Wimbledon navýšil odměny o 12 procent a pochlubil se druhou zatahovací střechou

30. 4. 2019, 14:46
Aktuality 4
Odměny na Wimbledonu se letos opět zvýší, celková dotace stoupne oproti loňsku téměř o 12 procent na 38 milionů liber (asi 1,13 miliardy korun). Vítězové dvouhry si z nejprestižnějšího grandslamu odvezou 2,35 milionu (zhruba 70 milionů korun), o sto tisíc liber více než loni. Dnes to oznámili pořadatelé turnaje.

Výrazně si polepší i ti, kteří vypadnou v kvalifikaci a v úvodních třech kolech. Odměny pro tyto tenisty se zvýší o deset procent.

Wimbledon za poslední dekádu finanční odměny ztrojnásobil. V roce 2008 měl turnaj na trávě v All England Clubu celkovou dotaci 11,8 milionu liber a tehdejší vítěz dvouhry si přišel na 750 tisíc liber.

Novinkou letošního turnaje bude možnost hrát za nepříznivého počasí už dva zápasy současně. Do provozu totiž byla nově uvedena zatahovací střecha nad kurtem číslo 1.

Ročník 2019 začne v Londýně 1. července. Obhájci titulu ve dvouhrách budou Srb Novak Djokovič a Němka Angelique Kerberová

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
Patik
Super som rád...lebo 2 a pol milióna eur pre víťaza mi prišlo naozaj málo..snáď ešte pridajú..lebo Djokovič s Rogerom sa mi zdajú byť bez peňazí.
Reagovat
FulnekUltras
cez permanentný ekonomický rast že vraj nejde vlak...
Reagovat
smazaný uživatel
cim vacsia odmena pre vitaza,tym vacsia prestiz,anglicania maju skvele zmaknuty marketing,ale samotny produkt az na vynimky nic moc
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Nadal za ta osmifinale taky nasbíral nemalé peníze.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist