Wozniacká a Azarenková přijaly divokou kartu do Tokia. Volnou vstupenku do hlavní soutěže dostala i Kristýna Plíšková

13. 9. 2018, 14:31
Aktuality 19
Parádní obsazení letošního ročníku turnaje WTA Premier v Tokiu, který je na programu v příštím týdnu, obohatí ještě další dvě hvězdy. Pořadatelé totiž udělili divokou kartu vítězce posledních dvou ročníků Caroline Wozniacké a další bývalé světové jedničce a grandslamové šampionce Viktorii Azarenkové. Volnou vstupenku do hlavní soutěže obdržela také česká tenistka Kristýna Plíšková.
V. Azarenková a C. Wozniacká

Wozniacká v Tokiu kralovala v roce 2016 i loni. Právě japonský podnik WTA byl pro dánskou hráčku zlomovým momentem. Bývalá světová jednička loni prohrála šest finálových soubojů a dočkala se až v Tokiu. Následně ovládla Turnaj mistryň a na začátku letošní sezony Australian Open, kde oslavila zisk premiérového grandslamového titulu. Teď se Wozniacké nedaří, což se pokusí změnit na svém oblíbeném turnaji.

Do hlavního města Japonska dorazí také Viktoria Azarenková. Bývalá světová jednička a dvojnásobná šampionka Australian Open letos odehrála 11 turnajů a jejím maximem je semifinále z Miami. Do Tokia se vrací po čtyřech letech a nejdále byla v semifinále (2010 a 2011).

V Tokiu se na divokou kartu představí také Kristýna Plíšková. Momentálně se trápící Češka, jež vyhrála jen dva z posledních deseti zápasů a figuruje až na 99. pozici v žebříčku WTA, bude usilovat o první vítězství v hlavní soutěži. V Tokiu v roce 2011 skončila v prvním kole a o dva roky později v kvalifikaci.

Wozniacká s Azarenkovou tak obohatily již tak skvělé herní pole. V Tokiu totiž budou hrát další hvězdy jako Stephensová, Garciaová, Muguruzaová, Karolína Plíšková, Bartyová nebo čerstvá vítězka US Open Ósakaová.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
dunphy
Turnaj se bude hrát v jiných a pouze dočasných prostorech, protože původní areál již připravují na OH. Kurt je růžovo-modrý, ne moc sledujícímu oku lahodící kombinace. :D
Reagovat
jacksomm
Muzu se zeptat kolegu, kteří do toho vic vidi - na jakem zaklade se karty udeluji ? Chapu třeba Sarapova po distancu, Azarenka po materske, ale Wozniacki ? Ano, vyhrala tady kdysi, ale to je jako důvod ? A uz vůbec nechapu Pliskovou.. oni k ni mají nejaky zvlastni vztah, nebo jak je mozne, ze ZROVINKA tahle a ne nejaka jina ? Jsou tam nejaka jasne dana kriterie ? Nebo kdo maze ten hraje ? Nebo jak je to ?
Reagovat
George_Renel
No já třeba kartu po dopingovém trestu nechápu....
Reagovat
VlS
Divokou kartu uděluje pořadatel na principu, že ji dá, komu zrovna chce. Kdyby to mělo nějaká pravidla, tak to nebude divoká karta.
Reagovat
lars
A proc nedostala kartu Minella, ktera je po materske ?
Reagovat
tommr
u Kristýny mě napadá jedinej důvod proč by měla dostat WC a to ten, že jí pořadatelé chtějí nějak vynahradit ten lonskej neštastnej incident s větrákem ...
Reagovat
EllNino
jenže to nebylo v Tokyu
Reagovat
tommr
já vím, že to bylo v Nanchangu, ale jinej důvod proč by měla Kristýna dostat WC mě prostě nenapadá ... :)
Reagovat
EllNino
prý to je udajně proto, aby si tam udrželi Karolínu, dříve to tak dělali u Radwanských, že dali WC Ule, aby tam Aga hrála :) Když tam hrála segra
Reagovat
tommr
za jiných okolností bych tomu docela věřil, ale letos má Karolína motivaci jako hrom (bojuje s Bertensovou a Mertensovou o poslední postupový místo na TM) a další pobídky opravdu nepotřebuje ...
Reagovat
Kozoroh
Wozniacká je světová dvojka, která se nepřihlásila do turnaje s předstihem, ale na poslední chvíli, proto dostala divokou kartu.
Reagovat
Fandina
Já nevím, jak to přesně je, ale mám takový dojem, že na některých turnajích, se nechávají nějaké WC na poslední chvíli pro takovéhle případy a pak dostávají přednost ty výše postavené na žebříčku. Myslím že se to týká jedné WC. Nevím jak to přesně je.
Reagovat
tommr
na turnajích je jedna WC která je určená pro hráčky top-20. Pokud se nevyužije tak do MD postoupí první alternativní hráčka ...
Reagovat
Fandina
Aha, tak dík za objasnění.
Reagovat
Fandina
Tak to budu mít komu fandit, Plíščata, Caro, Caroline a také Baruška.

A také jsem našla, že tam budou další zajímavá jména, Angel, Karlička, Sevastova, Kontaveit, Pavlju, Cibule atd..
Reagovat
Fandina
Myšleno zajímavá jména, kromě těch v článku.
Reagovat
com
absolutne nechapu :D ..ale Kristyna tu kartu urcite nalezite vyuzije :))
Reagovat
PetaM
No to jistě :D Třeba uhraje aspoň game :D
Reagovat
Andrew89
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D +100
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist