Williamsová po prohraném finále US Open docházela na terapii, Ósakaové se omluvila

10. 7. 2019, 11:30
Aktuality 86
Serena Williamsová přiznala, že po porážce ve finále loňského US Open, v němž s ní cloumaly emoce, začala docházet na terapii. Američanka, kterou ve wimbledonském semifinále čeká duel s Barborou Strýcovou, ve sloupku pro módní magazín Harper's Bazaar uvedla, že se později za svůj výbuch své tehdejší přemožitelce Japonce Naomi Ósakaové omluvila.
Profily hráčů

Majitelka 23 grandslamových titulů se ve finále hádala s rozhodčím a mimo jiné ho nazvala lhářem a zlodějem kvůli tomu, že jí udělil trestný fiftýn a pak i game. A přestože později uznala s ohledem na soupeřku svou chybu, stále se cítí být obětí sexismu.

"Nemohla jsem z ní (Ósakaové) mít větší radost. Ale co se mě týče, cítila jsem se poražená a znevážená," napsala. "Čím to je, že když se ženy rozčílí, dostanou nálepku 'emocionální, šílená, iracionální', ale když se to stane muži, každý je vidí jako vášnivé a silné," podivovala se.

Na terapii prý hledala odpovědi. "A přestože jsem cítila, že dělám pokroky, nebyla jsem připravena vzít znovu raketu do ruky," uvedla. "Nakonec jsem zjistila, že je jediný způsob, jak se můžu pohnout dál. Nastal čas, abych se omluvila té osobě, která si to nejvíc zasloužila," dodala.

Jednadvacetiletá Japonka, která slavnostní ceremoniál po vyhrocené atmosféře na kurtu proplakala, prý její omluvu přijala. "Když mi přišla od Naomi odpověď, tekly mi po tvářích slzy," uvedla Williamsová. "Lidé často zaměňují vztek za sílu, protože mezi nimi nedokážou rozlišovat. Nikdo se nedokáže postavit sám za sebe jako ty, musíš dál razit cestu," citovala z její odpovědi.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

86
Přidat komentář
a.magerova
Falešná hra na city davu... a to, že až skoro po terapii zjistila, že by se měla omluvit... ale né kvůli svědomí, ale aby mohla zase začít hrát?!

https://youtu.be/yL6IszJBKH8?t=14
Reagovat
Pedronegro
no, jak to celé tady vidím:
- nejvíc by mě zajímalo, proč trvá na sexismu, o který se tak jedná, ale jasně z její strany, no asi vím - musí držet basu s těmi svými obhájkyněmi, které by vypadaly jako úplné blbky po tom humbuku, co kolem dělaly, ale je to marné, blbky to jsou, Oscar neOscar;
- měly to holky těžký, proč jen ta Osaka není bělejší, to by mohly rozjet ten rasismus, to by byla jiná ?
- takhle se mohly jen zviditelnit trapnou a nesmyslnou obhajobou největší šampionky světa, obdobně jako někteří její obhájci tady;
- paradoxně celá kampaň kolem toho vyústila v to, že SW je nejen nevinná, ale teď dokonce podle jejích slov v článku znevážená, v USA se asi nesmí nic proti ní říci a podlehla tomu i Naomi, pokud to v článku je pravda, ?Nikdo se nedokáže postavit sám za sebe jako ty, musíš dál razit cestu.?, moc tomu nevěřím, ale pokud ano, tak to je fakt úžasný vzor pro mladé;
- jsem si dost jist, že kdyby všichni byli upřímní a nelhali sami sobě, že by si přiznali, že SW je dost odporný druh osoby, a to nejen zjevem, ale zejména chováním a charakterem, která sice umí hrát tenis, ale používá přitom všechny možné nefér prostředky na kurtu i mimo něj ?
Reagovat
FulnekUltras
naprostý souhlas
Reagovat
Marduch
ad1, muze to souviset napr. se stryckem Tonim, ktery koucing behem zapasu zcela otevrene priznal..
Reagovat
Pedronegro
a to jako jak jako (to mám z tý deb.lní reklamy :) souvisí?
Reagovat
Fransoas
Vážně bych toto od tenisové ikony nečekal.Je možné,že jí to teprve nyní došlo,jak Naomi ublížila.
Reagovat
slacker
ale furt ji nedoslo jak ublizila rozhodcimu a nam bilim sexistum
Reagovat
Fransoas
Toto ona nedokáže omluvit se rozhodčímu.To by byla naivní myšlenka.
Reagovat
Dobry-den
Jedno oko nezůstane suchý.
Reagovat
Carloss
to je hezké. jsme jenom lidi a děláme chyby. je fajn, že si to Serena uvědomila a omluvila se té, která si tu omluvu nejvíc zasloužila. takhle by to mělo být.
Reagovat
George_Renel
https://www.sport.cz/tenis/wimbledon/clanek/1122903-znicena-kontaova-po-porazce-se-strycovou-nemate-ke-mne-zadny-respekt-nepotrebuji-vasi-ochranu.html#hp-sez
Reagovat
LukasH
Konta mi je docela sympatická, ale svoji hru zhodnocuje dost prapodivně.
Stejně jako proti Markétě na FO řekla, že udělala maximum...přitom v obou zápasech měla navrch a pak dělala laciný chyby na důležitý body. Jestli některá tenistka opravdu nemá plán B, tak právě Johanna.
Reagovat
janek_da
nech ten slavny plan B spat, nema ho skoro zadna hracka
Reagovat
FulnekUltras
;-)))
Reagovat
janek_da
Za co se ji omluvila? Za to ze bojovala za prava matek?
Reagovat
Fransoas
Za to,že neproběhla normální atmosféra ve finále GS pro Japonku.Není k tomu co dodávat.
Reagovat
janek_da
Ale potom je pro ni cela terapie naprd. Resi jenom dusledek, ale ne priciny.
Reagovat
FulnekUltras
je na terapii už deset let. Vyrovnání počtu GS titulů Maggie ani větší oblibu fanoušků jí to však nikdy nepřinese.
Reagovat
lars
A proc se to zverejnilo az ted ? za tak dlouhou dobu
Reagovat
pockerface
A já Serče věřím, že jí mrzelo a bylo líto Naomi. Samozřejmě si to uvědomila až když vztek opadl, pozdě, ale přece :-). A přál bych jí ten GS, ale přece jen zítra budu víc přát Barče. Serena by mohla dát USO.
Reagovat
Jon61
Už chybí, aby Serenu papež prohlásil za svatou.
Reagovat
Jan
Když teď podporuje černochy, tak musí.
Reagovat
Jan
Když mi přišla od Naomi odpověď, tekly mi po tvářích slzy," uvedla Williamsová - tak tomu by nevěřila ani moje babička.
Reagovat
Marduch
Jsou dva druhy slz...
Reagovat
Vlk-v-trave
začíná mít strach z Báry...:)
*
její svědomí hodnotit nebudu.

*
jediné, s čím mohu souhlasit s tou bláznivou američankou, je že, představa, jak vytrhne kameru kameramanovi a špacíruje si s nářadíčkem, táhnoucí kameramana na antuce, aby natočila odraz míčku, který byl v autu...aby to ukázala divákům...bo empair spal...tak asi je končí zápas, a nedovedu si ani představit ten šrumec...

Troicki...? vpohodě :D)

Srovnání BigMac AO 1990 - diskvalifikován v zápase, rozbitá raketa, stačilo kecnout, že čárová si má najít jinou práci, nebo co, empajr je mimo a šel z kurtu, na GS...!!!!

Měla být vyhozena z kuru, diskvalifikace,,,Kyrgios v zápase s Nadalem by měl letět už v prvním setu...

V tomhle je tenis teď dost v lese...zajímavé jak si někteří dělají srandu z osmdesátek v tenise, ale bylo to rozhodně přísnější...teďka prochází snad všechno a pomalu všem, ale tak hlavně že jsou prachy a show :D)))
Reagovat
Jan
Vidím to v jasných barvách a realisticky, jak vytrhává kameramanovi tu kameru, aby natočila míček v outu. Taková Serena je.
Reagovat
rybicka
Přiznávám se bez mučení, že tento nástin Vlka mě dostal a zcela odzbrojil. :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
Honzo, mně nejde o tom, jestli je toho schopná nebo ne...ani nevím jestli mně to přísluší hodnotit...
Ale pokud by to udělala, tak jsem opravdu přesvědčen, že reakce tenisových fans (nemyslím fans Sereny nebo jejích hejtry, obecně fans tenisu) na to budou rozhodně opačné než vůči Troickému adt...:)

Na obranu Troického se dá snad říct jen to, že na antuku prostě ten jestřáb patří, ale v osmdesátých letech by šel z kurtu:)))
Pochopitelně video baví mnoho fans, u Sereny pochybuji, žeby to někoho bavilo...pokud by to nastalo...
Reagovat
Jan
Nesledoval jsem to, co udělal Troicki ?
Reagovat
makro99
I´ve never seen anything like this...:)
https://www.youtube.com/watch?v=165r4mM9edc
Reagovat
safi1313
Doufám ten po zitrejsim zápase ji zavřou do blázince !!! :)
Reagovat
Blondie
Za mě ok.
Ale omluvu by si podle mě zasloužil i rozhodčí.
Jsem ráda, že se Serena Naomi omluvila - Osaka tvrdí, že je SW její idol a o idoly by lidé neměli přicházet. Tak snad to Osaku potěšilo, což je nejdůležiětější.
Reagovat
rybicka
Osace se omluvila, ale o ten okamžik JI PŘIPRAVILA !!!
Reagovat
rybicka
A ničím ji to nevynahradila! Ani se nepokusila. A poctivě, nikdy ji to nemůže vrátit, uhraaadit, nahradit. Jedinečný okamžik, tedy tou "bohyní" jedinečně definitivně zničený. Lhostejno zda "vášnivými a silnými", nebo absolutní bučálkou!(deb*lita stejná!!!) A těm "fialovým" krásným a inteligentním tvorům s velkýma očima se omlouvám!
Reagovat
rybicka
Nick Kyrgios se chová, jak se chová. Podobnost, nebo ne? Já ji vidím.
Reagovat
LukasH
Ale no tak. Je to jen tenis. Nezabila jí, nezranila ani neznásilnila...:D:D
Reagovat
rybicka
To ano, ale z hlediska toho tehdy "dítěte", to připravila o štěstí toho okamžiku. ONA, vůči které nikdo nesmí nikdy nic.
Reagovat
pockerface
A kolik našich sportovců přišlo o radost z medaile na OH, když pak dodatečně usvědčili Rusky a Rusy z podvodu. Někdy to tak holt je a Naomi si to vynahradila na dalším vyhraném GS.
Reagovat
pockerface
pardon z dopingu. Ale doping je vlastně podvod :-)
Reagovat
rybicka
A to, že ruský člověk podváděl, omlouvá chování jiných a jinde? Tak to mohu činit cokoliv!
Reagovat
Jon61
To je podobné, jako když vám dodatečně dají olympijskou medaili, když se zjistí doping u medailistů. Ten pocit nejde nahradit, stát na bedně a případně slyšet hymnu své vlasti.
Reagovat
rybicka
Jo - místo steaku sojovou placku, místo růže, navoněnou umělinu...
Reagovat
George_Renel
Omluvit se může, odpustit se dá, zapomenout však nikdy.
A to platí nejen ve sportu.
Reagovat
Jon61
Křivdy si pamatuji, ale místo odpuštění, ignoruji. Víc mi vadí věci, které jsem si zavinil sám svou prostořekostí či nešikovností, minulostí se člověk nemá zaobírat, nelze se vrátit zpět a napravit chyby, poučit se a žít přítomností.
Reagovat
Newcombe
Nadělá paseku, pak čeká jak okolí zareaguje a když zjistí, že jí moc lidí netleská, tak zahraje scénku druhořadé herečky a jako že je vše oukej až na to, že se cítí sexisticky zneuctěná. Přál bych si aby jí Barbora dnes vyučila. Serena je na každém grandslamu hodně vidět (i slyšet), ale poslední roky hodně negativně. Báro nakopej tu její arogantní p*d*l!
Reagovat
makro99
a ty seš John nebo Stan? ;)
Reagovat
brixner
Náhodou...Stan Ňúkomp byl taky docela dobrej! Mě jebne:-))
Reagovat
Jan
Bylo by to bezva, kdyby ji Bára porazila. A Serena by pak zničila kurt.
Reagovat
rybicka
Škoda, že to je jen fantazie...
Reagovat
Jan
Já bych Báru úplně neodepisoval.
Reagovat
rybicka
V hloubi duše "tommruji" a vidím, jak naše motorová myš zlikviduje hru "bohyně" co sestoupila mezi plebs... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jak z béčkovéj hollywoodskej melodrámy, kde chce režisér chytiť za srdce, no akurát si vyslúži nomináciu na zlatú malinu.

Toto bolo velmi zle.
Reagovat
blax
Na Serene je vidět, jak je totálně odtržená od reality. Tým kolem ní z ní dělá bohyni a ona je úplně mimo. Od oblečení po chování. Ztráta soudnosti v přímém přenosu.
Reagovat
VlS
Nebo vítězství marketingu nad rozumem?
Reagovat
SwissMaestro
"Čím to je, že když se ženy rozčílí, dostanou nálepku 'emocionální, šílená, iracionální', ale když se to stane muži, každý je vidí jako vášnivé a silné," podivovala se.

Čím to je? Chlap by nešel na terapii......that's saying a lot :)
Reagovat
Blondie
A to má být jako pozitivum? :D :D :D
Jj, ženská, když má problém, tak jde třeba na terapii a dostane nálepku, že je labilní hysterka.
Chlap, když má problém, tak se často raději statečně upije nebo zastřelí XD
Reagovat
rybicka
Zbytečné hádky. Agresivní blbý chlap, podobná ženská - různá slova a příměry, realita stejná!
Reagovat
VlS
přesně. Sexismus na ruby je zas jen sexismus.
Reagovat
rybicka
Tak. A bojím se, že to vše pramení z těch akcí "pozitivních diskriminací". V té zemi "svobody" už z toho mají brouka na mozku - očividně všichni.
Reagovat
SwissMaestro
Nebudu psát, že ženy jsou labilnější, ale určitě jsou citlivější. Většina určitě, to je fakt. Jestli za tím někdo vidí sexismus......tak prosím :)
Reagovat
slacker
tak stale chyby mnohem podstatnejsi omluva rozhodcimu a omluva za udajny sexismus nebo rasismus.
Reagovat
George_Renel
Terapie asi moc nepomohla, když "neví" kdo je teď světovou jedničkou.....
Reagovat
rybicka
Asi tak. Trapné vymlouvající se - kecy.
Reagovat
tommr
a to jak od Sereny tak od Osakaový ...
Reagovat
misoSK
Ako zo svätej knihy nejakej šialenej sekty. Jáj, pardón, veď Serena je jehovistka. Zaujímalo by ma, či to je tým alebo je proste pomätená.
Reagovat
jirkomar
Královna patosu.
Reagovat
ttopi
Hned mám lepší den...
Reagovat
Zemanka
+1
Reagovat
rybicka
Já ne, zvedá se mi žaludek.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena měla těžký život, měla bys mít trochu pochopení! :))
Reagovat
rybicka
V čem těžší než Osaka, Plíšková, Pierceová, či kterákoliv jiná?

VEE vyrůstala v jiné rodině? Proč ta také není bohyně "BŮŮŮ"
Reagovat
smazaný uživatel
Například ji zavraždili sestru. Serena je velká celebrita, ať se to někomu líbí nebo ne.To, že se takhle v USA některé chovají není nic novýho. Plíšková řekla, že když vejde Serena, tak je vidět, že vešel NĚKDO a to by taky chtěla.

.
Reagovat
rybicka
A její sestře sestru nezavraždili? A dodnes jí jsem schopna fandit. Nebo všichni komu zavraždí sourrozence se stávají bohy na zemi? To jich to kruci máme statisíce... Ale "bohyně matka" se vidí stejně jedinou a i nad nimi...
Reagovat
smazaný uživatel
Plíšková taky není jediná, kdo má tátu kriminálníka a prý bych na to měla brát ohledy, když se mi nelíbí její chování.
To je samozřejmě nadsázka.
Serenu na rozdíl od tebe beru s nadhledem. Ostudu si udělala sama, ale stejně ji Osaka a ostatní budou obdivovat a děti kvůli ní začnou hrát tenis.
Reagovat
rybicka
Mluvíme o "matce bohyni", ne o Plíškové, ne o Pierceové...
Reagovat
smazaný uživatel
Však jo, největší tenisové celebritě.
Reagovat
rybicka
Těch už bylo. A nechovaly (-i) se jako bučálky...
Reagovat
VlS
a ještě bude
Reagovat
smazaný uživatel
Já moc takových teda neznám, které jsou zvané Anglickou královskou svatbu nebo na ty nejprestižnější akce, nebo třeba vystupující s Beyonce na podiu..Možná tak ještě David Beckham.
Reagovat
rybicka
Když je nevěsta kamarádkou... Nebylo to pozvání anglické královské rodiny.
Reagovat
slacker
mohli to zatrhnout jako zarazili otce nevesty
Reagovat
rybicka
Poud je obecně známo, otce nevěsty především nechtěla nevěsta.
Reagovat
lars
Nema Serina tech "ostud" nejak moc ?
Reagovat
smazaný uživatel
Já jí nikde neobhajuju. Ale ani nad ni nezvracim jako například Rybicka. Je to obrovská šampionka a vadí mi, že si takhle kazí reputaci.
Reagovat
rybicka
Adrenalin se mi při finále s Osakou sice zvedal, ale zatím jsem přinemenším ten žaludek udržela :-)
Reagovat
VlS
Ale Rybička komentuje to, co Serena dělá, nic si nevymýšlí. Nikdo nezpochybňuje, , že je Serena legendou současného tenisu, o to větší hanba ty její nesmyslné excesy jsou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist