Wimbledon daruje ukrajinským uprchlíkům volné vstupenky a 250.000 liber

25. 6. 2022, 06:45
Aktuality 10
Wimbledon poskytne uprchlíkům z Ukrajiny volné vstupenky na program první neděle v All England Clubu. Představitelé londýnského grandslamu zároveň těm, kteří byli postiženi vpádem ruských vojsk do země, darují 250.000 liber (sedm milionů korun).

"V neděli se k ukrajinským uprchlíkům připojí místní obyvatelé, hrdinové koronavirového období z řad národní zdravotní služby a sociální péče, množství škol, charit a komunitních skupin," uvedly ve společném prohlášení All England Club a Lawn Tennis Association.

Wimbledon se letos bude hrát bez ruských a běloruských tenistů kvůli invazi na Ukrajinu, zároveň se ale za turnaj nebudou udělovat body do světového žebříčku.

První neděle byla ve Wimbledonu tradičně volným dnem. Byla známa také jako "Lidová neděle", neboť při příležitostech, kdy se v tento den dohrávaly odložené zápasy kvůli dešti, šly vstupenky do veřejného prodeje. Nyní už se Wimbledon hraje celých 14 dnů, protože díky vylepšeným technologiím kurty den na zotavení nepotřebují.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
Fandina
Je úsměvné, jak některým lidem vadí, že napadeným se má pomáhat.
Reagovat
FulnekUltras
všechno je to už dobrých deset let - počínaje "zachraňováním plaváčků", přes green deal a kovidfašismus - jedna velká, nechutná a cíleně řízená globalistická kampaň, na hony vzdálená od reality a skutečných potřeb normálních, nespekulujících lidí smile
Reagovat
FulnekUltras
zlatý věk pokrytectví
Reagovat
Mony
To jsem ani nezaregistroval revoluci, kdy se hraje v nedelismile.. Wimbledonaci vždycky byli frajerismilesmile
Reagovat
Tennis_Lover
Fevoluci
Reagovat
jirkaS
budu hádat co se s volnými vstupenkami stane
smile
Reagovat
Liverpool22
smileasi tak
Reagovat
brixner
Já bych si z dovolením taky trochu vzal!
smilesmile
Reagovat
vavrinec
Já myslím pane Brixi, že až se u pokladny vytasíte se svojí plynou Ukrajinštinou, že to klapne. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak tak, doklady zůstaly někde pod tankem a do Londýna se dostal ani neví jak, ale bylo to po nějaké řecesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist