mať proti sebe intergalaktického najlepšie hráča, ktorého ide poraziť len keď hrá zle...takže 3 ťažko
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to máš pravdu, Rafu lze porazit opravdu jen když hraje špatně :-)
Reagovat
Amputace
Myslím si, že to byl lehce nadprůměrný zápas s velkolepým pátým setem, ve kterém ze sebe oba vydali vše.
Reagovat
Mayo
Stanislas Wawrinka hľadá súpera
Reagovat
seshitec
neboj dýl jak 2h ten zápas trvat nebude
Reagovat
Rafaeoli25
Myslim že Južňáka si nepřeje, na toho má špatný vzpomínky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jukám na záznam Stana s Andym, takže i když asi dostanu držkovou, ale Tomáš teda hrál s Wawrošem líp..:))
Reagovat
Rafaeoli25
Tak o tom snad nikdo nepochybuje, že Berdych hrál líp..pokud teda neni slepej :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Uf, až mě ta tvoje příjemnost porazila :))))))))))
Reagovat
Reti64
Nezapomenutelný zážitek, jsem nadšený, díky Stane!!
W/UE: 45/37 - 15/30
1. set 16/17 - 8/15
2. set 13/8 - 5/8
3. set 16/12 - 2/7.
Reagovat
seshitec
Tak to zas bude brutalgar final.... Hajde Nole, vyndej tu hispánskou mrdinu!
Reagovat
Rafaeoli25
Ty jsi ubožák viď..
Reagovat
seshitec
Rafa je borec, ale je tak posranej a zároven vyschýzlej z Djokra, že mu to přeju, protože, to jak napálil v Montrealu do palice Noleho....On, kt. má nejpřesnější ruku...je to sráč
Reagovat
Rafaeoli25
Nezlob se, ale tomu se musim smát, jinak Nole v tom případě taky moc férovej neni když roztleskával publikum při mečbolu Rogera s poměrně jasnym úmyslem rozhodit ho..
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak očividně nevíš co znamená napálit do palice. Jo a Rafu tedy za sráče považuješ až od toho Montrealu?
Reagovat
seshitec
no tak se směj ale vzpomen co předvádel mr. Toni při mačbolech v Paříži....choval se jak psychopatickej magor, tohle ještě nikdo nepředved a nebudem snad vzpomínat jeho fotra na Wimbl 11
Reagovat
seshitec
jinak tenis hraju a čumím na něj od dob Lendla, takže vím. že pokud to netrefíš hranou, tak to letí kam chceš, kor oni
Reagovat
Rafaeoli25
Hm a co teprv předvádí Noleho Jelena nebo ten chlápek od Aguillery co fandí Rogerovi, ti jsou úplně normální..
Reagovat
Sonja
To jsou zas hádky :-O
Já si myslím, že oba- Nole i Rafa jsou féroví hráči...a příbuzný si nikdo nevybírá.
Reagovat
Rafaeoli25
Nechápu ale proč do toho motáš příbuzný, otce si nikdo nevybírá..
Reagovat
seshitec
ono je rozdíl povzbuzovat svýho přítele ve stoje a řvát u toho come on, než lítat po tribuně jak smyslů zbavenej, ale v poho, jak říkám Rafa je borec, možná i nejlepší v historii, ale ted ho Djoker vyndá...:)
Reagovat
Rafaeoli25
Myslíš Djoker ho vyndá, Rafa se lekne a prohraje?..jo to bude asi jediná šance jak ho porazit :-D
Reagovat
seshitec
nezapomen že je to na 3 vítězný sety, a tak špatně jak v Montrealu už Nole nezahraje
Reagovat
Rafaeoli25
Právě, na tři vítězný Rafu porazit pokud je v pohodě je skoro nadliskej úkol..dva se ještě nějak daj. Jinak Rafa se v Montrealu teprve rozehrával, v Cinci byl o level výš a tady o další..
Reagovat
Sonja
Nole má šanci jen pokud nastoupí do zápasu s tím zabijáckým pohledem, se kterým nastoupil letos do finále MC. Odhodlanost a sebedůvěra z něj jen sálala... bohužel od té doby nic podobného nepředvedl (proti těžkému soupeři)
Reagovat
seshitec
no uvidíš sám, Djokr se soustředí jen na slamy a ta porážka v Montralu je jen pozitivní pro něj, aspon nebude mít nos nahoře
Reagovat
Rafaeoli25
Souhlas a to k tomu ještě přičti, že na začátku zápasu byla podmáčená antuka což Rafa nesnáší, viz.i loni ve finále RG. Jinak ale Rafa hraje od Montrealu strašně útočně, takže Nole bude muset bránit víc než kdy jindy..
Reagovat
Amputace
Většího experta jsem tady dlouho nepotkal :D
Reagovat
Rafaeoli25
Soustředí se jen Slamy? A proto vyhrál jedinej z posledních šesti?
Reagovat
seshitec
dík za uznání, hlavně nic nevyvracej :)
Reagovat
Rafaeoli25
Ne ok, máš pravdu, Nole se na Montreal a Cinci vykašlal..tak moc a co nejrychleji se mu chce pryč z toho po.ělanýho trůnu :-D
Reagovat
seshitec
no jistě sice jen 1 titul, ale 3 finále a 2 semi, jeho může porazit na 3sety opravdu jen big4 a to snad není ostuda
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já neříkám, že je to ostuda, ale počítaj se hlavně tituly a v nich se Nole zadřel, resp. xkrát pod vrcholem zkolaboval, tak to prostě je..
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak může jen big4, Stan měl na něj v Austrálii matchball a o jeho nevyužití rozhodl cca 1 cm..
Reagovat
Sonja
Pokud vím, tak matchball neměl Stan ani jeden.
Reagovat
Rafaeoli25
Máš pravdu, breakball, pak by šel podávat na vítězství..
Reagovat
seshitec
zkolaboval jen v Paříži po tom co prohrál fiftýn jak se dotkl sítě, nebejt toho tak to nejspíš dotáh do vítěznýho...
jinak se prostě v danou chvíli našel zrovna hráč kt byl lepší, nebo měl větší touhu po vítězství
Reagovat
Sonja
Ano, podávat na vítězství proti Novakovi... těžší úkol si skoro nejde představit:-))
Reagovat
Rafaeoli25
Když seš si toho vědom tak o to víc nechápu proč mu najednou tolik věříš, to jaksi nemá logiku..
Reagovat
Mayo
Seshitec...ale zase Rafa tiež podával na výhru v 4. sete v Paríži a nedopodával...ked zmieňuješ dotyk treba aj toto :)
Reagovat
tito
Teda vy jste v noci řádili- Nole ho vyndá a jiné perly.. Jinak stran vynechávání Masters a soustředění se pouze na GS jsme již řešili u Andyho :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Fakt velká škoda, že byl Rafa po RG tak vyřízenej, navíc zcela neaadaptovanej na grass, mohla to bý opět sezona se třemi získanými grandslamy..já ale budu rád i jen za dva a první místo k tomu? Balzám na duši :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bude jeden a 1. místo.
Reagovat
Rafaeoli25
Bane dva, Rafa je letos prostě lepší..aby nebyl když hraje nejlepší tenis kariéry :-)
Reagovat
stopan
Ze nadal nebol adaptovany na travu? mal priblizne tolko casu na adaptovanie ako ostatny hraci, naviac ako pripravu mimosutazne odohral pred wimbledonomjeden jeden zapas.
Reagovat
smazaný uživatel
Vsadíme se? O změnu nicku na měsíc, výherce vymyslí něco peprného.
Reagovat
Mayo
1. po US Open nebude tak či tak...
Reagovat
Rafaeoli25
Stopan: Hlavně ta únava, ta antuková sezona byla vražedná, Rafa odehrál úplně všechny zápasy, narozdíl od Noleho, o Andym ani nemluvě, když odehrál od března do června pět zápasů. Tomasinho: klidně, jsem si jistý jako asi nikdy, takže o cokoli, tu změnu nicku klidně beru..
Reagovat
Sonja
Naopak, může už po USO...stačí, aby Nole nedošel do finále.
Reagovat
Rafaeoli25
To první místo jsem nemyslel po USO, i když stát se může, Stanovi věřím hodně..
Reagovat
Mayo
ale on do finále príde podľa mňa čiže 1-tka nebude...ale ja som skromný , mne stačí iba titul :D ....
Rafaeoli - to je jedno či adaptovaný alebo nie...proste vypadol s dobre hrajúcim Darcisom...síce by sa to nemalo stávať takému hráčovi ale stalo sa...buďme radi zato ako sa vrátil
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já se nevymlouvám, jen mě mrzí jak to měl Andy usnadněný, každopádně pohyb měl s Darcisem průměrnej, stejně tak timing, proto prohrál. No a k tomu Stanovi já fakt nevím, určitě Noleho dát může, uvidíme..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak on loni po USO dokonce řek, že teď už jen vyhrát Wimbl a bude spokojenej a klidně pak může ukončit kariéru. Možná to myslel vážně, jeho asi nebaví bejt furt v plnym zápřahu, je úplnej opak Rafy, Rogera i Noleho..
Reagovat
Rafaeoli25
To patřilo níž do vlákna o Andym :-)
Reagovat
rod_laver
Nevíte, kde se zase fláká gigin? :))
Reagovat
rod_laver
sorry, nevšiml jsem si konverzace Forehanda a tita, která je níže.
Reagovat
Rafaeoli25
Ještěže už je i teoretická šance, že by se Andy mohl dostat na trůn zažehnána, Matrix je opět v pořádku a v rovnováze :-)
Reagovat
spaniel
@BenRothenberg: Andy Murray admitted that after the enormity of winning Wimbledon for him, it was hard to fire himself back up and train at "110%." Wow.
Reagovat
smazaný uživatel
Donutit se k tréningu je jedna věc, ale takhle vzdát zápas ve 2. setu?
Reagovat
spaniel
Tak uz na M1000 bylo videt ze tomu nedava vse.
Reagovat
smazaný uživatel
To se dalo ještě omluvit, mdlý bývá ted na masters častěji. Tam se dalo svalit na wimbledonskou kocovinu, ted už ne.
Reagovat
smazaný uživatel
A vlastne, vypadnutím Andyho sa skončilo aj moje poškuľovanie po vedúcej priečke Fantassy league..Snáď bude aspoň bednička..

A mimochodom, neviete, kde je Gigin?
Reagovat
tito
Nevím. Psal jsem mu a zatím neodepsal. :-(
Reagovat
Sonja
V Djokolandu není, chlapi...
Reagovat
smazaný uživatel
Chýba.

A pre dnešok to balím tiež, dobrú..
Reagovat
a.magerova
gigin je OK :-))
Reagovat
PetaM
Nevím, jestli to tady už někdo psal, ale Marion hodlá v příštím roce nastoupit po boku Tsongy na Hopman cupu :) :) :)
Reagovat
Fandina
Ona se tak vyjádřila?
Reagovat
smazaný uživatel
Teď mi došlo, že stejně jako na French Open i na US v QF dochází k měření sil mezi jednoručáky a obou. Narozdíl od Paříže vedou jednoručáci !! :D
Reagovat
tito
Ještě ty s tím začínej! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mám na to právo. Já sám mám bohužel lepší obouruč než jednoruč a proto jsem dlouhodobě zamindrákovaný :D
Reagovat
PetaM
Já třeba obouruč neumím vůbec. Hraju jednoruč a docela mi to vyhovuje :D Člověk si s tím může více pohrát mi přijde :D
Reagovat
Fandina
Jednoručák je přesnější, obouruč je razantnější.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to já zas mám tu smůlu, že umím perfektní obouruč, backhandové slajsy taky, ale často hraju i tvrdé jednoruč backhandy. A tak si kolikrát těžce vybírám, co hrát.

Dlužno dodat, že tento můj klenot je zastíněn tragickou hrou nad hlavou + taky dost slabým podáním.
Reagovat
spaniel
Fandina, ani ne. Obouruční je stabilnější, mene náročný na timing, zvládneš odehrát i udery pod tlakem s razanci a vyssi micky nedělají takove problemy. Jednorucak ma vetsi variabilitu, lip schovas směr uderu, tak i slajz a dokaze pri plném švihu mit daleko vetsi rychlost nez obourucak.
Reagovat
smazaný uživatel
jednoručák na dlouhé razantní údery, obouručák na topspiny a míčky těsně za síť hodně do boku nebo na skrytí směru
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem jako Paire, bekhend na úplného amatéra solidní (obouruč), ale mixuju to, slajz,y dropshoty, to je moje, prostě hračička. Tragický pohyb, podání, u forhendu mám správný timing a postoj nohou tak 1x z 10 případů :D
Reagovat
smazaný uživatel
janekda: mluvíš mi z duše. :D Můj hlavní problém servis, smeče a celkově voleje.
Jinak, když jsem poprvé vzal raketu do ruky tak přirozeně jsem začal hrát obouruč. Možná je to lepší než bych se trápil s jednoruč. Obouruč má tu výhodu, že můžeš s jistotou hrát hodně defenzivní míčky nebo ty hodně vysoké, já prostě cítím daleko větší jistotu v obouruč. S jednoruč bych například v životě vysoký míček nevzal.
Reagovat
spaniel
Tvuj hlavni problem je hlava :D
Reagovat
smazaný uživatel
Co ty o mně víš? Kdo vůbec jsi a co tu děláš? :D :D
Reagovat
spaniel
Tvuj hlava a muj problem je momentalne krk :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hodně vysoké míčky hraju několika způsoby.

1. slajs - nejčastější. Na antuce to pro soupeře nemusí být žádný oddechový úder
2. oběhnu na forehand - jistota, ale odkrývám hodně kurt
3. volejem - jdu na síť, urychlím hru, vytvářím tlak, ale dost nejisté
4. halfvolejem - nikdo neví, co z toho bude. Jestli geniální míč nebo ko..tina
Reagovat
J.M.
Obouruč nemusí být razantnější. Razance závisí na rychlosti švihu raketou a ta může být jednou rukou i větší, z anatomických důvodů. Zrovna Wawrinka to umí vypálit neskutečně.

Každopádně asi největší (a podle některých i jedinou) výhodou jednoruč bekhendu je topspin (případně i boční rotace). Ten mají jednoručáci zpravidla větší, lepší, už kvůli práci zápěstí při kontaktu s míčem. Obouručáci mají to zápěstí víc paralyzované, jde spíš o pohyb druhé ruky, který to koriguje, a tudíž jsou často ty údery plošší a taky se hůř dosahují větší úhly ven z kurtu. I dnes Wawrinka třeba nádherně vyhnal Murrayho z kurtu tím typickým kratším bekhendem křížem s extrémní rotací, který je téměř výhradně doménou jednoručáků (aby to pak taky typicky zkazil na síti).
Reagovat
J.M.
Mimochodem, perfektní ukázka hlavní výhody jednoruč bekhendu, tedy horní plus boční rotace (takový "kick backhand"), daný prací zápěstím:

http://www.youtube.com/watch?v=FWoKA21Bm4k
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslíš spíš lift? U mě to tak funguje. Ale topspin jasně obouruč. Někdy vlastně skoro spíš hraju forehand levou rukou.

A jak se tady píše v defenzívě jasně obouruč.
Reagovat
J.M.
Tajk "lift" je spíš jen starý český výraz pro topspin - kdysi se za topspin u nás považoval větší lift, ale v angličtině je to odjakživa prostě topspin.

Ale asi je to nedorozumění - já neříkám, že hrát jednoruč topspin je nějak lehčí nebo spíš procentuálně uspěšnější. je to technicky náročné a často v některých pozicích (hlavně defenzivních) hůř trefitelné. Ale prostě jednoruč bekhendem se zpravidla dosazhuje většího, přirozenějšího topspinu, z podstaty toho úderu. protože to je daleko blíž tomu, jak se hraje forhend - ta ruka je volná a při kontaktu s míčem ho obkrouží jak pohybem paže, tak hlavně i tím zápěstím. Vůbec celý ten úder, topspinový bekhend jednoruč, je vuloženě stavěný na horní rotaci, tím, jak ten pohyb jde zezdola nahorů. Zatímco obouruč je ve výsledku plošší jak tím vertikálním pohybem paží, který není tak výrazný, tak tím, že se míček tolik nezakroutím tím zápěstím. Takže ta horní rotace pak není taková.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem starej, no :D
Pro mě je lift horní rotace.
Topspin je pro mě extrémní horní rotace. A tam pokud to netrefíš 100pro potřebuješ dost síly, čili obouručák.
Reagovat
smazaný uživatel
Při jednoruči si někdy chytám raketu levou rukou v krčku. A pak to vypadá jako rána z praku. Nádhera.
Reagovat
J.M.
V dnešní době extrémního topspinu už skoro ani nemá cenu o nějakém liftu mluvit. :-) To se kdysi říkalo, že normální lift (menší horní rotaci) pak povýšil Borg na topspin (velkou horní rotaci), ale co je Borg proti Nadalovi a spol... Vůbec, česká terminologie, asi kvůli izolaci komunistické ČSSR od světa, měla svoje speciální "jakoby anglické" termíny, které se ale v angličtině nepoužívaly. Třeba slajzu se u nás říkalo čop... Což je v angličtině zhruba podobné, ale nikdy jsem v anglickém komentáři nebo textu neslyšel nebo nečetl o nějakém "chopu".

Tak ono ani tak nejde o sílu, ale spíš o to být k tomu úderu ideálně postaven. Na to je jednoručák náchylnější, protože obouruč bekhend se dnes hraje často v otevřeném postavení, což šetří krůčky, pohyb a čas v defenzivě.

Ale hodně zajímavá byla letošní antuková sezóna, která ukázala, že v dnešním tenisu se jednoručákům daří spíš na antuce. Což je zajímavé, protože jednoruč byl vždycky vydávám jako úder pro rychlé povrchy s nízkým odskokem. Vysoký odskok na antuce je pro jednoruč nepříjemný. Ale dnešní doba je o topspinu, extrémním topspinu, a když se podíváš třeba jak na antuce extrémně vykrucuje míčky jednou rukou Dimitrov, Gasquet a další, takový topspin (kterým soupeře často až deptají, protože to na druhém konci kurtu strašně vyletí) je u obouruč bekhendu prakticky nemyslitelný. A horší hratelnost vysokých míčů obchází tím, že stojí víc vzadu, což je pro antuku typické.
Reagovat
spaniel
Tak po dnešku porovnavat Murrayho s Wozniackou, je pro Caro urážka. Dneska by ho Serena smetla z kurtu. Vypadal ze nema zadnou energii, kazil pro nej velmi netypické udery. Zato Stan odehrál perfektní zapas, byl agresivni tak akorát a hral presne co bylo na dnešního Murrayho potreba. Magnus Norman odvedl skvělou praci se Stanem, uz ze Soderlinga udelal vítěze.

Nemyslim ale ze Noleho porazi, mam pocit ze to bude celkem jasna vyhra Novaka a drama z AO se nezopakuje. Finale Rafole je za dveřmi.
Reagovat
smazaný uživatel
Počkej. Co motáš s Novakem. Jaké má šance s Južným?
Reagovat
spaniel
Tak ač mam Míšu rad, nevěřím ze ma sanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Jejda. Teď jsem si vzpomněl jak Miša rozebral mladého Novaka někde v Rotterdamu? A to už byl trojka nebo co :D

Za kurz 17 to by mohlo vyjít :DDD
Reagovat
Sonja
Reagovat
tito
Já dal jen první set... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
fikané
Reagovat
tito
Používám tvou taktiku proti favoritům a docela to vychází. Ale tady jsem si říkal, že už bych chtěl příliš. A Nole má přeci jen často slabší úvody.
Reagovat
smazaný uživatel
máš pravdu s tím pomalejším rozjezdem.
Reagovat
Sonja
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak. Vyhraje ti Novak a můžeš si ze mě utahovat ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
A to se podívej na 4hry. Tam posledních snad 6-7 zápasů nevyhrál favorit.
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt. 2010 - Rotterdam 7-6(5) 7-6(6)

BP MJ - 2/3, ND - 2/5
Reagovat
smazaný uživatel
US Open pro mě dost možná končí, i když to říkám ted a finále budu prožívat beztak, jak se znám. Ač jsem chtěl přát doktůrkovi, tak to musím přehodnotit, zbýt Rafovi v cestě 3 hráči s jednoručákem, tak mu ten pohár můžou dáz zítra už. Takže IDEMO! Nole musí prostě, nic jiného už nezbývá.

Hodně čudný turnaj, fakt už jsem dlouho nebyl tak lhostejný ke grandslamu, před turnajem mi to přišlo ještě ok, Oskarovi moc ne (zdravím, budu tlačit Serenu), ale během turnaje se to nezměnilo. Žádný zájem ode mě pořádně, prostě je něco zle. A to nepíšu kvůli konci Andyho, to cítím po celou dobu turnaje, fakt zvláštní.
Reagovat
Sonja
Možná si v životě našel jiné priority.....?!?
:-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, makat ve skladu za 55 na hodinu :DDD
Reagovat
Sonja
:-DDDDD
Upřímnost nade vše... jako furt lepší než nic;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasněže, to je ta arogance :-))) Naštěstí zítra končím a v pondělí valím do školy.
Reagovat
Tominoo
Prosim vas... hra Gasquet v zivotnej forme?.. ma nejaku sancu skomplikovat Rafovi postup ? ... btw pekne wawros .. bodaj by si to cele vyhral
Reagovat
Sonja
Ve snu možná:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k jednoručáku a dvěma pětisetovým zápasům za sebou při slabší fyzičce. Ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Bude rád, když udělá 9-10 gamů.
Reagovat
Fandina
Rafa hraje v životní formě. Těžko mu někdo zkomplikuje cestu.
Reagovat
Mayo
bohužial mu ju skomplikuje djokovič a mám z toho nedobré pocity
Reagovat
tito
Mayo, neboj se :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Už jsem unavenej z tvýho věčnýho pesimismu. Rafa hraje nejlepší tenis jakej možná lze hrát a ty pořád bojim bojim, stejně jako v otázce jestli vyhraje aspoň 17 grandslamů. Tvoje bázlivost už je skoro chorobná..
Reagovat
Mayo
len to je tá zlá bilancia s ním vieš...na hardoch hlavne...je to najťažší súper pre neho ... ale snáď to urve keď aj 3-2 na sety...
Reagovat
smazaný uživatel
Moc gratuluju, on si to zaslouzil konecne. Kdo by to byl rek po zpackanem lete. Jeho hra je naadherna. S Nolem to muze byt nadherny mac.A jedno zboznebprani. Pet ruznych poslednich vitezu Us Open v peti letech, kez by trend pokracoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Nečetl jsem prakticky stejný komentář už někdy po prvním kole ;)?

Jinak samozřejmě gratulace Stanovi, rozhodně si to zaslouží a dnes byl evidentně lepší než Andy. Na zápas s Novakem se taky těším, snad mu vyjde i ten.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, to je moje poznávací značka, vždycky to vytahuju a teď jsem si na to vzpomněl. Stanovi v tomto ohledu věřím určitě víc než Richardovi. Jenomže Rafa. :)
Reagovat
Permonik
Kdo si vybaví lednovou neskutečně dramatickou bitvu Stana s Novakem na Australian Open, ten už se teď musí těšit na jejich zápas. Myslím, že nás opět čeká nevšední zážitek.
Reagovat
Sonja
Hele vy... všichni tak natěšení, že to nakonec dopadne jako vždycky- něco se podělá (Nole vypadne proti Južnému):-D
Reagovat
Permonik
Sonji, přání otcem myšlenky. Máš ale samozřejmě pravdu, neb Youzhny dokáže Novakovi vždy nepříjemně zatopit. Z posledních tří vzájemných zápasů je skóre na sety 4:4. Něco mně ale říká, že srbský démon bude v tomto měření sil lepším; prostě filozofa přetlačí.
Reagovat
Sonja
No já si přeju, aby Novak postoupil, o tom jako vůbec nic!!:-)
Ale taky mi ta jejich vzájemná bilance nepřijde nijak oslnivá, jasně mluvící pro Novaka. Přesto si myslím, že to dnes(zítra) zvládne, na 3 sety je to pořád o něčem jinym...
Reagovat
seshitec
Djoker poučen a vyškolen, on je tak inteligentní hráč, že max. 1 set si nechá vzít a to pochybuj
Reagovat
smazaný uživatel
Je asi trefné pojmenování. První set od obou nevýrazný, závěrečný game byl ale klíčový k celému zápasu, Andy sám, ale naprosto sám svými chybami nabídl Stanovi první čtyři šance, ten se chytnul a už se nepustil. Stan pak začal hrát výborně, krásně se na jeho tenis dívá, má letos fakt životní sezonu, jsem rád, že do SF jde on a ne třeba Berdych.

Co se týče výkonu Andyho, mám pár věcí. Nehorázný timing, hráč, který si snad nejlépe umí poradit s každými podmínkami a on byl pohybově mimo, pozdě u míčů, hrůza. S tím souvisí hlavně katastrofický bekhend, ten dneska snad ani nefungoval, z BH výkon alá Karlovič skoro. A hlavně, co je na tom všem nejhorší - RETURN!!! Za celou dobu, co Andymu fandím a sleduji prakticky každý zápas, pokud to jde, si nevybavím jediný zápas, kdy byl jeden z nejlepších, ne-li dvou nejlepších hráčů na returnu neměl jediný brejkbol. Navíc proti hráči, který rozhodně nebyl nějak přehnaně suverénní na servise. Fakt tragédie, prostě nic nešlo.

Ale co je zarážející, je ten přístup. První set alespoň nadával, povzbuzoval se, měl chuť. Od bejku ve 2. setu zlom a na kurtu zůstal nejen herní stín (ten tam byl od úvodu), ale i mentální. Bezkrevný, bez zájmu, snahy, odevzdaný, našlo by se hodně přídavných jmen, kterými by to šlo popsat. Nevím, čím to je, jestli po dosažení celoživotního cíle došla potřebná motivace nebo co se děje, před turnajem vypadal v pohodě, na turnaji žádná extra forma, měl lehké soupeře a občas se trápil, ale pořád to byla pohoda. Nechápu, co se děje a fakt jsem hodně zvědavý na vyjádření, protože tohle bylo šílené. Já ani nemám potřebu se vztekat, jsem fakt v šoku a směju se, to se jinak nedá ani.

Pro mě osobně zklamání, vím, co jsem psal, že mi stačí Wimbledon, ale zamrzí to, hlavně, když se tam plouží jak tělo bez duše. Nerozumím tomu, chápu špatný den, těch mívá dost, chápu, že Stan hrál výborně, ale neomylný taky nebyl. Ale tu odevzdanost fakt ne.
Reagovat
Mayo
ten tvoj Andy ma nasral ako ešte nikdy...finále zase nebude ... to bol tak neuveriteľne úbohý výkon, že Ivan by ho mal vyfackať
Reagovat
Sonja
Já myslela, že ty mdlé výkony na turnaji byla taktika...:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba tam byla nějaká indispozice. Viděl jsem jenom poslední 3 gemy, ale byl hodně čudný ...
Tu bych mu i přál, protože jestli to hrál v dobrém stavu, tak potěš koště. A počítám na tu jedničku spíš s Granollersem.
Reagovat
smazaný uživatel
Mdlé zas tak nebyly, 1. kolo bylo pohodové, Llodra je typ hráče, který mu sedí.

L. Mayer v pohodě, dva sety pálil na riziko a dva se vyhazoval, stačilo to jen na setm pořád žádný větí problém, Floriana smazal a docela útočil, bylo horko a nehrál zas tak zle.

S Istominem docela bída, ale pořád hrál to, co mu stačilo, dokázal v pravých chvílích zapnout. Výkon jak výkon ale, s Nandem to byla taky hrůza, ale tam prostě chtěl, dneska neměl vůli na to bojovat, vzdal to až příliš brzo.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem si právě té bezkrevnosti všiml a nejen já. Otec (který jinak tenis nesleduje) se taky díval a dokonce chválil Andyho ve třetím setu, že se vůbec nevzteká. :))
Jinak je mi tě líto, si tady jak samotný voják na bitevním poli a ani Mut tě nepodpoří, ale zas žádná katastrofa. Andy byl na posledních čtyřech GS ve finále, tak si jednou může dáchnout, na AO to bude něco jiného.
Reagovat
Sonja
Mbě ho teda líto není, na to vystupuje moc arogantně:-P
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně's to napsal o tomovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Byť na něho hodná :D Ty bys taky potřebovala politovat kdyby, Nole vypadl po takovém výkoně v QF grand slamu 0:3 na sety. :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Ty, aby ses nepřidala :-)) Kde máš svého noshleda? Není to náhodou tvé alter ego? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dík borci, Mut se někde fláká, další sympatizanti taky, za chvíli zbudu v našem klubu Fucking Murray Fans sám :-))
Reagovat
Sonja
vencape- :-D
tomasinho- vykašlal se na mě stejně jako ten tvůj na tebe:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, Mut se nevykašlal a není a nebyl můj noshled, my jsme parťáci :-))

Ale pěkně ses tomu vyhnula v té odpovědi, chudák Reti64 se tak snaží, podporuje každičkého hráče, co ty, na chlup stejný výběr. Tos viděla, že by Mut dělal? Vážně jej chceš takhle urazit?
Reagovat
smazaný uživatel
Je zajímavý, že tě tady ostatní litujou, zatímco přiznivce Petry nebo Toma vůbec...:))))) Ale zvykla jsem si :)))) Myslím, že na rozdíl od tebe mám k pláči mnohem častěji než ty, moji favorité si pomalu ani nečuchnou tam, kam se dostal Andy... ale protože jsem empatická a hodná fanynka, chápu tě a nevěš hlavu :))))
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) Tak možná proto, že jsem tady tak trošku evergreen taky, kdo ví.
Reagovat
Sonja
Aha, tak jsem tě fakt špatně pochopila;-)
A zas bych si na tvym místě tak nevyskakovala, pamatuju časy, kdy si tu sám byl ukázkovým nohsledem:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to mi pěkně připomeň, jsem zajímavý, co z tebe vyleze, mám jeden tip, který by připadal v úvahu.
Reagovat
smazaný uživatel
A víš co, ani se moc nenamáhej, pokud myslíš Chazyho, protože to je fakt ústřel vedle :-))

V úvahu připadal kdysi možná skott, ale spíše jsem od něj čerpal postřehy, než že bych za ním běhal jako pes jako Reti za tebou. Nebo ty sama za sebou? :D
Reagovat
Sonja
No vidíš, nebylo potřeba ani odpovídat:-)
A přestaň mi podsouvat, že sem píšu za jiný nick, nikdy jsem to neudělala a ani neudělám. Až mi přijde trapné vůbec na takovou kravinu reagovat.
Reagovat
smazaný uživatel
No já jsem zvyklý na cokoliv, proto se snaží arogantně trošku popíchnout. I kdybys to dělal, tak takhle amatérsky určitě ne.
Reagovat
tito
Reti-Sonja? Určitě ne. Je dost přímá na to, aby se schovávala za nějaký jiný nick.
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, že ne, jen se ji snažím trošku provokovat :-))

Spíše Reti obyčejner anální skialpinista :-))
Reagovat
Sonja
tito- :-)
tomasinho- No já to první brala jako provokaci, ale jaks to napsal znova, tak jsem začala pochybovat, jestli si to fakt nemyslíš.

A vůbec, neodváděj pozornost od prohry Muráje, ty taktiku!:-D
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ked budu finale
Rafa - Novak

Serena - Vicka
tak to je to najlepsie co môze byť
Reagovat
Mayo
Nadal vs Murray...ja sa asi toho finále v živote nedočkám :o
Reagovat
smazaný uživatel
Dočkáme se :-))
Reagovat
seshitec
přál bych vám to hoší, ale nevím kde leda v Aus ale tam je Djokerland a ve wimblasu už Nadal nemůže uspět, když se na svá stará kolena před tím uštve na antuce
Reagovat
smazaný uživatel
jednorucak valcoval, gratulacia Stanovi :)
Reagovat
Mayo
kiežby vyhral další jednoručák :D
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme, hlavne Gasquet :)
Reagovat
smazaný uživatel
Uzasny vykon, nadhera...
Reagovat
Larsson
Viděl jsem poslední dva sety a Wawrinka hrál skutečně dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Slovinsko porazilo Španělsko v basketu, je to možný...
Reagovat
Sonja
Ještě jedna věc mě těší- Murrayho tahle prohra zas na čas (snad dlouhý, předlouhý) vyřadila z boje o místo světové jedničky.
Reagovat
Bob
Přesně tak. -1640
Reagovat
Amputace
Murray navíc obhajuje ještě finále Šangaje a semifinále Turnaje mistrů. Aby nakonec nešel ještě níž.
Reagovat
smazaný uživatel
nooo nebudte taki neprajni
Reagovat
Amputace
Já nejsem nepřejícný. Murrayho mám docela rád, rozhodně radši než Djokoviče.
Reagovat
Sonja
Nemyslím si, že spadne ještě níž...a ani v to nedoufám, pro mě je podstatný, že ho neuvidím jako no.1
Reagovat
smazaný uživatel
A ani jako no 2, už ted po turnaji bude minimálně 3 tisíce bodů za Rafou, to je něco šíleného, jak to Rafa umazal a to má ještě podzim a AO. Hrůza, bude jednička i na konci roku si myslím.

Za Andym je jen 200 bodů Ferrer, bože, to je ostuda :D

A TM má jen 400 bodů za 2 výhry, tam má pohodu, Nole bohajuje 1500.
Reagovat
Amputace
No pohodu... Obávám se, že pokud se Murray nezvedne, nepostoupí na TM ani ze skupiny.
Reagovat
smazaný uživatel
No pohodu myslím na obhajování oproti těmhle 2 tisícům, co zmařil. A našel jsem hele jednu výhodu. Připraví na Davis Cup snad :D Takže hned zítra val do Hrvatské Andy a makej na antuce, at to klukům neposereš, spoléhají na tebe.
Reagovat
Amputace
Bravo! Přál jsem si sice finále Nadal-Murray, ale Wawrinka už si podobný úspěch zasloužil. Aby nakonec nebylo finále Wawrinka-Gasquet :D
Reagovat
smazaný uživatel
proč ne lepší než Djokovič-Nadal
Reagovat
Amputace
Pro mě jako zaujatého diváka rozhodně ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslim si ze Richard porazi Nadala ale Wawros rozhodne sanci ma a videt finale Nadal vs. Stan, kdyz oba maji formu jako hrom :-) To muze byt lahudka
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič nemá čím překvapit Wawrinku v takovéto formě, takže Novak zase nic nevyhraje klasika...
Reagovat
smazaný uživatel
Jak se tady píše o úpadku. Já myslím, že se začne blýskat na lepší časy. Big 4 zabetonovala stav na pár, ale teď se to konečně začíná uvolňovat.

Ale je fakt, že Murrayumu by slušelo 8., 9. místo. Tohle co zahrál e Stanem byla ostuda. Zlatý Edberg-Chang
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně pro tyto momenty pro mě Murray není komplexní hráč a občas se divím co dělá v top 10. Jestli jsem čekal, že někdo v SF Djokovice vyradi, byl to Andy.. Skoda, ale Stan zaslouzi pochvalu, mozna prave vyradeni RF mu pomohlo, jinak je ve sve vlasti vzdy "az" druhy... Jeste Noleho a pak si dojit pro nakladacku od Rafy :) Vamos!!!
Reagovat
rychlej
husty, gratulak!!!
Reagovat
J.M.
Když to tam Stanovi padá, tak není moc větších potěšení než to sledovat. Nádherná celodvorcová hra, krásné agresivní údery, o bekhendu ani nemá cenu mluvit. Bohužel to u něj často bývá loterie, ty trochu těžkopádné údery může lehce vyhodit, nebo si připraví útok, ale zkazí zakončení... Naštěstí dnes mu to tam docela padalo, a jsem moc rád, že i psychicky to zvládl perfektně. Každopádně bych ho moc rád konečně viděl v Londýně místo Tsongy, na velké soupeře kromě Nadala umí zahrát.

Murray hrál tak špatně, jak jsem ho už dlouho neviděl. Ale jenom to potvrzuje rychlý úpadek letošní sezóny, je to dost chmurné US Open. Propagační kecy ATP kecy o zlaté éře tenisu už opravdu patří do minulosti, momentálně se blíží doba temna. Djokovič má teď poslední možnost, jak na US Open zachránit aspoň nějaké zdání, že v roce 2013 existuje nějaká pořádná konkurence. Jinak samozřejmě Nadalova vytrvalá jízda je obdivuhodná a zasloužená, ale bohužel je čím dál osamělejším vojákem v poli, kde konkurence už se pomalu hroutí někam, kde se bude dát uvažovat snad i o termínech jako "nejslabší v historii". Smutnější na tom je, že v dalších letech může být mnohem hůř.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty léta temna jsme preskocili, kdyz vladnouciho Peta vystridal Roger.. Uprimne ani on neměl velkou konkurenci v tech nejlepsich letech.. Nadal jede zivotni jízdu, snad mu ji nic nezkazí... Pokud by to podobně vypadalo každý GS potom by to magicke cislo 17 nebylo nedosažitelné...
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
dadaft
kecy.
Reagovat
smazaný uživatel
Murraymu, Delpovi a spol. nevýjde jeden GS a už sa blíži doba temna, teda termín, ktorý sa pouzíval na obdobie horizontu 3-4rokov..:))

Ak Djokovic vo finále vyhrá, teda napríklad v rozhodujúcom TB piateho setu 7:5, dokáže že v roku 2013 bola konkurencia a ak prehrá v TB 5:7, dokáže že v roku 2013 vlastne nebola konkurencia..:)..Krásne čiernobiele videnie, ťap ťap..Potlesk, prechadzajúci do nehynucého aplauzu..

To ako sa snažíš odvrátiť pozornosť od slabsej konkurencie rokov minulých a naopak vytváraš konštrukt slabej konkurencie súčasnosti a to len na základe krátkodobých slabších výsledkov hráčov TOP3-TOP8 je ako vidím pozoruhodná a nesmierne vytrvalá úchylka..
Reagovat
J.M.
Diskusi s tebou se snažím co nejvíc omezovat, protože s tebou se diskutovat nedá, ale jenom pro objasnění i ostatním: samozřejmě, že dobu temna neodvozuju z jednoho GS, což je jasné jak z mého předchozího příspěvku, tak ze všech ostatních, ve kterých tady o tomto už nějaký čas píšu. Jasné je to i tobě, jak je z tvých dalších slov patrné, ale protože jsi člověk jaký jsi, tak si z toho záměrně vyvozuješ falešné zívěry primárně k tomu, aby ses o mě mohl zase otřít.
Reagovat
J.M.
(oprava: závěry)
Reagovat
seshitec
right the man forehand
Reagovat
smazaný uživatel
To že Murrayho prehra potvrdzuje rýchly úpadok súčasnej sezóny nedáva absolútne žiaden zmysel. Zlatá éra tenisu naďalej pokračuje, len málokedy sa stane, že sa stretnú traja tenisti kalibru Murray, Nadal, Djokovic vedľa seba, prehra Andyho na tom nič nemení. Stále je to tenista, ktorý z posledných svojich 5GS+OH hral 5krát finále a v minulom roku aj za konkurencie Rogera Federera. Takže reči o prichádzajúcej dobe temna sú nepodložené, nehovoriac o použití termínu "najslabšia konkurencia v histórii"..Tu si si výrazne uletel. Absentujúca špičková mladá generácia je faktom, no to len nepriamo potvrdzuje veľkosť spomínanej trojice, takí tenisti + Roger sa nerodia každý deň.

No a to s tým Djokovičom. Že len on môže svojou výhrou potvrdiť akú takú konkurenciu, to vonkoncom nemôžeš myslieť vážne. Čiernobiele myslenie.
Reagovat
smazaný uživatel
Ešte raz velikáááánska gratulace

ale ani jeden breakball nemal Andy
Reagovat
smazaný uživatel
no jo, tentokrát se pinkálista murray nemohl spolehnout na vítr..
Reagovat
a.magerova
Sice jsi mi vyřadil z Fantasy kapitána, ale Švýcar v SF mi dělá radost velikou :-)))
Reagovat
VlS
odehrál životní zápas. Nezbývá než hluboce smeknout klobouk. Andy hrál špatně.
Reagovat
Sonja
Reagovat
smazaný uživatel
ten udělá s Djokovičem krátky proces...
Reagovat
Sonja
Nole ještě v semifinále není.
A i kdyby ho tam Stan porazil, upřímně mu pogratuluji, protože hraje krásně!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist