Wozniacká nařkla Niculescuovou z podvádění. "Je to jediný způsob, jak může vyhrát," řekla

16. 2. 2018, 10:29
Aktuality 39
Caroline Wozniacká postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA v Dauhá bez ztráty setu, ale v posledním zápase s Monicou Niculescuovou řešila kromě nepříjemné hry své soupeřky i její chování na kurtu. Vítězka letošního Australian Open si po jedné z výměn stěžovala umpirovému rozhodčímu, že Rumunka nehraje fér, jelikož vydává zvuky v momentě, kdy se Dánka chystá odehrát svůj úder. Niculescuová se nařčením bránila.
Caroline Wozniacká

Monica Niculescuová schytala od své přemožitelky Caroline Wozniacké pořádnou kritiku. Světové jedničce a vítězce Australian Open se totiž nelíbilo to, jak Rumunka zvukově doprovázela svůj tenis. Wozniacká si v úvodní sadě stěžovala umpirovému sudímu, že Niculescuová zvuky vydává schválně, aby ji rozhodila.

"Je to jediný způsob, jak může vyhrát," naznačila, že Rumunka podvádí a záměrně porušuje pravidla, kdy hráč nesmí svými hlasovými projevy narušovat úder soupeře. "Jednou udělá oh, podruhé ohhhhhhhh." U hlavního rozhodčího však nepochodila. Umpirový sudí s ní nesouhlasil a doporučil jí se více soustředit na tenis.

Wozniacká se poté do Rumunky pustila ještě na pozápasové tiskové konferenci. "Snažila se mě rozhodit, dostat se mi do hlavy. Udělala jsem kvůli tomu několik hloupých chyb. Odehraje úder, potom se dvě sekundy nic neděje a když mám úder odehrát já, tak začne vzdychat. Využívá neférových metod, aby soupeřku rozhodila," nebrala si servítky sedmadvacetiletá Dánka, která utkání vyhrála 7-5 6-1.

Niculescuová si ovšem nenechala nic líbit a obvinění odmítla. "Tohle je od ní hodně neslušné. Nikdy jsem nezažila světovou jedničku, která by takhle mluvila. Jsem zklamaná z toho, co řekla. Myslím si, že si připadá až moc důležitá. Nechtěla jsem se jí dostat do hlavy. Takhle prostě hraju," bránila se Rumunka.



TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

39
Přidat komentář
Aussie
... když se v tahle krásným zápase utkají dvě pohledný, blonďatý, copatý holky a ta o chloupek hezčí (aspoň podle mne) to vyhraje?!
Reagovat
Fandina
porazila Kerber, byl to boj, ale je to tam. Doufám, že v příštím kole bude hrát s Petrou, takže to jí palce držet nebudu. Ale mám radost, že dneska vyhrála.
Reagovat
kada.tom
no, Caro dneska zahrála super zápas, s Kerber to byla krásná bitva, v tom 3. setu to byla ze strany Caro fakt krasojízda, hodně to Němce znechutila a moc se mi líbily její winnery :-)

takže Caro má jistotu světové jedničky i po tomto turnaji, super :-)
a přál bych si SF s Petrou :-D
Reagovat
FulnekUltras
že by si Wozejk někdy dovolil podobně protestovat proti takticko-akustickým výronům Konga nebo Meldonovny. Celkově trapné. Haide Romania !!!
Reagovat
kada.tom
tak minimálně se Serenou je Caro velká kámoška, takže tam by případné protesty vypadaly dost divně :-)
Reagovat
Kozoroh
Zkrátka neměří všem stejným metrem...
Reagovat
EllNino
a kdo ano?
Reagovat
kada.tom
tak Halep vyřadila Bellisovou a odstoupila z turnaje, takže Muguruza-Blanco je ve finále ... no a Caro pokud vyhraje nad Kerber, bude mít jistotu prvního místa na žebříčku, naopak prohraje-li, budou světovou jedničkou zase Halep
Reagovat
FulnekUltras
snad to Angie dneska zvládne
Reagovat
blixa
Pech, co ? :D
Reagovat
Kozoroh
11. místo - Martina Hingisová
http://www.tennis.com/pro-game/2018/02/50-greatest-players-open-era-w-no-11-martina-hingis/72125/

Možná tuto skutečnost několik málo lidí na TP ví, že Martina Hingisová byla pojmenováná po další slavné a veleúspěšné tenistce, Martině Navrátilové. Oběma hráčkám se dařilo skloubit hraní singlu, deblu a mixu, jak Navrátilová (1984), tak i Hingisová (1998) získaly kalendářní GS ve čtyřhře. Hingisová je vůbec posledním držitelem kalendářního GS v seniorských soutěžích.
Reagovat
Nola
Caro, sorry, ale ostatne hracky su nad vecou.... mam pocit, ze jej slava stupla do hlavy, snad ju niektora zo superiek konecne vyskoli.... Monica mi lezie na nervy svojou hrou, ak by aj bola zakerna, co nepredpokladam. hracka NO1 sa nemoze nechat rozhodit nicim a nikym, inak ten tron dlho neudrzi
Reagovat
PetaM
Já bych zakázal celou Niculescu! A hotovo :D
Reagovat
Krisboy
Nebo zakázat celej tenis jako buržoazní zábavu :) DementUltras by jistě hlasoval pro :D
Reagovat
George_Renel
Buďto žádné zvukové výlevy nad 50 db nebo ať si stěžuje na lampárně. Proti Rusce, Španělce a druhé Rumunce neprotestovala, to je zajímavé.
Reagovat
spaniel
Povinný roubík.
Reagovat
Krisboy
Nejde o roubík, jde o povahu, o osobnost.
Reagovat
Fandina
Asi jí neřvou do úderu.
Reagovat
George_Renel
no. spíš bych řekl, že řvou skoro až do toho svého dalšího . :-)
Reagovat
Fandina
:-)) asi ano, ale na to už si asi zvykla. V každém případě je divné, že Caro si na Blescu stěžuje. Já být na jejím místě, tak by se na to vybodla.
Reagovat
Tornes
No, na jednu stranu Wozniackou chápu, protože to je fakt otravný. A zrovna u Nilescu fakt divný, jelikož řve i když zahraje lehký slice a občas je zas úplně zticha u tvrdých úderů, a její intenzita řevu se hodně mění, což by mě též štvalo.
Na druhou stranu to rozhodně neměla řešit jak to řešila. To byl rozhodně nesportovní krok, začít si stěžovat poté, co začnu prohrávat.
Ale jinak moc zajímavej zápas, doporučuji.

A tady jsem našel jeden skrytý drahokam. Nechápu, jak to ten umpire mohl rozhodnout jak to rozhodl (Haaseho řev byl zcela totožný jako jeho soupeř vydával po každém svém úderu). Je to z Prostějova, nebyl jste tam třeba někdo? https://www.youtube.com/watch?v=UAEuNom72Jo
Reagovat
Krisboy
Já to vidím naopak. Caro si stěžovala i na pozápasové tiskovce po vítězném zápase. Kdyby to řešila poté, co prohrála, vyznělo by to trapně jako fňukání a výmluvy. Takhle vlastně řekla - ta mrcha zkouší všechno možné jak rozhodit soupeřku, ale je jí to stejně k ničemu. Ale rozhodně je to otravné. Hlavně ta kráva Sabalenka nebo jak se jmenuje, to už je hodně velkej úlet a s hekáním z námahy to nemá vůbec nic společného. Stejně tak Radwaňska, Cibule a další...když přestane fungovat tenis, zkoušejí vymyslet něco jiného.
Reagovat
Tornes
Tam šlo o vývoj skore a momentum. Wozniacka vedla 4:1. Kdyby si stěžovala tehdy, ani půl slova. Ale ona si stěžovala poté, co Nilescu vyhrála 3 gamy v řadě a vedla 15:0 v dalším (který nakonec také vyhrála). Takže za mě jasná snaha přerušit momentum, který měla Niculescu.
Reagovat
stefankelner
asi ťažko, skôr tá Dánska Poľka je vychcan?, viď. FO proti Cibuľkovej. Váš český herec mal na to krásny výraz: Ty právo nebeská!
Reagovat
Torn
U chlapa je to ještě podstatně nechutnější. Za tohle by třeba Nadal nebo Djokovič neměli vůbec hrát. :D Chápu, že když je nkdy tvrdý úder, že to tak uletí nebo to, ale někdo to dělá fakt furt.
Reagovat
Krisboy
Jeden velký rozdíl tu je: Nadal, Djokovič a spousta dalších hekají při úderech z námahy. Většina holek vyluzuje aktivní nacvičenej artikulovanej zvuk bez ohledu na námahu. Hekání je jedna věc, řvaní a vřeštění je něco úplně jiného.
Reagovat
smazaný uživatel
"Jednou udělá oh, podruhé ohhhhhhhh."

To zní, jako kdyby se jednalo o trošku něco jinýho, než tenis, ne? :D
Reagovat
aligo
o tom se už ví dávno, že to takhle dělá, měla by za to být pokutována....
Reagovat
smazaný uživatel
Jako sorry, ale tady na tomto webu musi byt radny bordel. Pisu o zmenu nicku a dojde mi odpoved, ze musim zrusit ucet a zalozit novy... Ale jak, kdyz nejde ucet ani zrusit, ani zalozit? :DDDD jako bylo by fajn, kdyby tento web nesel do prdele jeste vic, nez ted je
Reagovat
smazaný uživatel
Napis im na fb, mne tiez nesiel vytvorit ucet, tak som im napisala a bolo to hned.
Reagovat
smazaný uživatel
uz se to asi resi, diky a sorry
Reagovat
George_Renel
Stále nechápu proč sem tedy píšeš. Nechci chodit na web, nepíšu tam. Basta fidli. A ne psát hnusné sprosťárny jako včera.
Reagovat
historik
"Myslím si že si připadá až moc důležitá."!!
Reagovat
Krisboy
Nikde v tom vyjádření Niculescu tedy nevidím, že by nařčení odmítla. Vždyť to víceméně potvrdila, jenom se snaží namluvit, že je to normální a fér. Není.
Reagovat
smazaný uživatel
Odmítla tvrzení, že se jí snaží dostat do hlavy. Navíc mi přijde, že zvuky v podání třeba Azarenkové či Šarapovové jsou na psychiku druhého podstatně horší. A co jsem se díval na video, tak Niculescu zvučí před odehrním Wozniacki.
Reagovat
Krisboy
Já jsem to neviděl, tak vůbec nevím, jak to probíhalo. Já to všeštění nesnáším obecně, nikoho se nezastávám, nic nezlehčuju. Moniky reakce mi připomněla VVV. Tý když se ptali, jestli jí to není blbý, takhle rušit soupeřku, začala hystericky brečet a fňukat, že není fér se jí na to ptát. Že prý vřeští odjakživa. Což je samozřejmě lež, v mládí to nedělala. Nehledě na to, že na otázku vůbec neodpověděla, jenom ze sebe začala dělat chudinku, který všichni ubližujou. Prostě prohlaná vypočítavá děv.a. Hnus.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozumím, udělat ze sebe vypočítavě a minipulativně chudinku je v tu chvíli nejúčinnější obrana před tím, aby musela přiznat barvu a vlastně potopit tak i další. Sice trochu ne přesně k tématu, ale vzpomněl jsem si, jak jsem loni viděl v nějakém zápase Muguruzu šoupat před podáním soupeřky oběma nohama. Bylo to dost nepřijemné a zcela účelově tím chtěla zneklidnit soupeřku.
Reagovat
Torn
Dělá podobné věci i Ostapenko a plno dalších. není to asi úplně korektní, ale světová jednička by v tomhle měla být na věcí. Zrovna speciálně Monika si myslim, že to naschvál nedělá. A příjde mi mimo hned dělat nějaké soudy(že, Krisboy), když si to ani neviděl.
Reagovat
Krisboy
Přečti si mé příspěvky znovu, prosím. A pozorněji.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist