Wimbledonská kvalifikace skončila pro české tenisty neúspěchem

16. 6. 2010, 10:09
Aktuality 1
WIMBLEDON - Z pěti českých tenistů neproleze sítem wimbledonské kvalifikace ani jeden. Nikdo z nich se dokonce nedostal ani do závěrečné fáze: druhé kolo bylo konečným pro Iva Mináře i Jana Hernycha.
Jan Hernych

Právě loni ve Wimbledonu si Ivo Minář zahrál na grandslamu naposledy. Pak si devět měsíců odpykával trest za doping a v žebříčku se propadl až do páté světové stovky. Nyní je 267. a o hlavní soutěž musel bojovat v kvalifikaci. Úvodní kolo zvládl, když otočil souboj se Švýcarem Lammerem.

O postup do závěrečné fáze kvalifikačního síta se utkal s Němcem Begemannem. Český tenista měl k postupu blíže, ani vyhraný první set v tie-breaku mu však k výhře nepomohl a prohrál 7-6 4-6 4-6.

Jan Hernych ve Wimbledonu posledními dvěmi kvalifikacemi prošel a také tu letošní zahájil výhrou. Argentince Arangurena smetl dvakrát 6-1, jenže v dalším duelu ztratil nadějný náskok a a jako poslední české želízko dohrál.

Třicetiletý Hernych v souboji s Rokem Karanušičem z Chorvatska vedl 6-3 5-7 5-2 a podával. Ale ani náskok dvou brejků k postupu nedotáhl.

Už v prvním kole vypadli Jan Minář, Lukáš Rosol a Dušan Lojda.

Hlavní soutěž si v All England Clubu zahrají jen Tomáš Berdych, Jan Hájek a Radek Štěpánek, jehož start je navíc ohrožen kvůli nemoci.

Do kvalifikace letos musel i Alex Bogdanovič, který v uplynulých osmi letech nevyužil ani jednu divokou kartu k postupu do druhého kola. A šestadvacetiletý Brit sítem neprolezl, po více než čtyřhodinovém maratonu prohrál 6-3 3-6 22-24 s Francouzem Nicolasem Mahutem.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
úterní výsledky kvalifikace mužů (15. 06. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Karanušič (Chorv.) - Hernych (22-ČR) 3-6 7-5 8-6
Begemann (Něm.) - I. Minář (ČR) 6-7(7) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bohužel žádné překvapení. Proto jsou tam,kde jsou, prostě je to o hlavě.Nezvládají konce zápasů. Speciálně Honza Hernych je toho důkazem. Celkem smolařský tenista, chvilky zápasu má vynikající, světové údery, ale stěžejní momenty zvládá jen težko.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist