Wawrinka zdolal Baghdatise a odváží si premiérovou trofej z Dubaje

27. 2. 2016, 18:10
Aktuality 58
ATP DUBAJ - Stan Wawrinka poprvé v kariéře vyhrál turnaj v Dubaji, kde až do letoška nevyhrál jediný zápas. Třicetiletý Švýcar ve finále, v němž neprohrál už devět duelů v řadě, zdolal Kypřana Marcose Baghdatise a získal celkově 13. titul.
Profily hráčů
Stan Wawrinka

Zatímco při předchozích dvou účastech v Dubaji vypadl vždy v prvním kole, letos si Stan Wawrinka došel až pro trofej. V dnešním finále zdolal 6-4 7-6 Marcose Baghdatise.

Wawrinka dokázal vyhrát deváté finále v řadě, v tie-breaku druhého setu ale musel o vítězství tvrdě bojovat. Odvrátil pět setbolů, sám proměnil až čtvrtý mečbol a zvítězil 15-13.

Na Dubaj přitom třicetiletý Švýcar neměl dobré vzpomínky. V roce 2008 prohrál úvodní zápas s Janem Hernychem a o dva roky dříve ho v 1. kole vyřadil krajan Roger Federer. Svého finálového soupeře Baghdatise zdolal dvojnásobný grandslamový šampion i v šestém vzájemném duelu.

• ATP 500 DUBAJ •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 2.674.445 dolarů
sobotní výsledky (27. 02. 2016)
• Dvouhra - finále •
Wawrinka (2-Švýc.) - Baghdatis (Kypr) 6-4 7-6(13)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

58
Přidat komentář
smazaný uživatel
Škoda, že to nevyšlo, ale Stan je celkem slušná náhrada...
Reagovat
Mayo
Ten Steph Curry trafí trojku snáď aj zo šatne, neskutočný je, tomu hráčovi hovorím "spojka" ako má byť
Reagovat
panzer.dragon
https://pbs.twimg.com/media/CcP9nbAW4AARmnz.jpg
Reagovat
janek_da
:D se mi líbí FO. Jak je tam RF obklíčený a nakonec se směje Wawra
Reagovat
Pe3k
Není to špatné, ale mrkněte na tohle!

http://www.imgup.cz/image/KAE
Reagovat
panzer.dragon
Rafter jeden týden :-), na ten určitě rád vzpomíná
Reagovat
Pe3k
Tjn. Kdo tam bude místo těch posledních dvou otazníků?
Reagovat
panzer.dragon
jeden by moh bejt thiem
Reagovat
Pe3k
IMHO největší šanci mají Dom, Dyk, nebo Můra.
Reagovat
Kozoroh
Co by za jeden týden dal Vilas...
Reagovat
Stan_Borowitz
Jenomže Vilas z pohledu dnešního počítání v roce 1977, kdy vyhrál tuším 2 GS, ve třetím byl ve finále a krom toho vyhrál 16 z 31 turnajů ATP, jedničkou být měl...
Reagovat
Kozoroh
Jenže dnešní systém sčítání bodů se retrospektivně použít nedá, to bychom překreslovali vícero stránek historie ATP žebříčku (je pravděpodobné, že v budoucnu bude vymyšlen ještě lepší systém než ten dnešní, to bys pak chtěl všechny žebříčky minulosti propočítávat??). Jedinou správnou možností, jak Vilase zpětně uznat jedničkou by bylo najít chybu v tehdejším systému bodování. Jeden argentinský novinář se o toto loni zasazoval, ale ATP ho nevyslyšela.
Reagovat
Kozoroh
V obrázku je řada chyb - Laver, Vilas nikdy ATP jedničkami nebyli, Newcombe byl jedničkou jen 8 týdnů, nikoliv 52, Nastase kraloval tenisu 40 týdnů, nikoliv 47, Connorsovi autor obrázku ubral 5 týdnů, Borgovi jeden přidal.
Reagovat
Pe3k
No mě se hlavně líbí ty světelné meče :)
Reagovat
a.magerova
Tak jsem to taky porovnala s ATP a ani Stan Smith nemá žádné týdny zaznamenané...
Reagovat
Stan_Borowitz
No, není to paradox, že hráč, který je mnohými označován za nejlepšího všech dob, nebyl nejlepším hráčem své doby? ;-)
Reagovat
Tornes
Hele a že by ses podíval, co ten obrázek uvádí dřív než začneš kritizovat? O oficiálních jedničkách žebříčku ATP tam není ani slovo. Mluví se tam o open éře a ta jak jistě víš, začala o poznání dřív než se žebříček začal vydávat. Nemluvě o tom, že v 70. letech i podle vyjádření hráčů žebříček ATP nikdo neřešil a rozhodně tehdy neurčoval, kdo je nejlepším hráčem světa.

Laver byl uznávaný jako světová jednička v letech 68-71, Smith 72, Newcombe 71, Nastase předpokládám 7 týdnů navíc před oficiálním začátkem žebříčku. Vilas má 7 týdnů (jednou 5 a jednou 2), kdy světovou jedničkou byl, pouze ATP se neobtěžovala vydat žebříček. Těch pět týdnů co chybí u Connorse je pět týdnů co má Vilas (další dva týdny nevím od koho jsou). Borga nevím, možná chyba, možná má autor víc informací, než já. Každopádně raději si zkontroluj chyby u sebe než začneš kritizovat chyby u jiných.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace z jihomoravské metropole :) Dubajská lodička zůstala ve správných (švýcarských) rukou :PP
Reagovat
mahycek
A vidíš Anakine a Gigine, musím do pondělka najít, místo, když přišel Santer v Rossevelu. Vinnetou 1 díl.
Zítra.
Reagovat
mahycek
Dík, Anakine, ještě jsem se musel do klubu Karla Maye, protože místa z natáčení Vinnetoua mapuji a na už 70% už jsem byl a dokopal jsem k tomu i ženu a další kamarády. Otevřel jsem jim oči. Předám rád informace, pro vás všechny. Čautě zítra.
Reagovat
mahycek
Ale, já vím s kým hrál, to je pro hráče Top 5 tak přetěžký soupeř??? Jdu v 10 spát, hrál jsem 3 dny za sebou, Dobrou.
Reagovat
smazaný uživatel
ne, není, taky ho porazil. Dobrou.
Reagovat
a.magerova
A kterému "spolku" se hlásíš?
OSA
INTERGRAM
DILLIA
OAZA

Protože já když vezmu do auta atraktivního stopaře a mám pak "při tom" puštěné rádio, tak musím platit všem za veřejnou produkci a ještě i Českému rozhlasu..... teda ufff, že aspoň ten stopař žádné prachy nechce.... :-))
Reagovat
mahycek
Nic proboha proti Stanovi, ale s kým hrál ????
Reagovat
smazaný uživatel
s Baghdatisem
Reagovat
ipko
je ale vidieť že Stan sa zlepšil v psychike.. ukázal to hlavne v TB kde setbaly odvrátil s chladnou hlavou.. takto v dôležitých momentoch som ho hrať nevidel.. asi v ňom rastie nejaká aura šampiona..
Reagovat
mahycek
Nahrála, Gigine.
Reagovat
gigin
Tak pak je život v pořádku.
Reagovat
a.magerova
Tak teď bych Tě já mohla naučit, jak odpovědět giginovi ve vlákně... :-))

Klikneš na slovíčko Reagovat.... :-P
Reagovat
gigin
Magu my už to máme s janekdou tak vymazlené, že na sebe reagujeme ne ve vláknech, ale v různých článcích
Reagovat
a.magerova
No to už jsem koukala minule, jsem tu chvíli nic nečetla a pak koukám, že někdo někomu vyplísnil za něco co jsem v v celé diskuzi pod článkem nenašla.... no prostě zde mi už ani dokončená VŠ nestačí.... jinými slovy: "Kdo chvíli stál, močí opodál..." :-)))

No a Ty a janekda.... mám žárlit ?!
Reagovat
gigin
:-))))

Nn vůbec, janekda nemá zdaleka tak dobrou povahu jako ty.
Reagovat
a.magerova
Jj chápu.... takže do vířivky jsi ho ještě nedostal.... :-)))
Reagovat
a.magerova
http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Stan+Wawrinka+ATP+ Dubai+Duty+Free+Tennis+Championship+l4AMDmDtPJIx.jpg

http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Stan+Wawrinka+ATP+ Dubai+Duty+Free+Tennis+Championship+WaRcWavzSqBx.jpg

http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Stan+Wawrinka+ATP+ Dubai+Duty+Free+Tennis+Championship+J1m69V3mgYPx.jpg
Reagovat
mahycek
Ale, další věc, ppkud se Djok, Fed, nezraní, tak Rafa už nikdy Roland Garros nevyhraje. Je to smutné, ale je to tak. Tam přijdou hráči, třeba z 2 a 3 desítky a Rafovi, vůbec není v co věřit. Je to nemožné .
Reagovat
mahycek
Musel jsem odcházet za stavu 12 - 12 tiebreaku a říkám si tolik šancí Baghtatis už v životě nedostane. Holt, j to mučedník, který nikdy do top 10 nepůjde. I když vítězsví mi bylo celkem jedno.
Reagovat
gigin
Nahrála ti žena ten zbytek TB?
Reagovat
a.magerova
Byl osmý před deseti lety.
Reagovat
steve79
Byl to krásný tenis z obou stran. Wawrinka měl v tie breku více štestí. Škoda, že není na okruhu více turnajů, kde je rychlejší povrch. Z těch velkých turnajů to je jen Montreal a Cincinatti.
Reagovat
gigin
Šanghaj.
Reagovat
D@nny
Velká gratulace Stanovi! Letos si pojď pro Wimbledon a příští rok pro US Open:) RG ale ne, ten už máš, ten nech letos Nadalovi:)
Reagovat
turista
RG letos vyhraje Novak Djokovič.
Reagovat
Nola
Stan contrats, sice to nebol nejak oslnivy vykon, ale dolezite momenty zvladol na jednotku, pravy sampion
Reagovat
Pe3k
Na té fotce se tváří, jako kdyby hrál nějak extra dobře, přitom ten tiebreak byl wta děs, jinak zápas byl fajn, osvěžující obsazení. Gratulace WoWrinkovi, snad se zase rozjede k nějaký Staminal výkonům.
Reagovat
a.magerova
No právěže to vypadá spíše tak, že říká, dík vám (divákům) za podporu, vím, že to nebylo zas tak oslnivé.... ;-)
Reagovat
spaniel
Prd. Byl to dobrý zápas a TB byl parádní.
Reagovat
Pe3k
No parádní co se týče výsledků, mělo to napětí, ale úroveň mizerná. Wawa dal 2 dvojchyby, dělal nevynucené chyby nebo zahrál winner a Marek jen vracel. Zápas se mi celkově sice líbil, ale ten závěrečný tiebreak moc ne.
Reagovat
spaniel
Parádní tenis od obou, jeden z nejlepších TV za dlouhou dobu. Stan je ale ve finále střih, neuvěřitelná bilance.

Ještě by mě zajímal názor místního 1% experta, jak je možné, aby jednoho z nejlepších hráčů posledních let, Který je schopný porazit Djokovice, Nadala, Federera takhle trápil hráč temné éry 10 let za zenitem...
Reagovat
Pe3k
Oba finalisté Dubaje 2016 jsou produkty slabé éry před 10 lety. Takže nejen, že jsou slabí, ale ještě k tomu jsou už i staří :D
Přesto jsou schopni opanovat velké turnaje (hlavně teda Wawrinka). Nevím jak to trolhand vysvětlí, ale ta tzv. slabá éra, byla slabá hlavně na antuce...
Reagovat
r.Fever
Riešia sa 2 fenomény - konkurencia viacerých, ktorí síce nemajú vyrovnanú výkonnosť celý rok oproti konkurencii jedného/max. dvoch hráčov po celý rok s tým že zvyšok poľa nemá až takú výkonnosť a tým pádom je ho ľahšie poraziť.

Niekedy je nebezpečnejšie naraziť na "hot" súpera vo štvrťfinále/semi (Soderling 09, González 07, Baghdatis 06, Čilič 13, Wawrinka 14/15, Safin 05, Roddick 09 atd atd) ako konštantne súperiť s jedným/dvoma súpermi v záverečnej fáze.

V každom prípade sa na konci dňa rátajú len víťazstvá a schopnosť premeniť mečbal vo finále, a tu je najlepším receptom vyrovnnanosť. Teda nie vylietavať v prvých druhých kolách ale dostávať sa konštantne na dostrel trofeje. Preto je aj teraz taký Djokovič v lepšej východiskovej pozícii ako taký Nadal čo do počtu GS titulov, hoci ich má menej. Ale každá líška len svoj chvost chváli, takže zachvíľu priletí "expertíza" o 1% šanciach.. :)
Reagovat
spaniel
To je to co celou dobu říkám...
Reagovat
smazaný uživatel
LOL..Veď vyrovnanosťou argumentujem stále v porovnaní top hráčov vtedajšej doby a súčasnej..A nikdy si to ako ukazovatel kvality nebral..

Kamoško, máš slabu pamat, skus Ginko Prim :)
Reagovat
spaniel
Slabou paměť máš zjevně ty. Toto jsem ti tady psal 100x. Jen se to to nehodí do těch tvých zbožných přání. Jinak už je pomalu na čase začít počítat ty zajíce :D
Reagovat
Pe3k
S tím co napsal Fever absolutně souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě by mě zajímal názor místního 1% experta, jak je možné, aby jednoho z nejlepších hráčů posledních let, Který je schopný porazit Djokovice, Nadala, Federera takhle trápil hráč temné éry 10 let za zenitem...

To je kamoško celkom jednoduché. Čudujem sa, že sa na to pýtaš, pretože odpoveď je celkom logická, hoci pre teba očividne nie...

Takže, keď na turnaji neštartuje Nadal, Murray, Federer a Djokovic skrečne, tak sa dostanú pod svetlá reflektorov samozrejme aj hráči druhého sledu..ten tvoj Wawrinka tu napríklad vypadával v posledných rokoch v prvých kolách s kadekým, takze ako príklad TOP hráča je samozrejme úplne mimo, no a snáď si nemyslíš, ze by hral Bagdathis vyrovnanú partiu s Djokovicom, alebo ze by sa pri lepšom obsadení vlastne dostal do finále?...

Veď v podstate tento turnaj len ukázal to, čo tvrdím neustále a to, že bez TOP hráčov so železnou výkonnosťou a teda konzistenciou sa do finále može dostať naozaj hocikto, viď roky 03-07 :)..
Reagovat
spaniel
LOL kamoško. Děláš jako by byl Baghdatis v top 10. Turnaj odehrál skvěle, malý záblesk jeho formy z mládí. A vzpomínat Nadala je hodně vtipné, ten už kartami nezamíchá ani v jižní Americe, a ne tady :D Takoví jako Markos ztrapňovali tvého miláčka na počkání.
Reagovat
Mayo
fandil som Marcosovi viac ale aj Stan je v pohode, grats a hádam pridá ešte nejaký väčší titulčok
Reagovat
a.magerova
Já fandila Stanovi, ale ani Marcos jako vítěz by mi nevadil.... super, že loď zakotvila poosmé ve Švýcarsku.... :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist