Witthöftová přehrála Puigovou a slaví premiérový titul

21. 10. 2017, 16:48
Aktuality 9
WTA LUCEMBURK - Dvaadvacetiletá Němka Carina Witthöftová přehrála ve finále turnaje WTA v Lucemburku loňskou olympijskou vítězku Monicu Puigovou 6-3 7-5 a získala tak premiérový titul v kariéře.
Profily hráčů
Carina Witthöftová

Druhou německou turnajovou vítězkou dne po Julii Görgesové, jež získala titul v Moskvě, se v Lucemburku stala Carina Witthöftová. Dvaadvacetiletá tenistka zdolala ve finále turnaje v Lucemburku 6-3 7-5 Monicu Puigovou z Portugalska a připsala si první turnajový triumf na WTA Tour.

Aktuálně 73. hráčka světového žebříčku Witthöftová uspěla v prvním finále v kariéře, před tímto turnajem bylo jejím maximem na okruhu únorové semifinále z Budapešti.

"Lepší konec sezony jsem si nemohla přát. Poslední turnaje jsem končila v kvalifikacích, ale tady jsem si náladu spravila. Je to pro mě úžasné povzbuzení do přípravy na novou szeonu," radovala se Witthöftová.

Puigová hrála ve finálě poprvé od loňského senzačního triumfu na olympijských hrách v Riu de Janeiro, na třetí titul v kariéře však ale nedosáhla.

"Mám za sebou asi nejlepší týden v sezoně. Škoda, že to přišlo až na posledním turnaji a že se mi to nedodařilo dotáhnout do vítězného konce," řekla čtyřiadvacetiletá Portoričanka.

• WTA INTERNATIONAL LUCEMBURK •
Lucembursko, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (21. 10. 2017)
• Dvouhra - finále •
Witthöftová (Něm.) - Puigová (Portor.) 6-3 7-5
• Čtyřhra - finále •
Kerkhoveová, Morozovová (Niz./Běl.) - Bouchardová, Flipkensová (Kan./Belg.) 6-7(4) 6-4 10-6
TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

9
Přidat komentář
kada.tom
Kníratá to zas nedala ...
Reagovat
smazaný uživatel
Dej pozor, aby káďovi v hlavě zůstaly ještě nějaký piliny.
https://www.youtube.com/watch?v=POaJePy_Qjc
Reagovat
smazaný uživatel
Dělal jsem u toho víc věcí najednou, ale myslím si, že to byl vyrovnaný zápas. V obou setech rozhodl jeden brejk a hlavně ten druhý mohla Monča vyhrát, když už srovnala na 5:5. Bohužel z toho nakonec nebyl ani tie-break...

Je to škoda, protože Monča během turnaje podávala výkony, které nasvědčovaly tomu, že by ten titul mohla dát. Byla by to aspoň taková náplast na jinak nepovedenou sezonu a taky aspoň malá radost v těžkých časech pro Portoriko. Ale každopádně je to příslib pro příští sezonu, která snad bude daleko lepší než ta letošní...
Reagovat
sprchon
Carině to nejde nepřát. :)
Pica byla v prvních dvou zápasech na turnaji trpělivější, dneska jí to dost ujíždělo a naopak Carině trpělivost nescházela.

Takže tedy německej tejden, proč ne. :)
Reagovat
EllNino
Monica měla mraky šací, dobře rozehrané gemy, ale ty koncovky jí pravideně nevycházely, a ikdyž s Carina ke konci opravdu na kurtu necítila, došťouchala si to k výhře, 1. v životě na WTA turnaji ... já myslím, že jich zská ještě dost, je to velmi dobře stavěná tenistka, jen by se měla trochu snažit víc zatlačit, má na to předpoklady, jen si musí víc věřit ...parametry na větší útok má vícě než dobré :)

Monice to bylo hodně líto, nejen kvůli své zemi, ve které to teď není úplně okey ... ale snad bude příští sezona lepší než ta letošní
Reagovat
PetaM
Holt Lucembursko nebyla taková motivace, jako zlato. Nudné turnaje pro světovou Puig.
Reagovat
Fandina
:-))
Olympijští vítězové to mají dobré. Čtyři roky je nikde nemůže předstihnout.
Reagovat
Fandina
nikdo
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist