Wimbledon věnuje jednu libru za každou prodanou vstupenku Ukrajině. Pomoc chce i tenistům z napadené země

25. 4. 2023, 16:39
Aktuality 5
Pořadatelé tenisového Wimbledonu věnují za každou prodanou vstupenku jednu libru do fondu na pomoc Ukrajině, což může vynést až půl milionu liber (13,2 milionu korun). Oznámili to dnes zástupci All England Clubu. Slavný turnaj začne 3. července a na rozdíl od loňska jej mohou hrát i tenisté z Ruska a Běloruska, byť ruská invaze na Ukrajinu stále pokračuje.

Zástupci All England Clubu a britské tenisové asociace (LTA) loni nepustili hráče z Ruska a Běloruska na své turnaje pod tlakem britské vlády. Profesionální organizace ATP a WTA, které účast tenistů z těchto států na svých turnajích neomezují, na protest rozhodly, že se ve Wimbledonu nebudou udělovat body do světového žebříčku. Zároveň LTA dostala pokutu milion dolarů od ATP a 750.000 dolarů od WTA.

"Bylo to nejtěžší rozhodnutí během mého působení ve funkci předsedy," řekl dnes šéf klubu Ian Hewitt podle agentury AP k návratu hráčů z Ruska a Běloruska na travnatý grandslam. Ani ve Wimbledonu nesmí hrát pod vlajkou své země. Novináři z těchto zemí mají vstup zakázán.

Pořadatelé chtějí podpořit ukrajinské hráčky i hráče a jejich realizační týmy také tím, že jim částečně uhradí během turnajů na trávě ubytování, konkrétně vždy dva pokoje.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
dát jim výhry všech ruských hráčů. Tj. že by Rusové hráli jen za body.smile
Reagovat
annah
Skvělý nápad! Ale asi by neprošel... smile
Reagovat
040979
Nic se nemá přehánět, co jim rovnou dát celý zisk, myslím že je hodně tenistu a tenistek co jsou na tom podstatně hůř, že nemají ani na pořádné oblecení a boty včetně výbavy, pouze muj názor ????????????
Reagovat
smazaný uživatel
Tu floskuli "pouze můj názor" vás uší na vysoký škole života?
Reagovat
Karlicka
Taky pracuješ jen abys uhradil náklady? Vždycky bude někdo / něco, kde by bylo možné dát penize. Vytvoř zisk a celý ho někde věnuj. Jdi příkladem smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist