Wozniacká má titul z Tokia, post jedničky je na dosah

2. 10. 2010, 08:19
Aktuality 8
WTA TOKIO - Caroline Wozniacká vyhrála prestižní turnaj v Tokiu. Dvacetiletá Dánka ve finále porazila 1-6 6-2 6-3 Rusku Jelenu Dementěvovou a přiblížila se postu světové jedničky. K tomu ji stačí, aby na dalším podniku v Pekingu vyhrála dva zápasy.
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká pokračuje ve výtečné sérii. Od wimbledonského debaklu v osmifinále proti Kvitové vyhrála 24 ze 26 zápasů. Tím posledním byl finálový skalp Jeleny Dementěvové, kterou zdolala 1-6 6-2 6-3.

"Jelena hrála v prvním setu výborně, většinu úderů trefovala do kurtu. Ve druhém jsem pak neměla co ztratit a snažila jsem se ji více rozpohybovat. To se mi povedlo a postupně jsem se dostala do rytmu," komentovala rodačka z Odense.

Nyní ji tak dělí už jen dvě vítězství od toho, aby se v 20 letech stala poprvé světovou jedničkou. Již dnes totiž začíná turnaj v Pekingu, kde potřebuje postoupit alespoň do čtvrtfinále, aby se v žebříčku WTA dostala před Serenu Williamsovou. Dánka má v Číně v prvním kole volný los, pak narazí na vítězku duelu Erraniová - Shuai Peng a následně se utká s jednou z tenistek Pavljučenkovová, Pennettaová, Kvitová, či Kanepiová.

"Být světovou jedničkou bylo jedním z mých cílů, ale právě teď se chystám vyhrát další turnaj," nechce talentovaná Dánka na sebe vytvářet tlak.  

Wozniacká získala z posledních šesti turnajů již čtvrtý titul, prohrála jen ve 3. kole turnaje v Cincinnati s Bartoliovou a v semifinále US Open se Zvonarevovou. Může se tak stát další tenistkou, jež bude světovou jedničkou bez vyhraného grandslamového turnaje.

"Něco se v poslední době stalo. Trochu jsem vyrostla. Nejen fyzicky, ale hlavně jsem silnější psychicky. A teď cítím, že mohu porazit každého," dodala Wozniacká.

- WTA PREMIER TOKIO (Japonsko, tv. povrch, 2.000.000 dolarů) -
sobotní výsledky (02. 10. 2010)

Dvouhra - finále:
Wozniacká (1-Dán.) - Dementěvová (7-Rus.) 1-6 6-2 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Ananas
Rafa je venku.
Reagovat
Ananas
Ten zápa sleduji.Lopez nehraje životní utkání ale Rafa horzně moc kazí..:(
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, že to sem nepatří, ale sledujete někdo zápas Nadala s G-Lopezem? Teď jsem se mrknul na skore a celkem mi to vyrazilo dech... Rafa je zraněný nebo hraje jeho soupeř životní zápas?
Reagovat
smazaný uživatel
Caroline sice nepatří mezi mé favoritky, spíš ji nemusím vůbec. Samozřejmě gratuluju k titulu ač jsem to přál víc Eleně. Post světové jedničky si ale zaslouží. Ikdyž nemá Grandslamový titul letos hraje ze všech tenistek nejlépe. Uvidíme jestli Serena zase otevře pusu na její adresu jako to udělala na Dinaru a Caroline se položí jak domeček z karet. Ale stejně o tom pochybuji, protože tato tenistka hraje na každým turnaji maximum a nedělá žádné rozdíly mezi turnaji a hráčkami. Akorát mě mrzí jak hrajou ty tenistky, které dříve tak dominovali..
Reagovat
smazaný uživatel
Karolina ma k domecku z karet hodne daleko, je psychicky velmi odolna. Jinak souhlas se vsim...
Reagovat
smazaný uživatel
Zmínil jsem, že o tom také pochybuji, ale pokud chce být opravdovou světovou jedničkou, měla by ten GS někde urvat.
Reagovat
smazaný uživatel
na buduci rok sa urcite docka
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem prala titul Jelene, Karolin jich uz pochmatala dost. Zda se mi, ze Jelena servis zlepsila. Zacala delat takovy zvlastni pohyb dozadu pravou rukou a asi ji to pomaha,ale konec zapasu opet fiasko, ukoncila dvema dvojchybami. Jinak byly vymeny uzasne, ale Karolin to zase lepe ustala. Vsechna cest, bojovnice je k pohledani a taky uz byla v tolika uspesnych finale po sobe, ze se v nich uz citi jako doma.Nezbyva nez pogratulovat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist