Wimbledonskou čtyřhru vyhráli Rojer s Tecauem

11. 7. 2015, 20:26
Aktuality 0
Jean-Julien Rojer a Horia Tecau se radují z prvního společného grandslamového titulu. Nizozemsko-rumunský pár nenašel ve Wimbledonu přemožitele ani v dnešním finále, v němž bez ztráty setu udolal dvojici Jamie Murray/Peers.
Vítězové wimbledonského debla (© AELTC)

Grandslamovou trofej měli ve své sbírce už před wimbledonským finále Jean-Julien Rojer i Horia Tecau, oba ale zatím uspěli jen v mixu. V tradiční čtyřhře se Nizozemec s Rumunem dočkali až dnes, kdy v přímém souboji o titul zdolali 7-6 a dvakrát 6-4 domácího Jamieho Murrayho a Australana Johna Peerse.

Čtvrtá nasazená dvojice sehrála s turnajovými třináctkami vyrovnaný duel, který rozhodovaly maličkosti. V první sadě všichni hráči drželi svůj servis a rozhodl až těsný tie-break. V dalších dvou setech pak vždy vítězům stačilo jediné zaváhání soupeřů při podání.

Murray nespravil chuť domácím fanouškům po včerejším vyřazení mladšího bratra Andyho v semifinále dvouhry s Rogerem Federerem. Satisfakce se naopak dočkal Tecau, který se na čtvrtý pokus konečně ve wimbledonském finále mohl radovat. V předchozích třech případech v letech 2010, 2011 a 2012 se Švédem Robertem Lindstedtem neuspěli.

Rojer je prvním nizozemským vítězem čtyřhry na grandslamovém turnaji od roku 2002, kdy v Paříži triumfoval Paul Haarhuis. Rumunští tenisoví fanoušci čekali na deblového vítěze dokonce 40 let - posledním grandslamovým šampionem ve čtyřhře byl v roce 1975 Ilie Nastase, který spolu s Jimmym Connorsem zvítězil na US Open.

Výsledky - Wimbledon - muži:
Čtyřhra - finále:
Rojer/Tecau (4-Niz./Rum.) - J. Murray/Peers (13-Brit./Austr.) 7:6 (7:5), 6:4, 6:4
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist