Wozniacká neztratila ani set. Návrat na trůn stvrdila titulem z Dubaje

20. 2. 2011, 19:11
Aktuality 26
WTA DUBAJ - Caroline Wozniacká vyhrála bez ztráty setu prestižní turnaj v Dubaji a potvrdila svůj návrat na post světové jedničky. Dvacetiletá Dánka ve finále porazila jednoznačně 6-1 6-3 Rusku Světlanu Kuzněcovovou a získala první letošní titul.
Caroline Wozniacká

V Dubaji startovalo osm hráček top 10, nová světová jednička Kim Clijstersová však odpočívala a věnuje se rodině. Toho využila Caroline Wozniacká, jež si už postupem do semifinále zajistila pondělní návrat do čela světového žebříčku.

Tím ale Dánka dubajskou misi nezabalila a bez ztráty setu postoupila do finále. I v něm pokračovala ve výborných výkonech a za pouhých 73 minut smetla 6-1 6-3 šestnáctou nasazenou Rusku Světlanu Kuzněcovovou.

Wozniacká ve Spojených arabských emirátech předváděla vyrovnané a velmi kvalitní výkony. Svou precizní hru od základní čáry občas okořenila vítěznými údery a proti Kuzněcovové takřka celé utkání dominovala. I když obě hráčky hrály dobrý tenis, Ruska příliš chybovala a pouze jednou si udržela podání. Po prvním servisu uhrála pouze 10 z 38 míčků.

Teprve dvacetiletá Dánka získala již třináctý titul v kariéře, čímž se vyrovnala své dnešní o pět let starší soupeřce. Na konto Wozniacké přibude prémie 360 tisíc dolarů.

Titul ve čtyřhře unikl Květě Peschkeové, která po boku Slovinky Katariny Srebotnikové podlehla ve finále páru Huberová, Martínezová-Sánchezová 6-7 3-6.

Česko-slovinská dvojice letos odehrála čtyři turnaje a potřetí postoupila do finále. Titul slavila ale jen v Brisbane, v Melbourne skončil druhý nejlepší pár světa v semifinále.

- WTA PREMIER 5 DUBAJ (Spojené arabská emiráty, tv. povrch, 2.050.000 dolarů) -
nedělní výsledky (20. 02. 2011)

Dvouhra - finále:
Wozniacká (1-Dán.) - Kuzněcovová (16-Rus.) 6-1 6-3

Čtyřhra - finále:
Huberová/Martínezová (2-USA/Šp.) - Peschkeová/Srebotniková (1-ČR/Slovin.) 7-6(5) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Wow! Osobně vyhlašuju tenhle match zápasem roku! To bylo neskutečné zlo, tentokráte se štastným koncem. Milos, ač jak většina z vás ví, ho opravdu nemusím, si zaslouží ovace ve stoje, kterých se mu taky od diváků v Memphisu dostalo, protože to je bulgog a neskutečný bojovník. Kdyby mu ke konci nedocházely síly, tak nevím, nevím. Ve 3. setu za stavu *1:4 30:40 vypadal na ručník, ale dokázal ještě srovnat na 4:4 a ještě pak odvrátil MB na 4:6. Ten druhý (v zápase už pátý) na 5:7 ale už Andy DÍKYBOHU proměnil. Přesto Raonič v mých očích výrazně povyrostl, i když k jeho stylu mám pořád nemalé výhrady.
Reagovat
tito
No já se na to díval první 2 sety a to "čekání na něco v tibreaku"/ byť si vzali podání ve 2. setu /- mi upřímně řečeno lezlo na nervy. 3.set jsem neviděl. Roddick byl nachlazen,některé gamy při Raoničově podání odchodil- a nebylo to jenom tím, že Raonič skvěle podává..Raonič hrál na maximální riziko- jsem zvědav, co bude předvádět, až se výsledky od něj budou očekávat...
Reagovat
smazaný uživatel
No, on Raonič má hrát tento týden v Acapulcu na antuce, ale dost pochybuju, že tam fakt pojede a jestli jo, tak půjde hned v prvním kole, pač to přece není robot a ten přechod na antuku nevím jestli zvládne. Ale osobně si myslím, že tam vůbec nepojede, i když v pavouku je teda pořád psaný.
Reagovat
tito
Taky jsem na něj zvědav, každopádně až bude hrát, tak se na něj podívám- určitě je pro mne zajímavější než Karlovič ale chtěl bych ho vidět s někým, kdo se na returnu dostane do hry:). Fakt mi připadalo, že Andy se / zvlášť v prvním setu/ ani nepokoušel o return.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych to řekl takhle: KAŽDÝ je zajímavější než Karlovič.
Reagovat
tito
:)
Reagovat
smazaný uživatel
vy ste tu banda nepřejících kloučků:-)hrůza...té dřiny...auu,auu ono se to u PC kecá:-)hezký večer
Reagovat
smazaný uživatel
Nakonec to dopadlo pěkně. Potkat Wickmayer, Stosur nebo Li by bylo horší. Je jasné, že obrovský význam pro konečný úspěch má sestava soupeřek, na které narazí. Karolíně zřejmě i nadále budou dělat potíže Clijsters a Stosur (pokud má den, což se naštěstí bomberce stává jenom někdy).

Plácalové komentující její styl hry by se měli probrat. Neúspěšné grandslamy jsou pro top hráčku určitě velký problém (fotřík zde nemůže přispěchat s radou). Pečlivou obrannou hrou mi podle záznamu starých Wimbledonů hodně připomíná Chris Evert. Za takové pojetí tenisu se určitě stydět nemusí.
Reagovat
skott
Ta podle tebe ¨kometka¨, ktera mela vyhoret na Turnaji mistryn a ona uz je 4. na svete?Neni nad to, kdyz neco predpovis, placale:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo proč se Kvitová odhlásila?
Reagovat
smazaný uživatel
doporučuji zítra vsadit na prohru šafářové. Je tam sice kurz jen 1,3 ale máte 100% jistotu, že vyhrajete.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas
Reagovat
smazaný uživatel
fakt?
Reagovat
skott
a vam se to jako libi, ta jeji hra?:)) Hlavne, ze se Wozniacki zase ¨enjoy myself¨...aneb prolobovala k dalsimu bezvyznamnymu titulu.
Reagovat
smazaný uživatel
...asi tak nějak. Ale bezvýznamný titul to není, byl to velký turnaj. I když bez Clijsters. Ale tak Wozniacki tam fakt zmydlila všechny rozdílem třídy, to se zase musí uznat.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím se skottem, její hra je fakt nekoukatelná a titul je to víceméně bezvýznamný. Dokud nevyhraje turnaj z velké 4, tak je to pro stále světová 2! N
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to každopádně. Dokud Wozniacki nevyhraje grandslam, jedničkou je pořád Kim.
Reagovat
smazaný uživatel
No jistě, přesně takhle vypadá objektivita našeho milého kolegy :-DDDD

A proč jsi tak vyváděl, když Caro porazila ve finále mnohem bezvýznamnějšího turnaje (New Haven 2009) Vesninu? Źe by mizerný titul z NH pro tvou rusačku až tak bezvýznamný nebyl?

Má smysl komentovat tuponě Petánka? Proč ta tvoje stár tak často pálí míče do sítě nebo za čáru? Na její hru plnou příšerných chyb se kouká líp?
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
kouká, protože jí tam padne aspoň nějaký míče, a navíc.. ta už si vyhrála své.. ;-) 3 grandslamy je vizitkou! Caroline bude ráda, že vyhraje alespoň jeden, ale ani v ten jí nevěřím, že dokáže! :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, historie počítá GS tituly. Popírám snad její dřívější velké úspěchy?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty ji popíráš celou! Nevím, co proti ní máš?
Reagovat
skott
Ja jsem nekdy nekde tvrdil, ze jsem objektivni?Nikdo neni a nevim proc zrovna ja bych mel byt.
Reagovat
smazaný uživatel
Nádhera Caroline. Hrála jsi dobře celý turnaj a titul jsi získala právem. Oproti Australian Open jednoznačně zlepšení v agresivitě.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím. A rozhodně je to hráčka top 5. I když od Světlany jsem dneska čekal více
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist