Wozniacká odvrátila mečbol a v Eastbourne si opět zahraje finále. V něm ji vyzve Sabalenková

29. 6. 2018, 16:44
Aktuality 27
WTA EASTBOURNE - Caroline Wozniacká si znovu po roce zahraje finále turnaje WTA Premier v Eastbourne. Šampionka ročníku 2009 v dnešním semifinálovém maratonu vyřadila po odvráceném mečbolu a setech 2-6 7-6(4) 6-4 Angelique Kerberovou. O svůj druhý letošní a celkově 29. titul si zahraje s Arynou Sabalenkovou, která porazila 6-3 1-6 6-3 Agnieszku Radwaňskou.

Caroline Wozniacká si v lednu zahrála finále v Aucklandu a poté dobyla Australian Open, kde získala svůj premiérový grandslamový vavřín. Od té doby si však o titul nezahrála. Dočkala se až na svém oblíbeném travnatém podniku v Eastbourne.

Šampionka ročníku 2009 a loňská finalistka na britské trávě postupně vyřadila Giorgiovou, Kontaovou a Bartyovou a v dnešním semifinálovém souboji po odvráceném mečbolu i Angelique Kerberovou. Wozniacká v duelu bývalých světových jedniček zvítězila 2-6 7-6(4) 6-4 a snížila vedení Němky ve vzájemné bilanci.

Lepší hráčkou ale byla dlouho Kerberová. V úvodní sadě si naprosto suverénně držela servis a Dánku dvakrát brejkla. Ve druhém dějství dokázala stáhnout manko brejku a za stavu 6-5 podávala na vítězství.

Po nevyužitém mečbolu se ovšem obraz utkání změnil. Wozniacká začala dominovat v klíčových momentech. Světová dvojka srovnala na 6-6 a pokračování si vynutila po získaném tie-breaku.

V rozhodujícím setu úspěšně zlikvidovala všechny tři brejkboly a díky brejku z pátého gamu si došla pro postup do finále, přičemž poslední brejkbol odvracela v závěrečném gamu, v němž také využila hned první mečbol.

Wozniacká si zítra zahraje o svůj druhý letošní a 29. kariérní kariérní titul s Arynou Sabalenkovou. Dvacetiletá talentovaná Běloruska v semifinále po setech 6-3 1-6 6-3 vyřadila bývalou vítězku Agnieszku Radwaňskou, úspěšně navázala na skalp obhájkyně loňského triumfu Karolíny Plíškové a postoupila do svého největšího finále v kariéře.

Sabalenková v Eastbourne vyhrála všech pět zápasů ve třech setech. Mimo Radwaňské a Plíškové zdolala také Vickeryovou, Görgesovou a Mertensovou. Zítra bude ve svém třetím finále na okruhu WTA útočit na premiérový titul. Rodačka z Minsku neuspěla loni v Tianjinu ani letos v Luganu. S Wozniackou se utká poprvé.

• WTA PREMIER EASTBOURNE •
Velká Británie, tráva, 852.564 dolarů
páteční výsledky (29. 6. 2018)
Wozniacká (1-Dán.) - Kerberová (4-Něm.) 2-6 7-6(4) 6-4
Sabalenková (Běl.) - A. Radwaňská (Pol.) 6-3 1-6 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

27
Přidat komentář
Hector21
seš tele Angie :(
Reagovat
lars
jo, mela prohrat uz vcera :)
Reagovat
Nola
Angie takto prehrat s pinkalistkou..... utocnejsia hracka sla do kytek, ale radsej vyhucat v pripravnom turnaji ako na GS....
Reagovat
Fandina
Kdyby byla pinkálistka, tak by prohrála. MB odvrátila excelentně a svůj MB zahrála winnerem.
Reagovat
Hector21
je to pinkálistka...
Reagovat
Fandina
Nerozumíš tomu.
Reagovat
dunphy
Nelži.
Reagovat
Fandina
Nelži.
Reagovat
Hector21
je to pinkálistka všech pinkálistek futrál

a ten winner budou opakovat ve všech sestřihách bo byl její jediný za celý zápas
Reagovat
Fandina
V zápase měla 34 winerů, vůbec tomu nerozumíš a méně chyb než pinkálistka Kerber.
Reagovat
Hector21
stačí, že tomu rozumíš ty Fandino...
Reagovat
Fandina
Já tomu nerozumím, ale rozhodně nebudu psát něco, co není pravda.
Reagovat
dunphy
Nerozumíš tomu.
Reagovat
Hector21
no já určitě ne...tady tomu rouzumí jen pár lidí...
Reagovat
dunphy
Vysleduj si správně můj komentář, prosím. Děkuji.
Reagovat
Fandina
Nemáš zač.
Reagovat
dunphy
Nerozumíš tomu.
Reagovat
Fandina
Já rozumím všemu, ty ničemu.
Reagovat
smazaný uživatel
ve 20:24 napíše, že tomu nerozumí, aby pak za tři hodiny napsala, že rozumí všemu... no, za tři hoďky se vše doučit, to klobouček tedy...
Reagovat
Fandina
Jj, někdy člověk rozumí všemu, jindy ničemu. Tak to v životě chodí.
Reagovat
Nola
neries, Angie hra na trave paradny tenis, vcera uz mala namale s hrackou, ktora vsetko vrati a hra variabilny tenis, Caro ma lepsi servis ako Kasatkina, a vrati toho viac, Angie na W vzdy prehrala iba s finalistkou, alebo vitazkou, Caro sa moze o tom akurat snivat......
Reagovat
dunphy
Kanepi v roce 2013 hrála finále Wimbledonu? :O
Nebo Robson dva roky předtím? Jarmila Gajdošovic v roce 2010? Tyjo, já žil asi v nějakém alternativním vesmíru celou tu dobu. :D
Reagovat
EllNino
Jarmila teda určitě ne :D
Reagovat
Hector21
já chci zpátky Angie z dob její největší slávy...

takhle trapně by v životě nemohla prohrát s tou vracečkou, kdyby neměla sebevědomí na bodu mrazu..

finále bude opět stát za prd...Sabalenka řve jak u porodu a na to druhé se nedá dívat...

ach jo, 2018 je úplně k ničemu..
Reagovat
Nola
sme na tom podobne.... okrem Angie ma na WTA okruhu bavi iba Petra, bavila ma aj Penko.....
dnes si matne spominam, ako Angie ponizovali, ked klesala na rebricku a nedokazala hajit body, tlacili tam Kaju, a dnes klesa zase Kaja, NO1 je nevdacna pozicia, Caro sa tomu nakoniec vzoprela a uhrala ten GS, Simona tiez, ale Angie dosiahla na NO1 az po ziskani GS, to je najviac.....
Reagovat
Fandina
Caro dneska hrála pěkně a zakončila pěkným winerem. A ve finále Sabalenka, ta tu hraje výborně, tak jsem zvědavá, jak to dopadne. Caro držím palce. Go!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Kolik tříseťáků vyhrála Aryna letos na trávě?

Správná odpověď: https://www.youtube.com/watch?v=Es0ys9OY_JM
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist