Wimbledonské čtyřhry vyhrály nenasazené páry

3. 7. 2010, 23:54
Aktuality 0
WIMBLEDON - Největší favorité čtyřher ve Wimbledonu došli maximálně do čtvrtfinále a tak se otevřela cesta za nečekaným úspěchem outsiderům. Životní turnaj mezi muži nakonec nejlépe zvládli Němec Petzschner a Rakušan Melzer, ženám vládli Američanka Kingová a Švedovová z Kazachstánu. Všichni získali premiérové grandslamové tituly.
Philipp Petzschner a Jürgen Melzer

Jürgen Melzer a Philipp Petzschner dosud ve finále grandslamového turnaje nebyli. Oba startují v deblu jen příležitostně, po svém boku hráli poprvé letos v lednu. O měsíc později už slavili titul v Záhřebu.

Rakousko-německá dvojice ve Wimbledonu nemusela čelit žádným vysoce favorizovaným soupeřům. Ve finále narazili na Švéda Roberta Lindstedta s Rumunem Horaciem Tecauem, kteří se do finále dostali rovněž premiérově.

Divoký turnaj nakonec skončil triumfem Petzschnera s Melzerem, nedávným semifinalistou dvouhry French Open.

Také čtyřhru žen ovládla nečekaná dvojice. Ruska Věra Zvonarevová dnes nastoupila k již druhému finále, titul však znovu nezískala. S krajankou Jelenou Vesninovou neuspěly v rozhodujícím utkání čtyřhry, ve které se po výhře 7-6 6-2 z premiérového grandslamového triumfu radují Američanka Vania Kingová a Jaroslava Švedovová z Kazachstánu.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
sobotní výsledky čtyřher (03. 07. 2010)

Čtyřhra mužů - finále:
Melzer/Petzschner (Rak./Něm.) - Lindstedt/Tecau (16-Švéd./Rum.) 6-1 7-5 7-5

Čtyřhra žen - finále:
Kingová/Švedovová (USA/Kaz.) - Vesninová/Zvonarevová (Rus.) 7-6(6) 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist