Wozniacká obhájila titul, letos slaví poprvé

12. 4. 2010, 08:57
Aktuality 0
WTA PONTE VEDRA BEACH - Světová dvojka Caroline Wozniacká potvrdila roli největší favoritky antukového turnaje v Ponte Vedra Beach a obhájila na něm loňský titul. Ve finále si poradila s Běloruskou Olgou Govorcovovou.
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká ve finále porazila 6-2 7-5 Olgu Govorcovovou z Běloruska a během celého turnaje tak ztratila jediný set v semifinále s Ruskou Vesninovou, se kterou se dostala ze stavu 1-6 3-5.

Do finálového utkání ale devatenáctiletá Dánka vstoupila rázně a získala první set poměrem 6-2. Pak sice nenasazená přemožitelka turnajové dvojky Aljony Bondarenkové a trojky Dominiky Cibulkové vedla v druhém setu 4-1 a ještě za stavu 5-4 měla setbol, ale bekhendovým volejem do sítě ho zahodila. V desátém gamu se hrálo 22 míčků, Govorcovová ho zakončila jednou ze svých osmi dvojchyb v zápase.

"Olga začala hrát ve druhém setu o dost lépe. Všechny údery trefovala do kurtu. Začala jsem pak jen čekat na šance a po tom dlouhém gamu, který jsem vyhrála, jsem se zase dostala do výhody. Závěr se mi myslím povedl," řekla Wozniacká.

"Ve druhém setu jsem musela svou hru změnit, začala jsem hrát všechny údery útočně. Míčky jsem trefovala opravdu tvrdě, ale Caroline hrála také dobře," popisovala jednadvacetiletá Govorcovová. "Nicméně to pro mě byl dobrý týden: první turnaj na antuce, první finále... Jsem spokojená. Je to dobrý vstup do antukové sezony," nebyla z třetí finálové prohry příliš zklamaná.

Wozniacká dosáhla na svůj letošní první a celkově sedmý turnajový triumf - tři získala v roce 2008 a tři loni. Podruhé v kariéře dokázala obhájit titul, už loni se jí to podařilo v New Havenu. "Hraji tu ráda. Vyhrála jsem 10 zápasů v řadě, tak jsem šťastná, že jsem zase získala titul," řekla světová dvojka. "Doufám, že svou sérii za rok vylepším na 15 vítězných zápasů," příslibila fanouškům svůj návrat.

Talentovaná dánská hráčka se nyní přesune do Charlestonu, kde bude znovu jako nasazená jednička v konkurenci Jankovičové, Azarenkové, Stosurové či Petrovové obhajovat loňské finále. Do Jižní Karolíny letí i Govorcovová, jež do soutěže vstoupí zápase s Duševinovou.

- WTA INTERNATIONAL PONTE VEDRA BEACH (USA - Florida, zel. antuka, 220.000 dolarů) -
nedělní výsledky (11. 04. 2010)

Dvouhra - finále:
Wozniacká (1-Dán.) - Govorcovová (Běl.) 6-2 7-5

Čtyřhra - finále:
Matteková-Sandsová/Z Yan (1-USA/Čína) - Shuai Peng/Chuang Chia-jung (2-Čína/Tchaj-wan) 4-6 6-4 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist