Wozniacká je v semifinále, přiblížila se pozici světové jedničky

30. 9. 2010, 13:20
Aktuality 1
Tři výhry, pouhých sedm ztracených gamů a postup už do semifinále. Taková je prozatímní bilance světové dvojky Caroliny Wozniacké v Tokiu, kde dnes strávila na kurtu jen necelou půlhodinu. Práci jí usnadnila její soupeřka Agnieszka Radwaňská, která zápas za stavu 0-5 vzdala.
Caroline Wozniacká

Diváci, kteří se v Tokiu těšili na souboj turnajové jedničky, viděli utkání, které trvalo pouhých 29 minut. Běhěm nich Caroline Wozniacká sebrala Agnieszce Radwaňské dvakrát podání a ujala se vedení 5-0. Během výměny stran si Polka zavolala kouče a rozhodla se ze zápasu odstoupit kvůli zraněné noze.

"Hrála jsem výborně," řekla po utkání Wozniacká, která tak v japonské metropoli ztratila ve třech utkáních pouhých sedm her. "Agnieszky je mi samozřejmě líto, ale se svým výkonem jsem spokojená."

Mladá Dánka je nyní blízko tomu, aby nahradila zraněnou Serenu Williamsovou a stala se světovou jedničkou. K tomu musí zvítězit tento týden a příští týden se v Pekingu musí dostat alespoň do čtvrtfinále.

"Být jedničkou byl vždycky můj cíl. Ale když se to letos nestane, budu mít další příležitosti," uvedla Wozniacká.

O finále si aktuální světová dvojka zahraje s Běloruskou Viktorií Azarenkovou, která v Tokiu své soupeřky rovněž drtí. Jedenáctá hráčka světa, jejíž posledním turnajem před Tokiem bylo US Open, kde zkolabovala, si tentokrát poradila americkou teenagerkou Coco Vandewegheovou. Ta je sice asi nejpříjemnějším překvapením turnaje, proti Azarenkové už ale nepřekvapila. Favoritka jí pětkrát prorazila podání a za hodinu a sedm minut zvítězila 6-2 6-1.

"Hrála jsem s ní exhibiční zápas v létě, takže už jsem ji trochu znala," řekla na adresu poražené soupeřky Azarenková. "Má silné podání a vyhrála tu dost zápasů, takže jsem věděla, že to bude těžké. Moje taktika dneska fungovala. Na začátku si vedla dobře, ale já se dokázala soustředit a hrát agresivně. Jsem nadšená, že jsem se tu poprvé dostala do semifinále," dodala loňská čtvrtfinalistka.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří vítězka letošního French Open Francesca Schiavoneová a Ruska Jelena Dementěvová.

Schiavoneová se o postup mezi nejlepší čtyři bila přes tři hodiny s Estonkou Kaiou Kanepiovou. Vyrovnaný zápas mohla italská tenistka rozhodnout za stavu 5-4 ve třetím setu, kdy promarnila mečbol. Kanepiová dokázala srovnat stav, ale vzápětí znovu prohrála podání a další příležitost už si Schiavoneová nenechala ujít.

Její další soupeřkou je Jelena Dementěvová, která v ruském souboji porazila ve dvou setech svou krajanku Věru Zvonarevovou. Ta tak nezopakuje finálovou účast z jejích posledních turnajů, Montrealu a US Open.

Výsledky - Tokio (tvrdý povrch, dotace 2,000.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Wozniacká (1-Dán.) - A. Radwaňská (6-Pol.) 5:0 skreč, Schiavoneová (5-It.) - Kanepiová (Est.) 7:5, 4:6, 7:5, Dementěvová (7-Rus.) - Zvonarevová (2-Rus.) 7:5, 6:2, Azarenková (8-Běl.) - Vandewegheová (USA) 6:2, 6:1.

Semifinálové dvojice: Wozniacká - Azarenková, Schiavoneová - Dementěvová.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Benešová/Záhlavová-Strýcová (ČR) - Peschkeová/Srebotniková (2-ČR/Slovin.) 6:2, 6:4.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Moc jí fandím...není to taková nabubřelá hvězda jako třeba Serena..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist