Wimbledon plánuje uctít Murrayho sochou

14. 1. 2019, 17:00
Aktuality 31
Andy Murray by měl mít brzy v areálu Wimbledonu sochu. Organizátoři z All England Clubu takto chtějí vzdát hold domácímu tenistovi, který slavný turnaj vyhrál dvakrát v letech 2013 a 2016. Kvůli problémům s kyčlí Murray zřejmě nejpozději letos právě na wimbledonské trávě ukončí kariéru.
Profily hráčů
Andy Murray

Murray před šesti lety dokázal jako první Brit vyhrát domácí grandslam po Fredovi Perrym, jenž na Wimbledonu triumfoval třikrát a naposledy v roce 1936. Britové na to čekali 77 let. Perry už má v tamním areálu sochu od roku 1984.

"Máme Andyho všichni moc rádi. Vždycky jsme plánovali připomenout něčím takovým jako sochou jeho mimořádnou kariéru," řekl BBC ředitel Wimbledonu Richard Lewis.

Jednatřicetiletý Murray oznámil plánovaný odchod z profesionálního tenisu v pátek, tři dny před začátkem Australian Open. Na něm dnes v pěti setech podlehl Španělu Robertu Bautistovi.

Zda teď bude čtyři měsíce odspočívat a ve Wimbledonu se definitivně rozloučí, nebo podstoupí velkou operaci a na kurt se už nevrátí, se prý rozhodne příští týden.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

31
Přidat komentář
Nola
Last game of Andy Murray's Career? | Last Game and Interview | 2019 Australian Open vs Bautista Agut

https://www.youtube.com/watch?v=GIxG1hM-zu4

dojemne, verim, ze predcasna rozlucka s hracmi/aj zenskymi/

socha najlepsieho tenisoveho hraca Britanie je uplne namieste
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Po Rogerovi pomenovali aspon tu ulicu niekde na periférii Nemecka..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, to je tak adekvátní. :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
A jeden celý turnaj... a sušenky ...
Reagovat
Fandina
Sochy, busty, pamětní desky má kde kdo. Tenisové areály jsou toho plné. Samozřejmě, musí si to ti dotyční zasloužit, aby je měli. A je to tak dobře. Ale přece jenom, pojmenovat po někom ulici je už závažnější fakt. To moc lidí nemá.
Reagovat
SwissMaestro
Jestli se nepletu tak Roger má rovnou dvě ulice na světě, ne? :)
Reagovat
Fandina
Já vím určitě o německém Halle, tam jsem v ní byla, když se tam hrál turnaj a našla jsem ještě švýcarský Biel.

Roger-Federer-Allee
33790 Halle (Westfalen), Německo

Roger-Federer-Allee
2504 Biel, Švýcarsko
Reagovat
SwissMaestro
Tu druhou myslím otevíral 2016 či 2017......to bude ona :)
Reagovat
annah
Ještě má Roger ve Švýcarsku poštovní známku se svým portrétem.
Reagovat
smazaný uživatel
V Halle jsem byl loni a byl to nejlepší tenisový zážitek. Líbilo se mi tam více, než ve Wimbledonu. Krásný malý areal, hodně osobní, vše je kousek od sebe. Proste super. Wimbledon je takový predimenzovany a prelidneny. Není to ono. Příští rok se chystám na AO, ale je třeba sehnat visacky. Jako divák je to o nicem, ale obedvat s hračema je jiná liga.
Reagovat
Fandina
Srovnávat Wimbledon s Halle se nedá. Jedno je tradice, stánek, úcta, Halle je v podstatsě jeden stadion a k tomu jeden pořádný kurt, ostatní jsou spíš tréninkové. Mně se to tam samozřejmě líbilo, ale já když jsem tam byla, tak tam bylo mraky lidí na malém prostoru. Ve Wimbledonu je taky mraky lidí, ale na několikanásobně větším prostoru. A kurtů, kde se hraje je tam 22 nebo kolik a čtyři velké stadiony, včetně legendárního centru i jedničky. Opravdu je to něco jiného. Na turnaji v Halle mně ale zaujalo, co tam bylo stánků s jídlem. A to nejen jídlo do ruky, jak je všude, ale třeba stánek s mraky uzenin a masa. A i jinak tam bylo neuvěřitelně jídel, různorodé pečivo, to jsem nikde na turnajích neviděla. Ale jinak je to moc hezký turnaj. S Wimbedonem se to ale srovnávat nedá. Tam je to jiné.
Reagovat
smazaný uživatel
Len či tých ulíc neni na svete viac ako sôch, ty logik :)
Reagovat
Fandina
Tak to se vůbec nedá srovnávat, postavit sochu můžeš kamkoli a kdykoli, pojmenovat ulici je úřední akt. Ty logiku.
Reagovat
Bob
Zase taková legenda to není, aby měl sochu. Snad ta socha bude vypadat líp než samotný Murray. Čus.
Reagovat
Marduch
Pro Brity právě že je.
Reagovat
SwissMaestro
Rozhodně dokázal více jak Hewitt, Roddick, Safin, Ferrero atd. Status legendy mu patří právem. 3x GS (2x právě Wimbledon), TM, 2x OH, koncoroční sv. jednička, DC vyhrál prakticky sám v náročném formátu, byl v dalších 8 GS finále........
Reagovat
FandimRF
Kromě těch 2 vyhraných OH to však nejsou žádné výjimečné úspěchy legendy.
Reagovat
FandimRF
Ale je to tak, protože je brit...
Nikdo nevyhrál Wibledon tolikrát jako Roger a sochu mu neudělají, hm.
Reagovat
SwissMaestro
To by jí tam poté museli mít i Nadal s Djokovičem :D
Reagovat
Herbert_Hoover
To by tam bylo soch jako v Římě..tvl.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
presne, Navratilova by si zasluzila tiez,Serena detto
Reagovat
Herbert_Hoover
Většina mých známých jsou totální tenisoví analfabeti, někteří i sportovní analfabeti..ale finále Wimbledonu většina z nich zaznamená..když už nekoukají na zápas, tak alespoň ví, o co v něm šlo, kdo vyhrál a tak. Prostě Wimbledon je nejvíc, co může v tenisové říši být pro veřejnost. Co teprve pro Brity..po tolika letech poznali domácího vítěze, navíc své vítězství zopakoval..vyhrál Davis Cup v podstatě sám..nedivím se, že je pro ně nedotknutelný.
Reagovat
smazaný uživatel
To je fakt. Ale jestli má někdo mít sochu tak určitě Federer. Vyhrál tam 3x tolik titulu :)
Reagovat
ipko
2*4=8
Reagovat
janek_da
Pamatuji jak Anglani porad cekali na anglickeho viteze. Nikdy se nerikalo "posledni brit vyhral pred x lety". Zjevil se Andy, tak zacali cekat na britskeho.
Reagovat
bubak
Čekali na Anglána, až přišel Skot :D
Reagovat
FulnekUltras
pěkně vystiženo, proč je Wimbl v tenisu s odstupem nejvíc
Reagovat
smazaný uživatel
Wimbledon je najstarsi,najznamejsi a najtradicnejsi turnaj,ma najlepsie PR,ale pre mna najnudnejsi GS v tom najblbejsom termine,tenisovym analfabetom vsak staci ak si vitaza pozru vo vecernych zpravach,pre nich je W urcite naj
Reagovat
Herbert_Hoover
Jde o to že když uslyší že někdo vyhrál Roland Garros nebo AO, vypustí to z hlavy během chvíle páč ty turnaje pořádně neznají a tudíž je to ani nijak nezajímá, nemají potřebu to v hlavě udržet . Hra na trávě byla vždy specifická..neznám člověka který hraje tenis a nechtěl by si na trávě zahrát a i pro nejednoho nehrace má jistě speciální riz. K tomu anglické tradice, jahody se smetanou..i mě v podstatě k tenisu přivedl právě Wimbledon, jako "malý" jsem zprvu sledoval jen to. Možná i proto že nic jiného běžně dostupné kanály nevysílaly. A teď zpětné musím uznat že to byly nejkrásnější zápasy. Ano je to i tím PR...naopak pro mě to byl vždy skvělý termín..škola se chýlila ke konci, závěr turnaje už byl o prázdninách..sledoval jsem i když jdeme byli na dovolené. Akorát mě deptalo to svehlave počasí :)
Reagovat
smazaný uživatel
u mna W spadol z prveho miesta na stvrte,prvy bol kedysi aj vdaka tomu,ze naozaj nic ine v tv neslo,z GS ho sledujem najmenej,hlavne kvôli terminu,par finale som ani navidel,napr.legendarne 2008,to som mal lepsi program
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist