Wimbledon bude po 26 letech bez sester Williamsových

4. 6. 2022, 11:49
Aktuality 30
Mezi přihlášenými do letošního Wimbledonu nejsou bývalí vítězové londýnského grandslamu Roger Federer ani sestry Venus a Serena Williamsovy, které budou v All England Clubu chybět poprvé od roku 1996.
Profily hráčů

Podle očekávání chybí ruští a běloruští tenisté, kteří byli vyloučeni kvůli ruské invazi na Ukrajinu. Vedení WTA a ATP za to pořadatele potrestalo tím, že na letošním ročníku se nebude hrát o body do žebříčků.

Účast ve Wimbledonu proto zvažovala například Naomi Ósakaová z Japonska. Čtyřiadvacetiletá čtyřnásobná grandslamová šampionka však nakonec na seznamu hráček nechybí. Zatím.

Kvůli invazi na Ukrajinu není ve startovní listině například druhý hráč světa Daniil Medveděv. Ruský tenista se přesto může po turnaji opět dostat na první místo žebříčku, protože Srb Novak Djokovič nemá šanci obhájit body za loňský titul.

All England Club uvidí také konec jedné éry. Poprvé od roku 1996 tam totiž nebude startovat ani jedna ze sester Williamsových, které získaly na londýnské trávě celkem 12 titulů - Serena sedm, Venus pět.

Čtyřicetiletá Serena nehraje od zranění v prvním kole loňského Wimbledonu. O rok starší Venus se naposledy na okruhu WTA představila v srpnu na turnaji v Chicagu.

Obě ještě mohou požádat pořadatele o start na tzv. divokou kartu, stejně jako u čtyřicetiletého Federera je to však nepravděpodobné. Osminásobný wimbledonský šampion, který nehrál od vyřazení ve čtvrtfinále loňského ročníku, se zotavuje po operaci kolena.

Wimbledon odstartuje 27. června.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

30
Přidat komentář
Rafaeoli25
Jestli nebude ve Wimbledonu nakonec ani Nadal, tak ho nebudu asi sledovat vůbec. Dívat se jen na Djokera a po něm na nejlepší asi Hurkacz s Cilicem, na tom mnoho lakavého bohužel není. Smutné tento turnaj dopadl. Snad jediné, co zajímá, jestli i tam Swiatek nenajde přemožitelku.
Reagovat
paddy
Jestli si nechceš ujít prohru Djokoviče a Swiatek, tak bys Wimbledon neměl vynechat smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak turnaj, kterého se nezúčastní skoro nikdo z první desítky moc přitažlivý není, to bude jako bez urážky max.pětistovka.
Reagovat
turista
Djokovič tam nejede prohrát.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ještě aby tam jel prohrát, když nejvýše pod ním postavenými hráči budou asi netravařský Ruud, Alcaraz na ní s otazníkem, pak Hurkacz a Cilic, kteří jsou sice travaři dobří, ale ne zázrační. Pokud nevyhraje ani takhle obsazený Wimbledon, tak už to pro něj bude asi moc zlé.
Reagovat
Rafaeoli25
No ale vlastně pardon, FAA hrozbou samozřejmě je s jeho megaservisem.
Reagovat
RFanousek
Opravdu těžko si představit, že by vyhrál někdo jiný než Djokovič. Snad jen kdyby narazil na nějakého servismana co by měl výborný den, tak by ho někdo mohl zastavit.
Těžko se tomu věří, ale bude to už jeho sedmý titul... Federer měl prostě vyhrát ten WB19. smile
Reagovat
Patik
Myslím si ze Djokovic v poslednej dobe a nielen v poslednej dobe bojuje viac proti publiku než proti samotným hráčom.. On keby mal základnu ako ma Federer tak už má dvakrát toľko titulov.. Kedysi sa s tým vedel lepšie vysporiadať lebo bol mladý priebojnejsi ale ako jeho osoba starne bojuje s tým oveľa ťažšie..toto môže byť ten faktor ktorý mu skomplikuje cestu za titulom..ktovie ako ho príjmu v Amerike ci tam bude vôbec hrať ci ho tam nevybucia úplne.. V Austrálii ešte horšie..moze byt pod tlakom ze musí vyhrať Wimbledon..
Reagovat
Tennisfan77
Ten Wimbledon byl Škoda, obecně Roger prohrál minimálně 2-3 GS úplně zbytečně, měl smůlu, špatně rozhodnutí, těžko říct, neuděláme s tím nic. smile
Reagovat
Pe3k
Djo Kovid loni málem vyhrál kalendářní grand slam, chyběl mu k tomu jeden mač, tak letos zažívá úpadek. Před Wimbledonem bude favorit, ale vyhraje někdo jiný. Nadal, Felix, Čilič mě tak z hlavy napadli.
Reagovat
Tennisfan77
Humbert?
Reagovat
Patik
vyhrá to Djokovič tam nemá kto..tí hráči sú na tráve úplne jaloví..myslím že by sme sa mohli baviť dokonca na úrovni koľko setov pritom stratí a či vôbec nejaký stratí.. neviem si to predstaviť..ale čilič nemá zlú formu pred Wimbledonom..finále by mohol..možno Isner..Shapovalov je mimo..Felix tráva asi len niekde v Queens Clube na dva víťazné..Nadal neštartuje..
Reagovat
RFanousek
Já se právě obávám, že to bude turnaj jednoho muže. Ale Čilič, když se mu to sejde jako v Paříži, by mohl.
Reagovat
SwissMaestro
No, snad to Djokovič opravdu vyhraje.
Reagovat
Drzymalski
Jedna velká éra končí. To co po Williams přichází je vesměs tristní. Jazda sice dominuje ale soupeřky? Tragédie.
Reagovat
lars
Proc by mela byt Gauff tristni ? :)
Reagovat
vavrinec
Gauff je dobrá, ale je hodně mladá. Za dva roky to bude už jiné.
Reagovat
Tennisfan77
No, po včerejším zranění Zvereva Lze očekávat, že německý tenista prakticky celou travnatou část sezóny vynechá A můžeme doufat, že ne dopadne jako jeho kamarád Thiem, Nadal po neděli na 95% trávu vynechá, Federer nehraje, Berrettini taky ne, Medveděva s Rublevem tam nepustí.

Kromě toho ze Djokovic vyhraje Wimbledon asi na 99.9% si myslim, že by solidni úspěchy mohl posbirat Aliassime, nebo Hurkacz.

Jinak v SW22 budou tak tři hrací top10, což bude asi nejhůře obsazeny Wimbledon v historii. smile
Reagovat
paddy
Rusové jsou ve Wimbledonu neškodní a Djokovič nemá nic jisté, i když se tu neustále píše, že si jede pro titul na každý turnaj a za půl roku přitom vyhrál pouze ušmudlaný Řím.

Nehrál na AO, takže ho měl vyhrát Medveděv. smile

Pokud vím, tak SW22 neexistuje. SW19 je okrsek, kde se nachází Wimbledon a Londýn má jen 20 okrsků.
Reagovat
turista
Djokovič potřebuje 21.GS. Wimbledon bez Rusů by mohl být schůdný. Titul z Říma není ušmudlany. Je to velký antukový titul. Má jich nejvíc v Open éře po Nadalovi. Víc než Lendl a Borg. V Djokolandu nás to těší.
Reagovat
Ereinion
jo TOP3 favoritů budou asi Djokovič, FAA a Alcaraz - u něho se uvidí, jak bude hrát na trávě...btw kurz na FAA jako vítěze Wimbledonu je 16,4 na synottipu, za mě asi value. Dále asi Shapo a Hurkacz můžou jít stejně jako minule hodně daleko.

Černým koněm může být Kyrgios, kterej myslím nedávno prohlásil, že je nejlepším hráčem na trávě na okruhu smile
Reagovat
turista
Kyrgios může být opravdu nebezpečný. Škoda že nehraje na RG. Takový týpek je jiná káva než šikovný Ruud, který snad ani nechce zítra vyhrát. Kdyby se o to pokusil a povedlo se mu to tak získá tenisovou "nesmrtelnost".
Reagovat
tommr
do Wimbledonský kvaldy se zatím z našich dostaly Linda Nosková, Linda Fruhvirtová a Miriam Kolodziejová. Linda Nosková se ale nejspíš ještě odhlásí, protože podle jejích vlastních slov letos trávu vypouští ...
Reagovat
Mony
To bych se divil. Pokud se ne boduje, tak by se to ani nemělo počítat do juniorlimitu. Příze money nikde jinde takové taky nedostane
Reagovat
SwissMaestro
Co je Sereně? Bude ještě hrát?
Reagovat
Mony
Kdo ví? Už ji nikdo neumí ušít tak velké trenky
Reagovat
Mantra
má dva metráky a hrát bude, ale něco jiného smile
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
Mony
Za pár let snad s mladou Williamskou.. Nebo vlastně má asi příjmení po tátovi, že?
Reagovat
FulnekUltras
ta už jen pasivně shnije na koloběžce s příručním leštítkem/šúchadlom

nebo s nějakým novým výdobytkem neoliberálního rádobyprogresivismu smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist