Wozniacká po osmi letech ovládla Peking a připsala si 30. titul

7. 10. 2018, 12:10
Aktuality 16
WTA PEKING - Dánka Caroline Wozniacká vyhrála prestižní turnaj WTA Premier Mandatory v Pekingu a navázala na svůj triumf z roku 2010. Světová dvojka soutěží prošla bez ztráty setu, když ve finále přehrála Lotyšku Anastasiji Sevastovovou a získala třetí letošní a celkově jubilejní 30. titul.
Caroline Wozniacká (© j48tennis.net)

Bývalá světová jednička Caroline Wozniacká v lednu na Australian Open ukončila čekání na první grandslamový titul, od červnového triumfu na trávě v Eastbourne se však trápila. Na šesti turnajích zaznamenala pouze tři výhry proti Lepchenkové, Stosurové a Petersonové. 

Až po více než čtvrt roce našla ztracenou herní pohodu v Pekingu. V čínské metropoli sice nenarazila na žádnou hvězdnou soupeřku a až ve finále se utkala s hráčkou Top 20, ale čelila několika rozjetým a v životní formě hrajícím tenistkám, které předtím vyřadily papírové favoritky.

Přesto Wozniacká v šesti duelech neztratila ani set. Postupně si poradila s Belindou Bencicovou, Petrou Martičovou, Anett Kontaveitovou, Kateřinou Siniakovou, domácí Qiang Wang a v dnešním finále i se světovou dvacítkou Anastasijí Sevastovovou.

Osmadvacetiletá Dánka zdolala svou lotyšskou vrstevnici za necelou hodinu a půl 6-3 6-3 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 6-0. Problémy řešila pouze ve druhé sadě, kdy málem přišla o vedení 4-1 a s dvěma brejky v zádech, tři brejkboly za stavu 4-3 ale zlikvidovala.



Rodačka z Odense Wozniacká tak zaokrouhlila sbírku svých triumfů na 30 a upevní si post světové dvojky. Nyní už by měla soustředit své síly na Turnaj mistryň, na kterém bude za dva týdny obhajovat loňský triumf.

Překvapivá semifinalistka letošního US Open Sevastovová ve svém dosud největším a vůbec prvním finále na tvrdém povrchu čtvrtý titul nezískala, v pondělí se však posune na post světové dvanáctky a vylepší své dosavadní maximum. Sezonu by měla zakončit v Moskvě a má šanci, že se jako náhradnice podívá na Turnaj mistryň.

• WTA PREMIER MANDATORY PEKING •
Čína, tv. povrch, 8.285.274 dolarů
nedělní výsledky (07. 10. 2018)
• Dvouhra - finále •
Wozniacká (2-Dán.) - Sevastovová (Lot.) 6-3 6-3
• Čtyřhra - finále •
Sestini Hlaváčková/Strýcová (2-ČR) - Dabrowská/Yi-Fan Xu (3-Kan./Čína) 4-6 6-4 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
janek_da
poslední měsíc jsem neviděl ani míček. Ale Caro je velká tenistka.
Reagovat
blixa
Ale prd, jenom 177 ;-)
Reagovat
turista
Tak to má stejný počet trofejí jako Lleyton Hewitt.
Reagovat
Jan
Ten pohár vypadá líp jak Wimbledonský :)
Reagovat
smazaný uživatel
trofej ako sa patri,ziadny tanierik
Reagovat
Fandina
gratulka, mám radost, že to dala, ale zase jsem toho moc neviděla. Víkendy mám vždycky hodně práce kolem rodiny. Takže zase jsem viděla jen něco mezi vařením. Super.
Reagovat
tommr
se propinkala k dalšímu titulu. A vzhledem k tomu, že ostatní účastnice letošního TM na konci sezóny už sotva lezou je docela pravděpodobný, že se propinká i k dalšímu titulu na TM ...

Jediná dobrá zpráva dneska je to, že Sevastova přišla definitivně o možnost kvalifikovat se na TM. Boj o zbývající 3 místa se tak zúžil na 5 hráček: Stephensovou, Svitolinu, Karolínu Plíškovou, Bertensovou a Sabalenku ...
Reagovat
ivecka
Někde jsem četla, že Sabalenka už to má jen "papírově", ale budu zvědavá na vaše další info o kvalifikaci na TM. Vypadá to víceméně na souboj mezi Karolínou a Bertens?
Reagovat
tommr
jj Sabalenka už má jen teoretickou šanci: musela by vyhrát Tianjin a Moskvu a současně by Karolína Plíšková a Bertensová už nesměly bodovat ...

Stephensová a Svitolina mají k účasti naopak velmi blízko a jistě si to pohlídají ...

O poslední postupový místo tak nejspíš svedou bitvu Karolína s Bertensovou. Výchozí pozici má o něco lepší Bertensová, protože její poslední započítávanej výsledek je jen 30 bodů zatímco u Karolíny 60. Bertensový tak stačí k postupu uhrát na posledních dvou turnajích stejný výsledky jako Karolína ...
Reagovat
ivecka
Hm, děkuji, ale aspoň ještě nějakou šanci má. Hodně jí helfly naše mláďata Markéta Vondroušová a Kateřina Siniaková... Kdyby ne, myslím, že by už Karolína dělala pápá :)
Reagovat
tommr
jj holky jí hodně pomohly a třeba ještě pomůžou - v Linci je Katka ve stejný polovině jako Bertensová ... :)
Reagovat
tommr
jen jsem to dopsal tak vyšel revidovanej pavouk Lince a Katka je ve druhý polovině kde nahradila odstoupivší Cibulkovou. Třeba se ale s Bertensovou potkají ve finále ... :)
Reagovat
lars
:(
Reagovat
lars
Bude Stephens nekde hrat na wta turnaji pred TM ?
Reagovat
blixa
Asi Moskvu by měla, jinak si taky TM nemusí zahrát.
Reagovat
VlS
výsledek se mi líbí, ale ty tvý alibistický údery v rozhodujících okamžicích! to mě vždycky otráví .
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist